- 08 mei 2017
Belg blijft echte vleeseter
Belg blijft echte vleeseter maar wisselt vaker af De Belg en zijn stukje vlees, het blijft een sterk koppel. De gemiddele Belg eet veel vaker vlees dan vis of vegetarisch. Dat we vooral kiezen voor vlees, is omdat we het erg lekker vinden. Naast smaak zijn gewoonte en het voedzame karakter van vlees de belangrijkste redenen waarom we vooral voor vlees kiezen. De hoeveelheid vlees dat we thuis consumeren daalt echter.Gezondheid, variatie, impact op het milieu, prijs en dierenwelzijn zijn de belangrijkste drijfveren hierachter. De Belg beseft dat vlees essentiƫle voedingsstoffen bevat en niet zomaar kan geschrapt worden voor een evenwichtige voeding. In tegenstelling tot vers vlees blijft het verbruik van vleeswaren stabiel met een vrij constante aankoopfrequentie.Schapen-en lamsvlees winnen op lange termijn terrein terwijl paarden- en orgaanvlees steeds aan populariteit verliest. DIS 1 blijft het belangrijkste aankoopkanaal voor vers vlees(41%) en de harde discount wint ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.