naar top
Menu
Logo Print

Word creatiever met zeeduivel

Verkozen tot vis van het jaar 2018
magazine

VLAM heeft samen met de visserijsector voor de 30ste keer een Vis van het Jaar gekozen. Dit jaar staat zeeduivel in de kijker. Deze vis is nog erg onbekend bij ons. Slechts 2% van de Belgische gezinnen kochten zeeduivel in 2017. Onderzoek van ILVO bevestigt dat de gezondheid van de bestanden van zeeduivel prima is en in stijgende lijn gaat. Er is geen gevaar voor overbevissing. Het visvlees is stevig, blank en heeft een zachte zoete smaak. Zeeduivel is een makkelijke vis om te bereiden. Hij laat bovendien veel verschillende bereidingswijzen toe. Bakken, stoven of koken, met zeeduivel kan je alle kanten op. Tijdens het jaar van zijn verkiezing wordt de Vis van het Jaar op verschillende manieren gepromoot. Voor horecaprofessionals is er tevens een nationale wedstrijd. De kok die het lekkerste en origineelste Vis van het jaar-recept op zijn menukaart heeft staan, wint de titel ‘Viskok van het jaar 2019’. Inschrijven kan tot 10 oktober 2018. De finale van de wedstrijd vindt plaats op 19 november tijdens Horeca Expo.

VLAM

VLAM

+3225528011
+3225528015