- wekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
- digitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
- uw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
- maximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
De Belgische varkenssector krimpt, maar het vlees blijft wereldwijd gewaardeerd. Export (70%) blijft cruciaal voor de rendabiliteit. Joris Coenen (BMO/VLAM) schetst hoe Vlaanderen zich staande houdt ondanks kosten, regels en veranderende voorkeuren.
Eind maart strijden 6 traditionele Vlaamse slagers als de Belgian Butcher Bulls om de wereldtitel op de World Butchers' Challenge in Parijs. België neemt voor het eerst deel aan deze competitie.
Op 30 en 31 maart 2025 nam met de Belgian Butcher Bulls voor het eerst een Belgisch team deel aan de World Butchers' Challenge. Het strijdtoneel was voor deze editie Paris Expo Porte de Versailles. De 6 Belgische slagers namen er het op tegen teams uit alle uithoeken van de wereld.
Het project iMeat introduceert enerzijds X-stralen voor een betere automatisatie bij het versnijden van varkensschouders en anderzijds een probe om de rijping van rundvlees objectief te monitoren. Dit onder impuls van Flanders' FOOD, met steun van VLAIO.