naar top
Menu
Logo Print

Pizzadeeg met biergist wint Food At Work Student Awards

30 jongerenteams bedachten voedingsproducten van de toekomst
magazine

De winnaars van de Food At Word Student Awards van Fevia zijn bekend. Dertig teams jongeren ontwikkelden wat voor hen hét voedingsproduct van de toekomst is. Vaak werd daarbij gekozen voor duurzame oplossingen die ook nog eens goed zijn voor de gezondheid. De vakjury koos drie winnaars uit: een pizzadeeg van lokaal biergist, een vezelrijke cracker met een aroma van spek en een gezonde frisdrank met abrikozen en algen. De tiende editie van de wedstrijden stond volledig in het teken van de employer brand ‘Food At Work’ van Fevia en Alimento. “Belgische voedingsbedrijven hebben elke dag meer dan 1500 vacatures openstaan. Door leerlingen en studenten zelf een innovatief voedingsproduct te laten ontwikkelen, prikkelen we hen om later een carrière uit te bouwen in onze sector,” aldus Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Fevia lanceerde ook een nieuwe wedstrijd voor technische profielen: de Food At Work Techno Awards. Deze prijs werd gewonnen door een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas die voor Lily’s Cakes een mobiele deegdoseringsmachine ontwikkelden die de productie van wafels 30% sneller laat lopen. “Door de toenemende automatisering in onze sector zoeken we vooral technisch geschoolde medewerkers, zoals technisch operatoren, electromechaniekers of storingstechniekers. Met de Food At Work Techno Awards dagen we leerlingen uit om in onze bedrijven een technische uitdaging aan te gaan. Zo ervaren ze vanop de eerste rij welke opportuniteiten onze sector hen kan bieden: stabiel werk in een innovatieve sector,” verklaart Jan Vander Stichele.

FEVIA

FEVIA

+3225501740
+3225501759