naar top
Menu
Logo Print

Nieuwe gedelegeerd bestuurder voor Fevia

Bart Buysse volgt Chris Moris op
magazine

Bart Buysse (foto), de huidige directeur-generaal (sociale zaken) van het VBO, wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Dat kondigen Fevia en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) samen aan. Buysse volgt vanaf 1 oktober 2018 Chris Moris op, die 20 jaar lang de Belgische voedingssector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Moris de fakkel vanaf die datum over. Hij zal nadien nog een tijd lang de Fevia-leiding met raad en daad bijstaan als bijzonder raadgever.
“Ik heb 20 jaar lang een ongelooflijk boeiende en bloeiende sector mogen vertegenwoordigen en zocht steeds vanuit de dialoog naar constructieve oplossingen voor onze bedrijven en hun partners. Ik ben fier op het werk dat we hebben gedaan, maar nu is de tijd rijp om Fevia over te dragen in de handen van Bart Buysse”, zegt Chris Moris. “Ik heb alle vertrouwen in zijn inzet en capaciteit om samen met het huidige Fevia-team een nieuwe dynamiek te geven aan de federatie, die daarmee klaar staat voor de volgende 20 jaar.”
“Na jaren werken op interprofessioneel niveau, verbreed ik graag mijn horizon. Ik ga voortaan een stap dichter staan bij de bedrijven van de dynamische en zeer diverse voedings- en drankensector, die economisch én maatschappelijk een grote uitstraling heeft in binnen- en buitenland. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met het Fevia-team, de voorzitter, de kleine en grote ondernemingen van de sector, en om samen te werken met al de actoren die bepalend zijn voor de sector”, stelt Bart Buysse op zijn beurt.

FEVIA

FEVIA

+3225501740
+3225501759