naar top
Menu
Logo Print

HERITAGE FOOD BRANDS: TOPDELICATESSEN NIEUW LEVEN INBLAZEN

Tavola 2018

Een nieuwkomer op Tavola die, bij nader toezien, toch een bekende blijkt te zijn: dit is Heritage Food Brands. In 2017 opgericht door Peter Destrooper en Wim Van Roy, met als doel: internationale topdelicatessen nieuw leven inblazen. Dit zijn op dit moment: Roka (kaaskoekjes), Maison Bruyère (biscuits), Caluwé Artisan (artisanale pralines) en 'Bear of Bruges' (chocoladeproducten).

HERITAGE FOOD BRANDS

Topmerken uit eigen land en onze buurlanden, specialiteiten met naam en een rijke historiek, maar die niet of nauwelijks nog te vinden zijn. Tot Peter Destrooper en Wim Van Roy besloten om Heritage Food Brands op te richten.

Gill De Clercq, commercial manager: “Het doel van een participatie in deze kleine, lokale spelers of een overname ervan, is hun toekomst veiligstellen en groeien, en dit door een voldoende en continue verkoop te creëren en te garanderen. Maar dan wel met respect voor het artisanale karakter en de kleinschaligheid. Het is dus niet onze bedoeling om er multinationals van te maken. In de Benelux willen we deze specialiteiten onder andere verdelen via delicatessenwinkels en voedingsspeciaalzaken."

VIER BIJZONDERE MERKEN

Op dit moment heeft Heritage Food Brands vier bijzondere merken in haar 'portefeuille'. Even voorstellen.

Roka, kaaskoekjes uit Nederland

 • De oorsprong van de koekjes ligt in Nederland, Delft, 1949.Roka
 • Topingrediënten en een recept dat sindsdien onveranderd bleef: twaalf maand gerijpte Gouda, rechtstreeks van het wiel, Cheddar of Parmigiano Reggiano, geen additieven of bewaarmiddelen, het bakproces van bladerdeeg levert een 90-lagig koekje op met een unieke smaak, textuur en mondgevoel.

Maison BruyèreMaison Bruyère, French fine cookies (°1964)

 • Ooit gehoord van 'Croquants de Cordes', 'Croustillants à la Violette de Toulouse' of 'Macarons Abricot Vanille'? Na een bezoek aan de beursstand van Heritage Food Brands (STAND 118) zal u ze niet alleen kennen, u zal ze ook niet meer willen missen.
 • 100% natuurlijke ingrediënten en geen additieven, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Zeven exclusieve biscuits, aangeboden in een minstens even exclusieve verpakking.
   

Caluwé Artisan, pralines voor een nieuwe generatie (°1968)

Caluwé artisan

 • Drie generaties chocoladevakmanschap, drie generaties liefde voor het metier en het product: dit is Caluwé Artisan. Een merk met een verleden, maar vooral op-en-top eigentijds 
  en vooruitstrevend: respect voor de cacaoteler en de natuur, 
  people, planet, profit.
 • De pralines van Caluwé worden bereid met de beste, duurzame, gefermenteerde cacaobonen en munten uit in evenwichtigheid, met een perfecte balans tussen smaken en aroma's.

Bear of Bruges, chocolade met een verhaal

Bear of Bruges

 • Een heroïsch verhaal over de verboden liefde tussen een koningsdochter en de eerste graaf van Vlaanderen.
 • Deze mooie en zeer lekkere wapenschildjes zijn gemaakt met de beste ingrediënten (zonder palmolie) en met een zeer hoog hazelnootpercentage.
  Bear of Bruges: heerlijk boeiend.

ROKA CHEESECRISPIES

ROKA CHEESECRISPIES

BLAUWVOET 1
8647 LO
+32476895075
-