Zolder

Hoe isoleer je een vloer?

vloerisolatie met platen

Hoewel ongeveer 12% van de energie in een woning verloren gaat via de vloer, is vloerisolatie nog steeds niet uit de schaduw getreden. Er bestaan echter heel wat oplossingen om een vloer goed te isoleren, zoals isolatieplaten, purschuim en isolerende chape.

Hoe kan je een vloer isoleren? De theorie uitgelegd
Hoe wordt een vloer geïsoleerd met platen?
Hoe isoleer je een zoldervloer met minerale wol?

 

Hoe kan je een vloer isoleren? De theorie uitgelegd

Isolatiemortel vloerisolatie

Een geïsoleerde vloer heeft tig voordelen. Niet alleen helpt extra isolatie je energiefactuur laag te houden (12% van de warmte in je huis verdwijnt langs de grond), het comfort van een geïsoleerde vloer is eveneens niet te onderschatten. Het voelt aangenamer als je erover loopt - zeker met vloerverwarming - en storende voetstappen worden gedempt. Ook problemen met vochtigheid en schimmels kan je zo oplossen. Maar hoe moet je nu beginnen aan het isoleren van je vloer? Lees het hier.

Lees het volledige artikel

 

Hoe wordt een vloer geïsoleerd met platen?

Vloerplaten leggen isolatie

Wil je je vloer isoleren, dan kan dat met isolatieplaten. Er zijn verschillende soorten en technieken waaruit je kan kiezen, de ene al makkelijker toe te passen dan de andere. Wie een dergelijke klus toch nog wat te uitdagend vindt, kan hulp inroepen van een vakman. In deze case werden professionals ingeschakeld voor de plaatsing van een EPS-isolatiemortel en EPS-platen. 

Lees het volledige artikel

 

Hoe isoleer je een zoldervloer met minerale wol?

Zoldervloer isoleren

Wie de zoldervloer isoleert, verwarmt ook minder van zijn bouwvolume. En daar spaar je centen mee uit. Bovendien is het een klus die je gemakkelijk zelf kan aanpakken. De oude vloer van deze zolder werd uitgebroken, er werd een dampscherm geplaatst en tussen de steunbalken komt isolatiewol. Tot slot maken OSB-platen de zoldervloer beloopbaar.

Lees het volledige artikel

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Zeker gerookt paardenvlees mag in delicatessenzaak niet ontbreken

Het ene paard of het ene ras is niet altijd beter dan het andere voor consumptie. De paardenvleesverwerkers kunnen díé stukken voor u selecteren die aan uw noden voldoen. Met het aanbieden van paardenvlees kunt u bovendien het verschil maken met andere slagers/traiteurs.

Kies voor makkelijk onderhoud en hygiëne in de afwaszone

Richt u de afwaszone van uw traiteurszaak of slagerij in om er een hygiënische, makkelijk te onderhouden ruimte van te maken? Uiteraard zal de inrichter u daarbij ondersteunen, maar we geven u graag al enkele nuttige adviezen mee, aangebracht door specialisten ter zake. Bijvoorbeeld over welk type vloer u het best kiest, welke afvoer daarbij hoort (volgens de reinigingsmethode) en hoe de wanden aangekleed kunnen worden.

Ateliervloer en afwatering zijn bepalend voor voedselveiligheid

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw is de keuze voor een nieuw vloerconcept niet eenvoudig. Het is zaak de materialen tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met aandachtspunten inzake onderhoud, veiligheid en duurzaamheid. Resten nog de snelheid waarmee het project afgewerkt kan worden, en de kostprijs.

Gesofisticeerde mengmachines nemen u heel wat werk uit handen

De moderne slager balanceert tussen prijs en kwaliteit. De beste resultaten krijgt u door een combinatie van topingrediënten en een veelzijdige uitrusting. Dat gaat van een eenvoudige menger tot een hightech programmeerbare mix/kook/ koelketel met extra functies die uw manuele arbeid reduceren. Bepalend voor de keuze zijn uw specifieke behoeften, zoals de capaciteit. De temperatuurcontrole garandeert, in combinatie met een snelle koeling, een optimale smaak en houdbaarheid, terwijl er aan alle vereisten van de voedselveiligheid wordt voldaan.

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine