Hoe Amanprana’s traditionele oliën een wereld van verschil maken

In een tijd waarin duurzaamheid en gezondheid centraal staan, onderscheidt Amanprana zich met hoogwaardige, biologische oliën die zowel goed zijn voor consumenten als voor producenten. Als klein familiaal bedrijf hecht Amanprana veel waarde aan het welzijn van iedereen die betrokken is bij hun producten. Met traditionele vetten wil Amanprana een positieve impact op de wereld maken.
Amanprana extra virgin+ kokosolie: zuiver en biologisch
Sinds 2005 zet Amanprana de standaard voor biologische en extra vierge kokosolie. Het traditionele verwerkingsproces waarbij rijpe kokosnoten 45 dagen rusten na de oogst, verbetert de smaak en kwaliteit van de olie. In tegenstelling tot veel andere kokosoliën, wordt bij Amanprana het vruchtvlees langzaam gedroogd bij maximaal 45°C, wat essentiële verteringsenzymen behoudt.
Amanprana draagt met haar kokosolie bij aan lokale welvaart in Sri Lanka. Kokosnootboeren krijgen een eerlijke prijs waarmee er geïnvesteerd kan worden in onderwijs, biolandbouw, gezondheidszorg, woningen, water en elektriciteit. De families die de kokosnoten plukken en verwerken, noemen Amanprana daarom de ‘gelukkigste kokosolie ter wereld’.

Rode palmolie: duurzaam en veelzijdig
Hoewel palmolie vaak een slechte reputatie heeft, is de rode palmolie van Amanprana anders. Deze olie is niet geraffineerd en rijk aan carotenen en zeven soorten vitamine E. In tegenstelling tot niet-duurzame witte geraffineerde palmolie, waarvoor veel ontbossing plaatsvindt, koopt Amanprana alleen RSPO-gecertificeerde palmolie. Hierdoor garanderen we een bewuste en duurzame omgang met palmolie. Bovendien draagt elke verkochte liter olie bij aan de bescherming van het regenwoud door het planten van een boom. Niet voor niets werd deze rode palmolie door Kaufberater en Foodlux uitgeroepen tot een 'topproduct'.
Surf naar www.amanprana.eu voor meer informatie over Amanprana’s biologische assortiment en hun heerlijke recepten.

