Voedingsoliën Partnercontent

Debic Room Plus Mascarpone: Extra romig, extra makkelijk

Mascarpone is een veelzijdig product, dat u in tal van toepassingen kan gebruiken. Om het vetgehalte van deze kaas te balanceren, voegen patissiers vaak room toe aan de bereiding. Dat kan echter tot schiften leiden. Daarom heeft Debic een nieuwe kant-en-klare mix ontwikkeld: Debic Room Plus Mascarpone. Extra romig én extra makkelijk.

debicWie mascarpone zegt, denkt meteen aan tiramisu. Zo ook Debic-ambassadeur en internationaal gerenommeerd patissier Frank Haasnoot. “Mascarponeroom is een product dat ik zelf al jarenlang maak en gebruik", vertelt hij. “Ik houd van een iets vettere room, die een vollere smaak heeft. Dat het nu kant-en-klaar bestaat, bespaart me heel wat stappen en is ontzettend praktisch. Het geeft mijn creaties die gewenste, extra romige smaak, maar zorgt daarnaast voor veel gebruiksgemak.”

Frisheid, textuur en rijke smaak 

Debic Room Plus Mascarpone biedt de perfecte verhouding van room en mascarpone en is stabiel onder alle omstandigheden. Hij is bovendien heel gemakkelijk te gebruiken, zowel vloeibaar als opgeklopt. “Dat geeft je als patissier de kans om er direct creatief mee aan de slag te gaan”, laat Frank enthousiast zien. “Deze gloednieuwe roomspecialiteit voegt frisheid toe en geeft een fantastische textuur en rijke smaak.”

“Debic Room Plus Mascarpone voegt frisheid toe en, geeft een fantastische textuur en rijke smaak” - Frank Haasnoot, Debic-ambassadeur

Perfecte allrounder op de werkbank 

Debic Room Plus Mascarpone is volgens Haasnoot de perfecte allrounder op de werkbank van iedere patissier, zowel voor zoete als hartige gerechten. “De room is snel en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt er kleine lekkernijen voor bij de koffie mee maken, maar ook allerhande hartige creaties. Debic Room Plus Mascarpone is ideaal als kookroom, maar bijvoorbeeld ook als ingrediënt voor een ganache montée. Ook voor vullingen en decoraties biedt deze roomspecialiteit veel mogelijkheden. Je kunt hem mooi en strak opspuiten, aangezien de room glad van textuur is. En omdat hij wat vetter is, kun je hem perfect invriezen zonder kwaliteitsverlies.”

debic

Luxe smaak van mascarpone

Debic Room Plus Mascarpone blinkt, naast alle praktische toepassingen, volgens Haasnoot vooral uit dankzij zijn smaak.  “Gewone slagroom is ook een soort luxeproduct, maar natuurlijk vrij standaard in patisserie. De toevoeging van mascarpone biedt een extra dimensie. De iets vettere textuur past bovendien perfect bij producten die een hogere zuurtegraad hebben, zoals sinaasappel, passievrucht en yuzu.”

Extra smaakmakers

Aan Debic Room Plus Mascarpone kunnen extra smaakmakers worden toegevoegd. Haasnoot raadt aan de room hiervoor koud te infuseren. “Aangezien de room en mascarpone al bij elkaar zijn gebracht, heeft het product een fraaie textuur. Verwarmen is dus niet meer nodig. Wel kun je een nachtje van tevoren wat smaak toevoegen: koud infuseren en dan even mixen.” Aan welke smaakmakers denkt de patissier zelf? “Vanille, bijvoorbeeld, of kaneel. Maar niet te veel! Want dan raak je meteen die unieke mascarponesmaak kwijt en dat wil je niet. Wat ik zelf graag toevoeg, mits mijn product niet voor kinderen is bestemd, is een klein beetje alcohol. Wat Malibu of Cointreau vlak voor of na het opkloppen: het zorgt voor een onweerstaanbare smaak.”

debic
Caption

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine