Online magazines

07 juli 2021 Vakinformatie voor slagers, traiteurs en delicatessenzaken

Online versie bekijken
 
gemiddelde Belg kocht 10,9 kg vleeswaren in 2020
Covid-19 heeft in 2020 gezorgd voor een atypisch jaar, ook wat betreft het verbruik van vleeswaren. Binnen het thuisverbruik van vleeswaren zijn zoutwaren (rauwe en gerookte ham en spekblokjes) en gekookte ham de belangrijkste segmenten met volumeaandelen van boven de 20%. Ze worden ook beide jaarlijks door meer dan 90% van de Belgische gezinnen gekocht.

Jade Lambrecht - bladmanager

De licht dalende trend van de voorbije jaren is omgebogen tot een volumestijging van 8%. Deze stijging was het sterkst merkbaar bij bevolkingsgroepen die normaal in verhouding vaker buitenshuis eten.
Rik Lanckriet is al meer dan 20 jaar slateler, hij kent de kneepjes van het vak als geen ander. Elke dag staat de West-Vlaming paraat in zijn uitgestrekte serres om de lekkerste kropsla tot bij ons te brengen.
Slagers en traiteurs die meedoen aan wedstrijden, weten het uit ervaring: met de kruiden(mixen) en marinades van Buysse Food Solutions zijn prijzen te winnen.
Lukaku, De Bruyne en co krijgen op-en-top West-Vlaamse kost voorgeschoteld. Lamon Traiteur uit Roeselare mag voor onze Rode Duivels een tacoparty organiseren. “Een droom die werkelijkheid wordt”, glundert zaakvoerder Mathieu Vanneste.
Op vrijdag 25 juni werd Slagerij Blockeel, de winnaar van de Mooiste Vleestoog 2021 in de categorie slagers, speciaalzaken en marktkramers, gelauwerd.
POLL: DENKT U AAN HORECACONCEPTEN?
De laatste jaren zien we meer en meer foodretailers die horecaconcepten implementeren in hun zaak. Zo kunnen er maaltijden genuttigd worden in of naast de winkel, er worden fullservice koffiebars voorzien, er worden meerdere maaltijdoplossingen to-go aangeboden, er zijn take-away mogelijkheden,… Bent u ook van plan om (nog meer) horecaconcepten te voorzien in uw winkel?
 
Ja
 
Nee
 
Misschien
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Delicatesse 

Delicatesse maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.