
18/11/2024
Dag één van Horeca Expo bracht innovatie én spanning met de bekendmaking van de felbegeerde Innovation Awards.

17/10/2024
Frontcooking maakt de culinaire ervaring van uw gasten helemaal àf. De à la minute afwerking versterkt de perceptie van kwaliteit en creëert optimale tevredenheid.

13/8/2024
De moderne slager balanceert tussen prijs en kwaliteit. De beste resultaten krijgt u door een combinatie van topingrediënten en een veelzijdige uitrusting. Dat gaat van een eenvoudige menger tot een hightech programmeerbare mix/kook/ koelketel met extra functies die uw manuele arbeid reduceren. Bepalend voor de keuze zijn uw specifieke behoeften, zoals de capaciteit. De temperatuurcontrole garandeert, in combinatie met een snelle koeling, een optimale smaak en houdbaarheid, terwijl er aan alle vereisten van de voedselveiligheid wordt voldaan.

1/9/2023
In de moderne banketbakkerij maken het voorbereiden van recepten en het maken van mengsels vaak 40% of meer van de werkzaamheden uit. Aangezien de volumes al snel te groot zijn om alles met een handklopper te maken, is een klopper-menger of ...

26/6/2023
Uw vakblad houdt zijn vinger aan de pols van de sector... met uw hulp. Vul onze korte vragenlijst in en help ons inschatten hoe het machinepark van de moderne delicatessenzaak er uit ziet. De resultaten ontdekt u in de volgende editie.

17/11/2020
Afhankelijk van de grootte van uw slagerij of met hoeveel personeel u werkt, zal u voor een bepaalde snijmachine kiezen. Naast manuele toestellen kan u ook opteren voor een halfautomatische of een volautomatische snijmachine.

4/11/2019
Robot Cook De Robot Cook, een unieke verwarmende cutter-blender, is de nieuwe keukenhulp van chef-koks. Hij is het ideale hulpmiddel om tal van koude of warme, hartige of zoete recepten te bereiden: perfect emulgeren, verpulveren, mixen, hakken, mengen of kneden wordt kinderspel. Precieze bereidingstemperatuur tot 140°C op de grad nauwkeurig. Roestvrijstalen kuip van 3,7 l met handgreep. Volkomen nieuw system dat het mes op de bodem van de kuip vasthoudt, om het legen van vloeistoffen te vergemakkelijken. 5 snelheidsfuncties tot 4500 rpm.

4/7/2019
De klassieke slagerij evolueert steeds meer van beenhouwerij naar volledige maaltijdbereiding. Rational zet daarom al sinds zijn ontstaan in op het produceren van toestellen die het werk voor slagers, poeliers en visspecialisten verlichten. Slagerij De Laet & Van Haver in Hove produceert zo al jaren maaltijden met Rational SelfCookingCenters® in allerlei maten en nam destijds als eerste het VarioCooking Center® in dienst. Het kocht recent zelfs het grootste VarioCooking Center-model aan. “Sinds we het hebben, kan ik het toestel enkel toejuichen. We zijn ondertussen aan ons derde toestel toe, omdat we steeds meer capaciteit nodig hebben, en we zien alleen maar groei door met het multifunctionele kooksysteem te werken”, vertelt Luc De Laet, zaakvoerder van slagerij De Laet & Van Haver.
3/6/2019
Het roken van vis of vlees werd vroeger gedaan om het eten langer te kunnen bewaren, vandaag wordt er nog steeds gerookt vanwege de specifieke smaak. Als slager kunt u gerookt vlees of vis ook makkelijk zelf bereiden, bijvoorbeeld als extra traiteurdienst. Jan-Reimer Westerhuis is expert in het roken en legt de basisprincipes uit.

25/4/2019
U overweegt een drinkfontein/waterkoeler te laten plaatsen, zodat uw medewerkers gratis streng gecontroleerd kraantjeswater kunnen drinken? Een gezonde keuze, voor hen én het milieu. Belangrijk is dat u een model kiest dat afgestemd is op de gebruikscontext, qua formaat, capaciteit, gebruiksgemak, bediening, materiaal … Een overzicht van uw opties.

25/4/2019

25/4/2019
Voor traiteurs en slagers biedt vacuümgaren heel wat voordelen. Onder vacuüm bereide producten bewaren aanzienlijk langer. Daardoor kunnen bereidingen beter worden ingepland en kan er kostenefficiënter worden gewerkt. Vacuümgaren, op lagere temperaturen dan bij klassiek koken, geeft bovendien een hoger rendement en een beter behoud van de smaken. Nagenoeg alles kan vacuüm worden bereid, van vlees, vis en groenten tot fruit, pasteitjes, nagerechten en sauzen.

26/2/2019
Overweegt u de aankoop van een nieuw fornuis? Daarbij heeft u de keuze tussen gas-, elektrische/keramische of inductiemodellen. Hoeveel pitten u nodig heeft, hangt af van hoeveel u in welke tijdspanne moet bereiden. Verder gaat u het best voor een mix van vermogens. Vele slagers en traiteurs kiezen voor modulaire kookapparaten, vrij uit te breiden. Maar u kunt ook opteren voor een eiland, al dan niet op maat.

15/11/2018
Richt u de afwaszone van uw traiteurszaak of slagerij in om er een hygiënische, makkelijk te onderhouden ruimte van te maken? Uiteraard zal de inrichter u daarbij ondersteunen, maar we geven u graag al enkele nuttige adviezen mee, aangebracht door specialisten ter zake. Bijvoorbeeld over welk type vloer u het best kiest, welke afvoer daarbij hoort (volgens de reinigingsmethode) en hoe de wanden aangekleed kunnen worden.

19/10/2018
Water ontharden of verzachten ontdoet het van calcium en magnesium, zodat keukentoestellen met warm water langer meegaan, leidingen en kranen minder verstoppen … Vaatwassers leveren ook meer glanzende vaat op met minder detergent. Meer glans verkrijgt u eveneens dankzij omgekeerde osmose, die niet alleen calcium en magnesium, maar nagenoeg alle opgeloste mineralen en zouten uit het water haalt, zodat er geen enkele neerslag achterblijft op de vaat. Filtratie verwijdert dan weer sediment en onopgeloste deeltjes, die kunnen leiden tot corrosie en verstopte filters van onder meer toestellen.
29/3/2018
De combisteamer is een onmisbaar instrument in de moderne keuken, geschikt voor alle bereidingsmethodes en -technieken, toepassingen en producten. U werkt sneller en met minder stress, en benut de tijd optimaal.
29/11/2016

29/11/2016
18/11/2016

18/11/2016