
8/10/2025
Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke foodprofessionals werden er in de kijker gezet als persoonlijkheid van het jaar.

3/7/2025
Schulp en Korys slaan de handen ineen om de positie van Schulp als marktleider in heerlijke, hoogwaardige en duurzame vruchtensappen te versterken. Door samen te werken zullen zij zich richten op de Nederlandse en Belgische markt, met als doel om consumenten te voorzien van gezonde en smaakvolle sappen. Met Korys als partner kan Schulp haar productaanbod uitbreiden en haar duurzaamheidsinitiatieven versterken, waardoor zij zich nog meer kunnen onderscheiden in de sector van vruchtensappen.

14/4/2025
Esdoornsiroop is als natuurlijk zoetmiddel ideaal om geraffineerde suiker te vervangen. Lekker voor gebak, pannenkoeken, wafels, sorbets, roomijs, yoghurt, muesli, ontbijtgranen, fruitslaatjes… en bovendien gezonde bio-kwaliteit, recht uit de suikeresdoorns van Canada.

24/3/2025
Op 21 en 22 september 2025 vindt in hall 5.2 van Paris Expo (Porte de Versailles) Gourmet Sélection plaats, dé beurs voor fijne kruidenierswaren van topkwaliteit. Met meer dan 300 exposanten en een 4.500-tal professionele bezoekers is Gourmet Sélection een unieke locatie waar lokale producenten, fabrikanten, verdelers en gespecialiseerde winkeliers elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, te ontdekken en partnerschappen te smeden.
21/10/2024
Op dinsdag 10 september 2024 vond de allereerste editie van de Food Discovery Days plaats in De Montil te Affligem. Dit nieuw initiatief van PMG bracht bijna 300 foodprofessionals samen.

10/2/2024
Een belangrijke evolutie is het gebruik van gekoelde lockers als afhaalsysteem. Niet alleen kan je zelf veel efficiënter bestellingen verwerken, je kan ook meer klanten bereiken met meer omzet als gevolg!

16/5/2023
De fysieke slagerij gaat al eeuwenlang mee. Maar tijden veranderen, net zoals de verwachtingen van de consument, wat op zijn tijd nieuwe concepten met zich meebrengt, zoals de mobiele slagerij. Ontdek het nieuwe concept in dit Delicatesse-magazine!

10/3/2023
We bevinden ons middenin het voorjaar, wat naast een piepende zon ook tal van zonnige eetgewoontes met zich meebrengt. Kom in ons nieuwste Delicatesse magazine te weten wat die specifieke eettrends zijn...

23/8/2022
Een prikkeling voor al je zintuigen, dat vind je op de internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten op maandag 26 en dinsdag 27 september 2022 van 13:00 uur tot 22:00 uur in Expo Houten! De beursvloer is gevuld met veel lekkers voor jouw foodspecialiteitenwinkel, maar ook overige producten of diensten vind je hier om je onderneming compleet te maken.

31/5/2022
Word nu abonnee en krijg toegang tot onze online premiumartikels, ontvang alle print magazines per post en krijg er een boek Inspirations 2022 t.w.v. 25 euro bovenop.

29/4/2022
Zeg nooit zomaar paté tegen paté. De laatste jaren is het aanbod immers sterk uitgebreid. Fabrikanten pakten uit met allerlei recepten en verrassende smaken, voor elk moment van de dag.

29/4/2022
De feestdagen naderen met rasse schreden, en dat betekent dat veel van uw klanten al druk aan het sleutelen zijn aan hun feestmenu. Feestelijke aperitiefhapjes met paté zullen tijdens de eindejaarsperiode zeker scoren.

22/3/2022
Word nu abonnee en krijg toegang tot onze online plusartikels, ontvang alle print magazines per post en krijg er de mobiele accu-ledspot t.w.v. 59 euro bovenop.

4/8/2021
De fijne kunst van een ambacht wordt al enige tijd opnieuw opgewaardeerd en we hechten met z’n allen meer belang aan seizoensproducten en de herkomst ervan. Binnen deze beweging worden ambachtelijke patés naar hartenlust gesmaakt.

13/7/2021
Europa steunt regionale producten die door hun typische karakter een toegevoegde waarde bieden, zoals het geval is met de Bayonneham, de Foie Gras van eend van het Zuidwesten en de wijnen van het Zuidwesten.

30/6/2020
Vakinformatie voor slagers, traiteurs en delicatessenzaken

27/2/2020
De feestdagen naderen met rasse schreden, en dat betekent dat veel van uw klanten al druk aan het sleutelen zijn aan hun feestmenu. Klassieke aperitiefhapjes zullen als zoete broodjes verkopen, maar de laatste maanden van het jaar zijn ook ideaal om nieuwe of verrassende combinaties aan te prijzen bij consumenten. Zoals: aperitiefhapjes met paté.

9/9/2019
Delicatessen bieden een gouden opportuniteit tot meerverkoop. Klanten die komen winkelen voor een lekker stukje vlees, gaan ook vaak op zoek naar kwalitatieve sauzen, fonds of andere delicatessen om hun gerecht mee klaar te maken. Speciaalzaken die dit aanbieden, hebben meteen een streepje voor op conculega’s en grote ketens. Bovendien zijn delicatessen een productgroep die maar weinig inspanning vraagt en heel wat effect en meerverkoop genereert. Maar hoe stelt u een divers en kwalitatief aanbod samen?

29/4/2019
Het roken van vlees is een oude bewaarmethode. Het vlees wordt in de rook van smeulend hout gehangen, waardoor het zijn specifieke geur en smaak krijgt. Het rookproces kan op zo goed als alle vleessoorten worden toegepast, van varkensvlees, bijvoorbeeld gerookte ham of salami, naar gevogelte, tot paarden- of rundvlees, zoals Filet d'Anvers.

29/4/2019
Gerookt vlees, van bewaarmethode tot delicatesse