Capra, uw specialist in premium geitenkaas
Onderscheidende zachte kazen brengen volop variatie
Capra is al meer dan 40 jaar dé specialist in heerlijke geitenkaas, met een ruim scala aan natuurlijke en geaffineerde varianten. Deze zuivelproducten worden beslist gesmaakt. In eigen land, in Europa én ver daarbuiten. Sinds de oprichting in 1982 in het Limburgse Halen, gaat de productie in stijgende lijn. Ondertussen is het bedrijf de grootste geitenmelkverwerker van België. Daarnaast verdeelt Capra het ambachtelijke assortiment zachte Franse kazen van Fromagerie d’Affinois.
4 Onderscheidende gamma's
Jaarlijks verwerkt Capra zo’n 60 miljoen liter lokale, gepasteuriseerde geitenmelk. Traditionele methodes in combinatie met moderne apparatuur staan ten dienste van kwaliteit. Dankzij deze knowhow is Capra dan ook BRC- en IFS-gecertificeerd. De audits van VLOG, FCA, BIO … worden telkens met succes doorlopen.
Gerijpte geitenkaasrollen
Deze geitenkaasjes met een hagelwitte korst zijn alom geliefd. Naast de natuurversie is er ook een gerijpte geitenkaas met Provençaalse kruiden. Verkrijgbaar in formaten van 150 g tot 2,6 kg.
Verse smeerbare geitenkaasjes
De verse, smeuïge geitenkaasjes zijn een uitstekende keuze voor de ontbijttafel en het aperomoment. Ze zijn beschikbaar in diverse smaken: natuur, bieslook, vijgen en honing.
Biologische Merlijn-kazen
Uniek zijn de Merlijn-kazen die nog met de hand geschept worden in de vorm. Deze ronde kazen van ongeveer 1,8kg hebben een zachte, smeltende en homogene structuur. De smaak is lichtjes bitter. Er zijn 3 verschillende recepturen: natuur, provençaalse kruiden en de pittige Madrid.
Zachte geitenkaas omhuld met spek
Kaasrolletjes van gepasteuriseerde geitenmelk in een spekjasje zijn ideaal als voorgerecht en om te verwerken in salades. Het gerookt spek rondom de kaas is roze en wordt goudgeel na het bakken. Een perfect huwelijk van de typische speksmaak en de milde geitenkaas.
Verdeler van Fromagerie d'Affinois
Karakteristiek procedé 
Capra heeft naast de kazen uit eigen productie nog meer lekkers in petto. Het bedrijf maakt namelijk deel uit van Eurial, de tweede grootste melkcoöperatie in Frankrijk. Een van de Franse merken die ook in België wordt verdeeld is Fromagerie d’Affinois. Deze kazen van geiten-, schapen- en koeienzuivel onderscheiden zich door een exclusieve bereidingstechniek, ultrafiltratie. Hierbij wordt de melk vooraf door zeer fijne membranen gefilterd om het overtollige water te verwijderen, mét behoud van de nutriënten. Vandaar de uitstekende eigenschappen: kazen met méér calcium en proteïne.
Smelt op de tong 
Fromagerie Guilloteau, de kaasmakerij van Fromagerie d’Affinois, ligt in Pélussin. Dit is een pittoresk dorpje in de heuvels vlakbij Condrieu en de Rhônevallei. De specifieke culturen geven de kazen een typische fijne korst die dun en overheerlijk blijft in de loop van het rijpingsproces. Het resultaat is een bijzondere textuur die smelt op de tong vanaf het begin van de rijping tot het einde van de houdbaarheidsdatum. Maak dus zeker kennis met het uitgebreide aanbod zachte kazen van Fromagerie d’Affinois, met gevarieerde en delicate smaakprofielen, die zich onderscheiden door hun smakelijke korst en exquis, zijdeachtig mondgevoel.
Neem vandaag nog contact op om alle artisanale heerlijkheden van Capra te leren kennen.

