ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
    • Voedingsmachines
    • Vleessnijmachines
    • Kassaweegschalen
    • Kassasystemen
    • Koelen & diepvriezen
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Voedingsmachines

Bekendmaking van Innovation Awards op Horeca Expo

18/11/2024

Dag één van Horeca Expo bracht innovatie én spanning met de bekendmaking van de felbegeerde Innovation Awards.

  • Premium

Frontcooking is een feest voor de zintuigen

17/10/2024

Frontcooking maakt de culinaire ervaring van uw gasten helemaal àf. De à la minute afwerking versterkt de perceptie van kwaliteit en creëert optimale tevredenheid.

  • Premium

Gesofisticeerde mengmachines nemen u heel wat werk uit handen

13/8/2024

De moderne slager balanceert tussen prijs en kwaliteit. De beste resultaten krijgt u door een combinatie van topingrediënten en een veelzijdige uitrusting. Dat gaat van een eenvoudige menger tot een hightech programmeerbare mix/kook/ koelketel met extra functies die uw manuele arbeid reduceren. Bepalend voor de keuze zijn uw specifieke behoeften, zoals de capaciteit. De temperatuurcontrole garandeert, in combinatie met een snelle koeling, een optimale smaak en houdbaarheid, terwijl er aan alle vereisten van de voedselveiligheid wordt voldaan.

  • Premium

Planeetmenger niet meer weg te denken uit de moderne bakkerij

1/9/2023

In de moderne banketbakkerij maken het voorbereiden van recepten en het maken van mengsels vaak 40% of meer van de werkzaamheden uit. Aangezien de volumes al snel te groot zijn om alles met een handklopper te maken, is een klopper-menger of ...

Investeren in machines

26/6/2023

Uw vakblad houdt zijn vinger aan de pols van de sector... met uw hulp. Vul onze korte vragenlijst in en help ons inschatten hoe het machinepark van de moderne delicatessenzaak er uit ziet. De resultaten ontdekt u in de volgende editie.

  • Premium

Naar de meest geschikte snijmachine

17/11/2020

Afhankelijk van de grootte van uw slagerij of met hoeveel personeel u werkt, zal u voor een bepaalde snijmachine kiezen. Naast manuele toestellen kan u ook opteren voor een halfautomatische of een volautomatische snijmachine.

  • Premium

Robot Cook

4/11/2019

Robot Cook De Robot Cook, een unieke verwarmende cutter-blender, is de nieuwe keukenhulp van chef-koks. Hij is het ideale hulpmiddel om tal van koude of warme, hartige of zoete recepten te bereiden: perfect emulgeren, verpulveren, mixen, hakken, mengen of kneden wordt kinderspel. Precieze bereidingstemperatuur tot 140°C op de grad nauwkeurig. Roestvrijstalen kuip van 3,7 l met handgreep. Volkomen nieuw system dat het mes op de bodem van de kuip vasthoudt, om het legen van vloeistoffen te vergemakkelijken. 5 snelheidsfuncties tot 4500 rpm.

Maaltijdbereiding wordt eenvoudiger voor slager

4/7/2019

De klassieke slagerij evolueert steeds meer van beenhouwerij naar volledige maaltijdbereiding. Rational zet daarom al sinds zijn ontstaan in op het produceren van toestellen die het werk voor slagers, poeliers en visspecialisten verlichten. Slagerij De Laet & Van Haver in Hove produceert zo al jaren maaltijden met Rational SelfCookingCenters® in allerlei maten en nam destijds als eerste het VarioCooking Center® in dienst. Het kocht recent zelfs het grootste VarioCooking Center-model aan. “Sinds we het hebben, kan ik het toestel enkel toejuichen. We zijn ondertussen aan ons derde toestel toe, omdat we steeds meer capaciteit nodig hebben, en we zien alleen maar groei door met het multifunctionele kooksysteem te werken”, vertelt Luc De Laet, zaakvoerder van slagerij De Laet & Van Haver.

  • Premium

Rookkasten

3/6/2019

Het roken van vis of vlees werd vroeger gedaan om het eten langer te kunnen bewaren, vandaag wordt er nog steeds gerookt vanwege de specifieke smaak. Als slager kunt u gerookt vlees of vis ook makkelijk zelf bereiden, bijvoorbeeld als extra traiteurdienst. Jan-Reimer Westerhuis is expert in het roken en legt de basisprincipes uit.

  • Premium

Drinkfonteinen

25/4/2019

U overweegt een drinkfontein/waterkoeler te laten plaatsen, zodat uw medewerkers gratis streng gecontroleerd kraantjeswater kunnen drinken? Een gezonde keuze, voor hen én het milieu. Belangrijk is dat u een model kiest dat afgestemd is op de gebruikscontext, qua formaat, capaciteit, gebruiksgemak, bediening, materiaal … Een overzicht van uw opties.

  • Premium

Drinkfontein is voordelige, gezonde en eenvoudige keuze

25/4/2019

  • Premium

Vacuümgaren

25/4/2019

Voor traiteurs en slagers biedt vacuümgaren heel wat voordelen. Onder vacuüm bereide producten bewaren aanzienlijk langer. Daardoor kunnen bereidingen beter worden ingepland en kan er kostenefficiënter worden gewerkt. Vacuümgaren, op lagere temperaturen dan bij klassiek koken, geeft bovendien een hoger rendement en een beter behoud van de smaken. Nagenoeg alles kan vacuüm worden bereid, van vlees, vis en groenten tot fruit, pasteitjes, nagerechten en sauzen.

  • Premium

Zo kiest u een fornuis

26/2/2019

Overweegt u de aankoop van een nieuw fornuis? Daarbij heeft u de keuze tussen gas-, elektrische/keramische of inductiemodellen. Hoeveel pitten u nodig heeft, hangt af van hoeveel u in welke tijdspanne moet bereiden. Verder gaat u het best voor een mix van vermogens. Vele slagers en traiteurs kiezen voor modulaire kookapparaten, vrij uit te breiden. Maar u kunt ook opteren voor een eiland, al dan niet op maat.

  • Premium

Kies voor makkelijk onderhoud en hygiëne in de afwaszone

15/11/2018

Richt u de afwaszone van uw traiteurszaak of slagerij in om er een hygiënische, makkelijk te onderhouden ruimte van te maken? Uiteraard zal de inrichter u daarbij ondersteunen, maar we geven u graag al enkele nuttige adviezen mee, aangebracht door specialisten ter zake. Bijvoorbeeld over welk type vloer u het best kiest, welke afvoer daarbij hoort (volgens de reinigingsmethode) en hoe de wanden aangekleed kunnen worden.

  • Premium

Hoe weet u of waterbehandeling nodig is?

19/10/2018

Water ontharden of verzachten ontdoet het van calcium en magnesium, zodat keukentoestellen met warm water langer meegaan, leidingen en kranen minder verstoppen … Vaatwassers leveren ook meer glanzende vaat op met minder detergent. Meer glans verkrijgt u eveneens dankzij omgekeerde osmose, die niet alleen calcium en magnesium, maar nagenoeg alle opgeloste mineralen en zouten uit het water haalt, zodat er geen enkele neerslag achterblijft op de vaat. Filtratie verwijdert dan weer sediment en onopgeloste deeltjes, die kunnen leiden tot corrosie en verstopte filters van onder meer toestellen.

  • Premium

Revolutie in oventechnologie schept nieuwe opportuniteiten

29/3/2018

De combisteamer is een onmisbaar instrument in de moderne keuken, geschikt voor alle bereidingsmethodes en -technieken, toepassingen en producten. U werkt sneller en met minder stress, en benut de tijd optimaal.

  • Premium

Aangepaste vacuümmachines

29/11/2016

  • Premium

Vacuümgaren, kosteneffeciënt en smaakvol

29/11/2016

  • Premium

Roken als alternatief voor BBQ

18/11/2016

  • Premium

Klanten lokken met braadspit

18/11/2016