ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
    • Kazen
    • Zuivelproducten
    • Biozuivel
    • Diepvries zuivelproducten
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Kazen

VLAM zet Belgische kazen in de kijker met nieuwe campagne

12/11/2025

Met een nieuwe campagne roept VLAM de Vlaamse consumenten op om supporter te worden van goeie smaak en bewust te kiezen voor kazen van bij ons.

Kaas in al zijn facetten centraal op Dupont Discovery Days

17/10/2025

Op 21 en 22 september 2025 was La Brugeoise in Brugge opnieuw het epicentrum van de Belgische kaassector tijdens de Dupont Discovery Days. Meer dan vijfhonderd bezoekers zakten af naar de tweejaarlijkse beurs, op zoek naar ...

Ontdek de winnende persoonlijkheden & chocolade creaties

13/10/2025

Op Artisan 2025 werden zowel de Food Personality Awards als de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Bekijk hier het sfeerverslag en ontdek alle winnaars.

Chocolade & persoonlijkheden bekroond op Artisan

2/10/2025

Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards én de Belgium Chocolate Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke persoonlijkheden werden in de bloemetjes gezet, net als 6 winnaars in de chocoladecategorieën.

Raclettekaas in dunne sneetjes voor dagelijks gebruik

24/6/2025

Entremont doorbreekt gewoontes met een verrassende manier om van raclette te genieten. De nieuwe dunne sneetjes raclettekaas brengen een vleugje smeuïgheid en gezelligheid naar je dagelijkse maaltijd.

Maak van jouw winkel dé kaasbestemming

10/6/2025

Kaas verdient een centrale plaats in de winkel. Door te concentreren op een uitgebreid aanbod dat rekening houdt met uw doelpubliek verhoogt u de omzet. Leg daarbij het accent op lokaal, ambachtelijk en seizoensgebonden.

  • Premium

Meer eetplezier met doordacht gekozen beleg

6/5/2025

In zorginstellingen is de boterham nog altijd een vaste waarde tijdens de maaltijd. Maar het beleg dat erop komt, evolueert volop mee met de tijd. Gezondheid, duurzaamheid en comfort gaan daarbij hand in hand.

  • Premium

Jonge kaasmeester met eigen winkel

13/4/2025

Iris Van Onsem biedt met Kaas Van Ons sinds augustus 2024 Waregem en omstreken een selectie van de beste kazen. De winkel was voorheen de plek waar ze een job aannam en er de passie voor kaas herontdekte. Delicatesse sprak met de jonge kaasmeester en kaaswinkeleigenares.

  • Premium

Winnaars Belgian Cheese Awards

24/2/2025

Tijdens de eerste editie van de Belgian Cheese Awards waren Aurelie (Karditsel) en Lotenhulle Rouge (Little Cheese Farm) de grote winnaars.

  • Premium

Benut het volledig potentieel van de kaasafdeling

20/2/2025

Kaas verdient een centrale plaats in de winkel. Door te concentreren op een uitgebreid aanbod dat rekening houdt met uw doelpubliek verhoogt u de omzet. Leg daarbij het accent op lokaal, ambachtelijk en seizoensgebonden.

Kom kaas ontdekken op Dupont Discovery Days 2025

17/1/2025

Op zondag 21 en maandag 22 september 2025 kan je in La Brugeoise (Brugge) binnenstappen in de wondere wereld van kaas. De Dupont Discovery Days groeperen meer dan 40 leveranciers die zorgen voor een totaalervaring vol smaak, beleving en ontmoeting.

  • Premium

Blijven verrassen met breed en gevarieerd aanbod

17/12/2024

Hildes Kaasboetiek in Deinze is gespecialiseerd in kazen vanop de boerderij. Hilde Demarez zweert vooral bij rauwmelkse kazen, die ze pas over de toonbank wil laten gaan wanneer ze perfect à point zijn.

De smaak van écht kaasvakmanschap herken je aan het Rode Zegel!

26/11/2024

Wist u dat Lutjewinkel, in Noord-Holland, de bakermat is van een van de lekkerste kazen ter wereld? Al bij de eerste hap van onze Noord-Hollandse Gouda proeft u meer dan alleen de rijke, romige smaak – u proeft een eeuwenoude traditie, een vakmanschap dat van generatie op generatie werd (en nog steeds wordt) doorgegeven.

  • Premium

Schimmelkazen brengen de nodige variatie in de koeltoog

3/6/2024

De grote verscheidenheid aan schimmelkazen is het resultaat van een samenspel tussen natuurlijke culturen en de jarenlange ervaring van kaasmakers. Verklap de kaasliefhebber zeker het verhaal achter uw ambachtelijke producten.

  • Premium

Samen de passie voor kaas delen en versterken

24/4/2024

Samen een gedeelde passie dagelijks kunnen beleven... veel beter wordt het niet. Luc Callebaut en Nathalie Vanhaver combineren in hun kaaswinkel in Oudenaarde hun gemeenschappelijke fascinatie voor kaas met een persoonlijke aanpak en deelnames aan kaaswedstrijden.

  • Premium

Trends in het aanbod zachte kazen

23/4/2024

Terwijl de zachte kazen vroeger eerder als luxeproduct werden bestempeld, geniet de doorsnee consument nu volop van een uitgebreid aanbod. Zachte kazen met kleurrijke, eetbare korst of unieke smaken winnen aan belang.

  • Premium

Variatie is de basis van een goede kaasschotel

19/4/2024

Bij het samenstellen van een goede kaasschotel moet je met heel wat zaken rekening houden. Welke kazen mogen niet ontbreken? Hoe presenteer je ze best? En wat zijn de perfecte begeleiders die de smaken van de kazen volledig tot hun recht laten komen?

  • Premium

Meerwaarde creëren met originele, (half)harde kazen

18/4/2024

Door kazen van lokale, Belgische kaasmakerijen te combineren met authentieke, buitenlandse soorten kan u als slager net dat extraatje bieden. Speelt u daarnaast in op extra eetmomenten, dan weet u de kaasliefhebbers anno 2024 ongetwijfeld te bekoren.

  • Premium

Kaas rijpen is een werkwoord

19/3/2024

Geen beter adres om iets bij te leren over kaasaffinage en bierpairing dan bij ‘Kaasaffineurs Van Tricht’. Delicatesse sprak met Frederic Van Tricht over zijn passie voor kazen.

Goede kaas heeft steeds een verhaal

29/2/2024

Wie in België op zoek gaat naar een autoriteit op het vlak van kaas kan moeilijk om Ann Keymeulen heen. Delicatesse ging langs ten huize l'Art du Fromage om er te spreken met de gedreven kaasmeester.