Bakkerij Partnercontent

Ter Groene poorte organiseert 'vuur'wandeling op 15 maart

Infoavond specialisatiejaren in nieuw jasje

ter groene poorte specialisatiejaren
Ter Groene Poorte biedt 8 specialisatie-opleidingen aan op maat van de student zijn voorkeuren en achtergrond

Op woensdag 15 maart 2023 organiseren we onze infoavond voor de Specialisatiejaren. Het centrale thema is 'vuur' en dat wordt doorgetrokken in een avond vol belevenis. Leerkrachten en studenten gaan hier uit eigen ervaring vertellen waarom specialiseren vandaag de dag zo belangrijk is en welke meerwaarde het kan hebben. We werken met een tijdslot om 17.30 en 19.00 uur. Schrijf je meteen in!

8 specialisatie-opleidingen

Ter Groene Poorte biedt acht specialisatiejaren aan die perfect aansluiten op de eerder gevolgde opleiding van bakker, slager, kok-hotelier, grootkeukenkok of voedingstechnicus. Ook uit andere gelijkaardige scholen kunnen leerlingen perfect instromen in een specialisatie. Specialiseren is een absolute meerwaarde om te slagen in het werkveld. Je krijgt een bredere en diepere kijk op het praktijkgebeuren en je werkt intens rond een bepaalde ambacht.

Inschrijven kan hier!

1. BANKET- EN CHOCOLADEBEWERKING
Je werkt rond chocolade en patisserie. Op het einde van het jaar creëer je schilderijtjes op het bord van je klanten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen leerlingen met een vooropleiding bakkerij en leerlingen met een vooropleiding hotelschool.

2. DIEET- EN SPECIALITEITENBAKKERIJ
Hier ga je aan de slag met andere soorten deeg, werk je met desems en creëer je unieke broodsoorten die jou ver doen uitstijgen boven de klassieke warme bakker.

3. SLAGER-TRAITEUR
Je groeit uit tot een slager met een visie. Iemand die zijn assortiment weet uit te breiden met kant-en-klare gerechten, heerlijke hapjes, vegetarische alternatieven en verse pastasalades.

4. RESTAURANTBEDRIJF EN DRANKENKENNIS
Een meester der dranken, dat ben je na je opleiding. Of het nu wijn, thee, water of bier betreft, je weet je klanten gepassioneerd te vertellen over de dranken die je bij de maaltijd aanbiedt.

specialisatie opleidingen ter groene poorte5. CHEF!
Met smaak, creativiteit en gedrevenheid willen we het verschil maken op het bord en in de keuken. CHEF! is een leertraject, waarbij per module gespreid geëvolueerd wordt. Er zijn geen examens, wel veel feedback en zelfreflectie om iedereen te laten groeien in zijn persoonlijke skills.

6. EVENT BUTLER
Je groeit uit tot een complete huismanager die de agenda weet bij te houden van je overste of je bent het cement tussen de planner en de uitvoerder van een evenement.

7. GEMEENSCHAPSRESTAURATIE - CHEF GROOTKEUKENKOK
Dit specialisatiejaar vervolmaakt in de catering/grootkeuken. Je leert beter, completer en lekkerder koken voor grote groepen zonder daarbij je planning uit het oog te verliezen.

8. JUNIOR VOEDINGSTECHNOLOOG
Deze specialisatie is de complete brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. Tijdens de opleiding werk je twee dagen per week in een bedrijf. Indien je stage en theorie goed zijn, krijg je een arbeidscontract van minimum 6 maanden na de opleiding.

TER GROENE POORTE
SPOORWEGSTRAAT 14
8200 BRUGGE
+3250403020
inlichtingen@tergroenepoorte.be
www.tergroenepoorte.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
company corner

INSTITUUT VOOR VOEDING

SPOORWEGSTRAAT 14, BRUGGE 8200Meer info
Technische scholenBakkerijDelicatessesBelgium chocolate awards
Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine