naar top
Menu
Logo Print

Belg blijft echte vleeseter

maar wisselt vaker af
magazine

De Belg en zijn stukje vlees, het blijft een sterk koppel. De gemiddele Belg eet veel vaker vlees dan vis of vegetarisch. Dat we vooral kiezen voor vlees, is omdat we het erg lekker vinden. Naast smaak zijn gewoonte en het voedzame karakter van vlees de belangrijkste redenen waarom we vooral voor vlees kiezen. De hoeveelheid vlees dat we thuis consumeren daalt echter.Gezondheid, variatie, impact op het milieu, prijs en dierenwelzijn zijn de belangrijkste drijfveren hierachter.

De Belg beseft dat vlees essentiële voedingsstoffen bevat en niet zomaar kan geschrapt worden voor een evenwichtige voeding. In tegenstelling tot vers vlees blijft het verbruik van vleeswaren stabiel met een vrij constante aankoopfrequentie.Schapen-en lamsvlees winnen op lange termijn terrein terwijl paarden- en orgaanvlees steeds aan populariteit verliest. DIS 1 blijft het belangrijkste aankoopkanaal voor vers vlees(41%) en de harde discount wint terrein (13%) .

Dat blijkt uit gegevens die VLAM aankocht bij GfK Belgium, die de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik opvolgt, uit een online onderzoek dat iVox in opdracht van VLAM uitvoerde bij 1.000 Belgen tussen 18 en 64 jaar en uit de Marktmaker, de online research community van VLAM.

Enkele opvallende cijfers:

– 63% van de Belgen verklaren minstens 4 keer per week vlees te eten
– meer dab 21% eet meer dan 1 keer per week vegetarisch
– amper 5 % van de Belgen tussen 18 en 65 zijn vegetariër
– thuisgebruik van vlees, gevogelte en wild: 29 kg per capita
– 37% van de Belgen verklaren minder vlees eten dan vorig jaar

Bron: VLAM & GfK Belgium

VLAM

VLAM

+3225528011
+3225528015