
12/11/2025
Met een nieuwe campagne roept VLAM de Vlaamse consumenten op om supporter te worden van goeie smaak en bewust te kiezen voor kazen van bij ons.

17/10/2025
Op 21 en 22 september 2025 was La Brugeoise in Brugge opnieuw het epicentrum van de Belgische kaassector tijdens de Dupont Discovery Days. Meer dan vijfhonderd bezoekers zakten af naar de tweejaarlijkse beurs, op zoek naar ...

13/10/2025
Op Artisan 2025 werden zowel de Food Personality Awards als de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Bekijk hier het sfeerverslag en ontdek alle winnaars.

2/10/2025
Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards én de Belgium Chocolate Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke persoonlijkheden werden in de bloemetjes gezet, net als 6 winnaars in de chocoladecategorieën.

24/6/2025
Entremont doorbreekt gewoontes met een verrassende manier om van raclette te genieten. De nieuwe dunne sneetjes raclettekaas brengen een vleugje smeuïgheid en gezelligheid naar je dagelijkse maaltijd.

10/6/2025
Kaas verdient een centrale plaats in de winkel. Door te concentreren op een uitgebreid aanbod dat rekening houdt met uw doelpubliek verhoogt u de omzet. Leg daarbij het accent op lokaal, ambachtelijk en seizoensgebonden.

6/5/2025
In zorginstellingen is de boterham nog altijd een vaste waarde tijdens de maaltijd. Maar het beleg dat erop komt, evolueert volop mee met de tijd. Gezondheid, duurzaamheid en comfort gaan daarbij hand in hand.

13/4/2025
Iris Van Onsem biedt met Kaas Van Ons sinds augustus 2024 Waregem en omstreken een selectie van de beste kazen. De winkel was voorheen de plek waar ze een job aannam en er de passie voor kaas herontdekte. Delicatesse sprak met de jonge kaasmeester en kaaswinkeleigenares.

24/2/2025
Tijdens de eerste editie van de Belgian Cheese Awards waren Aurelie (Karditsel) en Lotenhulle Rouge (Little Cheese Farm) de grote winnaars.

20/2/2025
Kaas verdient een centrale plaats in de winkel. Door te concentreren op een uitgebreid aanbod dat rekening houdt met uw doelpubliek verhoogt u de omzet. Leg daarbij het accent op lokaal, ambachtelijk en seizoensgebonden.

17/1/2025
Op zondag 21 en maandag 22 september 2025 kan je in La Brugeoise (Brugge) binnenstappen in de wondere wereld van kaas. De Dupont Discovery Days groeperen meer dan 40 leveranciers die zorgen voor een totaalervaring vol smaak, beleving en ontmoeting.

17/12/2024
Hildes Kaasboetiek in Deinze is gespecialiseerd in kazen vanop de boerderij. Hilde Demarez zweert vooral bij rauwmelkse kazen, die ze pas over de toonbank wil laten gaan wanneer ze perfect à point zijn.

26/11/2024
Wist u dat Lutjewinkel, in Noord-Holland, de bakermat is van een van de lekkerste kazen ter wereld? Al bij de eerste hap van onze Noord-Hollandse Gouda proeft u meer dan alleen de rijke, romige smaak – u proeft een eeuwenoude traditie, een vakmanschap dat van generatie op generatie werd (en nog steeds wordt) doorgegeven.

3/6/2024
De grote verscheidenheid aan schimmelkazen is het resultaat van een samenspel tussen natuurlijke culturen en de jarenlange ervaring van kaasmakers. Verklap de kaasliefhebber zeker het verhaal achter uw ambachtelijke producten.

24/4/2024
Samen een gedeelde passie dagelijks kunnen beleven... veel beter wordt het niet. Luc Callebaut en Nathalie Vanhaver combineren in hun kaaswinkel in Oudenaarde hun gemeenschappelijke fascinatie voor kaas met een persoonlijke aanpak en deelnames aan kaaswedstrijden.

23/4/2024
Terwijl de zachte kazen vroeger eerder als luxeproduct werden bestempeld, geniet de doorsnee consument nu volop van een uitgebreid aanbod. Zachte kazen met kleurrijke, eetbare korst of unieke smaken winnen aan belang.

19/4/2024
Bij het samenstellen van een goede kaasschotel moet je met heel wat zaken rekening houden. Welke kazen mogen niet ontbreken? Hoe presenteer je ze best? En wat zijn de perfecte begeleiders die de smaken van de kazen volledig tot hun recht laten komen?

18/4/2024
Door kazen van lokale, Belgische kaasmakerijen te combineren met authentieke, buitenlandse soorten kan u als slager net dat extraatje bieden. Speelt u daarnaast in op extra eetmomenten, dan weet u de kaasliefhebbers anno 2024 ongetwijfeld te bekoren.

19/3/2024
Geen beter adres om iets bij te leren over kaasaffinage en bierpairing dan bij ‘Kaasaffineurs Van Tricht’. Delicatesse sprak met Frederic Van Tricht over zijn passie voor kazen.

29/2/2024
Wie in België op zoek gaat naar een autoriteit op het vlak van kaas kan moeilijk om Ann Keymeulen heen. Delicatesse ging langs ten huize l'Art du Fromage om er te spreken met de gedreven kaasmeester.