Hellend dak wordt plat dak

Enorme winst aan ruimte en licht door Velux platdakvenster met gebogen glas

Eén van de eerste plaatsingen van de nieuwste innovatie van Velux, het platdakvenster met gebogen glas, vond plaats bij Christophe uit Waals-Brabant. De eigenaar van de woning uit de jaren 70 veranderde bij de renovatie zijn hellend dak naar een plat dak. Christophe en zijn echtgenote vonden namelijk de ruimte onder hun hellend dak niet praktisch: “Onder het dak zit de kamer van onze zoon, hij kon er niet overal rechtstaan en zowel het zicht naar buiten als de lichtinval waren beperkt. Daarom beslisten we het hellende dak tot een verhoogd plat dak om te bouwen.” Het Velux platdakvenster met gebogen glas kon volgens Marc Briscot, specialist in platte daken en de dakbedekker van het project, een oplossing bieden: “Het platdakvenster van Velux heeft een mooi design met een goeie lichtinval en is technologisch verfijnd. Daarnaast kon de plaatsing in minder dan twee uur gebeuren, doordat veel verbindingen vooraf werden gemaakt.”
Voor de bediening opteerden de eigenaars voor een Integra®-systeem met verschillende functies om de ventilatie en de lichtinval elektrisch te regelen. Gezien het venster na de plaatsing onmiddellijk gebruiksklaar was, konden de eigenaars direct van extra daglicht genieten. Voor de finishing touch konden ze kiezen  voor binnengordijnen of een zonnewering. Die wordt tussen het gebogen glas en de basis geplaatst om het design van het platdakvenster in ere te houden.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Broodjesmanden en verrassingsbroden

Verrassingsbroden en broodjesmanden zijn klassieke hongerstillers voor een receptie, een feestje of een zakelijke bijeenkomst, maar met een beetje creativiteit blaas je deze klassieker nieuw leven in. Kom verrassend uit de hoek met een kleurrijke presentatie die inspeelt op actuele trends en thema's. Je kunt eindeloos variëren en combineren met broodsoorten, werken rond seizoenen of streekproducten en alles perfect voorbereiden.

Trends bij Innovation Awards Horeca Expo 2024

Horeca Expo reikt jaarlijks Innovation Awards uit aan de producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken of verswinkels. Een analyse van enkele trends in de verschillende categorieën.

Club-fans kiezen vaak Julientjes, Cercle-supporters vragen proportioneel veel bitterballen

Indien alle voetballiefhebbers een welhaast iconische waarde hechten aan De Platse in Sint-Andries (Brugge), dan is het grootste icoon er wellicht Frituur Carlos. De frietinfrastructuur floreert ruim 6 decennia tijdens matchen van Club en Cercle Brugge.

Trends in bake-off

Aangezien slagerijen meer en meer onestopshops worden, is het aanbieden van broodproducten zeker een optie. De eindconsument gaat op zoek naar variaties op traditionele klassiekers en vindt die bij bloemsoorten van weleer, maar ook bij desembroden. Ook de viennoiserie gaat de gezonde toer op, met bv. meergranencroissants of croissants met quinoa, volkoren of spelt. En dat nog het liefst gluten- of suikervrij. Maar genieten blijft in dit segment even belangrijk.

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine