ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
    • Charcuterie
    • Smeersalades
    • Delicatesses
    • Bereide vleeswaren
    • Vers vlees
    • Verse vleeswaren
    • Diepvriesvlees
    • Diepvries wild & gevogelte
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Delicatesses

Persoonlijkheden in de bloemetjes op Artisan

8/10/2025

Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke foodprofessionals werden er in de kijker gezet als persoonlijkheid van het jaar.

Korys stapt in bij Schulp Vruchtensappen

3/7/2025

Schulp en Korys slaan de handen ineen om de positie van Schulp als marktleider in heerlijke, hoogwaardige en duurzame vruchtensappen te versterken. Door samen te werken zullen zij zich richten op de Nederlandse en Belgische markt, met als doel om consumenten te voorzien van gezonde en smaakvolle sappen. Met Korys als partner kan Schulp haar productaanbod uitbreiden en haar duurzaamheidsinitiatieven versterken, waardoor zij zich nog meer kunnen onderscheiden in de sector van vruchtensappen.

Ongeraffineerde & gezonde zoetmaker

14/4/2025

Esdoornsiroop is als natuurlijk zoetmiddel ideaal om geraffineerde suiker te vervangen. Lekker voor gebak, pannenkoeken, wafels, sorbets, roomijs, yoghurt, muesli, ontbijtgranen, fruitslaatjes… en bovendien gezonde bio-kwaliteit, recht uit de suikeresdoorns van Canada.

Gourmet Sélection 2025

24/3/2025

Op 21 en 22 september 2025 vindt in hall 5.2 van Paris Expo (Porte de Versailles) Gourmet Sélection plaats, dé beurs voor fijne kruidenierswaren van topkwaliteit. Met meer dan 300 exposanten en een 4.500-tal professionele bezoekers is Gourmet Sélection een unieke locatie waar lokale producenten, fabrikanten, verdelers en gespecialiseerde winkeliers elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, te ontdekken en partnerschappen te smeden.

  • Premium

Ontdekking, inspiratie & bekroning

21/10/2024

Op dinsdag 10 september 2024 vond de allereerste editie van de Food Discovery Days plaats in De Montil te Affligem. Dit nieuw initiatief van PMG bracht bijna 300 foodprofessionals samen.

  • Premium

Lockers: meer omzet en klanten, zonder extra personeelskosten

10/2/2024

Een belangrijke evolutie is het gebruik van gekoelde lockers als afhaalsysteem. Niet alleen kan je zelf veel efficiënter bestellingen verwerken, je kan ook meer klanten bereiken met meer omzet als gevolg!

Slagerij op wielen

16/5/2023

De fysieke slagerij gaat al eeuwenlang mee. Maar tijden veranderen, net zoals de verwachtingen van de consument, wat op zijn tijd nieuwe concepten met zich meebrengt, zoals de mobiele slagerij. Ontdek het nieuwe concept in dit Delicatesse-magazine!

Barbeque

10/3/2023

We bevinden ons middenin het voorjaar, wat naast een piepende zon ook tal van zonnige eetgewoontes met zich meebrengt. Kom in ons nieuwste Delicatesse magazine te weten wat die specifieke eettrends zijn...

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022; een must voor iedere ondernemer in foodspecialiteiten!

23/8/2022

Een prikkeling voor al je zintuigen, dat vind je op de internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten op maandag 26 en dinsdag 27 september 2022 van 13:00 uur tot 22:00 uur in Expo Houten! De beursvloer is gevuld met veel lekkers voor jouw foodspecialiteitenwinkel, maar ook overige producten of diensten vind je hier om je onderneming compleet te maken.

Delicatesse 1 jaar print + online toegang tot 4 foodvakbladen

31/5/2022

Word nu abonnee en krijg toegang tot onze online premiumartikels, ontvang alle print magazines per post en krijg er een boek Inspirations 2022 t.w.v. 25 euro bovenop.

  • Premium

Trends in paté: een wijde wereld aan mogelijkheden

29/4/2022

Zeg nooit zomaar paté tegen paté. De laatste jaren is het aanbod immers sterk uitgebreid. Fabrikanten pakten uit met allerlei recepten en verrassende smaken, voor elk moment van de dag.

  • Premium

Inspirerende patécombinaties voor het eindejaar

29/4/2022

De feestdagen naderen met rasse schreden, en dat betekent dat veel van uw klanten al druk aan het sleutelen zijn aan hun feestmenu. Feestelijke aperitiefhapjes met paté zullen tijdens de eindejaarsperiode zeker scoren.

Delicatesse 1 jaar print + online toegang tot 4 foodvakbladen

22/3/2022

Word nu abonnee en krijg toegang tot onze online plusartikels, ontvang alle print magazines per post en krijg er de mobiele accu-ledspot t.w.v. 59 euro bovenop.

  • Premium

Hoe paté een hip imago bezorgen?

4/8/2021

De fijne kunst van een ambacht wordt al enige tijd opnieuw opgewaardeerd en we hechten met z’n allen meer belang aan seizoensproducten en de herkomst ervan. Binnen deze beweging worden ambachtelijke patés naar hartenlust gesmaakt.

  • Premium

In het hart van de terroirs van het zuidwesten

13/7/2021

Europa steunt regionale producten die door hun typische karakter een toegevoegde waarde bieden, zoals het geval is met de Bayonneham, de Foie Gras van eend van het Zuidwesten en de wijnen van het Zuidwesten.

Delicatesse

30/6/2020

Vakinformatie voor slagers, traiteurs en delicatessenzaken

  • Premium

Inspireer uw klanten met verrassende patécombinaties

27/2/2020

De feestdagen naderen met rasse schreden, en dat betekent dat veel van uw klanten al druk aan het sleutelen zijn aan hun feestmenu. Klassieke aperitief­hapjes zullen als zoete broodjes verkopen, maar de laatste maanden van het jaar zijn ook ideaal om nieuwe of verrassende combinaties aan te prijzen bij consu­menten. Zoals: aperitiefhapjes met paté.

  • Premium

Maak het verschil met een aanbod ambachtelijke delicatessen

9/9/2019

Delicatessen bieden een gouden opportuniteit tot meerverkoop. Klanten die komen winkelen voor een lekker stukje vlees, gaan ook vaak op zoek naar kwalitatieve sauzen, fonds of andere delicatessen om hun gerecht mee klaar te maken. Speciaalzaken die dit aanbieden, hebben meteen een streepje voor op conculega’s en grote ketens. Bovendien zijn delicatessen een productgroep die maar weinig inspanning vraagt en heel wat effect en meerverkoop genereert. Maar hoe stelt u een divers en kwalitatief aanbod samen?

  • Premium

Gerookte vleeswaren

29/4/2019

Het roken van vlees is een oude bewaarmethode. Het vlees wordt in de rook van smeulend hout gehangen, waardoor het zijn specifieke geur en smaak krijgt. Het rookproces kan op zo goed als alle vleessoorten worden toegepast, van varkensvlees, bijvoorbeeld gerookte ham of salami, naar gevogelte, tot paarden- of rundvlees, zoals Filet d'Anvers.

  • Premium

Gerookt vlees, van bewaarmethode tot delicatesse

29/4/2019

Gerookt vlees, van bewaarmethode tot delicatesse