BENODIGDHEDEN
Inmaakpot, deksel, ring
Inmaakbokalen bestaan in uiteenlopende formaten en vormen, voor elke bereiding is er een aangepaste vorm. De uitbreiding van het gamma met kleinere maten (80, 140, 160 ml) beantwoordt perfect aan de hedendaagse behoeften. De mini'tjes zijn bijvoorbeeld prima voor ajuinconfituur, ganzenleverpastei ... De moderne designs zijn bovendien stabiel en gemakkelijk stapelbaar, zowel leeg als gevuld. Wellicht is voor u het zogenoemde conische stortmodel het meest interessant voor vleesproducten breder bovenaan dan onderaan, zodat het vlees er gemakkelijker uitglijdt. Voor meer vloeibare producten als sauzen en soepen speelt de vorm niet zo'n belangrijke rol. Wat de formaten betreft, is voor paté1/4 liter en eventueel 1/2 liter het meest aangewezen, en voor soepen de bokalen van 1 liter.
Weinig verpakkingen worden na gebruik teruggebracht; daarom vraagt u het best een waarborg die de kostprijs dekt.Worden ze niet ingeleverd, dan verliest u ook weinig tijd aan het grondig schoonmaken van de glazen. Er is een groot verschil in prijzen tussen consumenten- en industrieverpakkingen; die laatste liggen ongeveer 30% lager dan de eerste.Naast de bokaal hebt u ook een glazen deksel en een ring nodig en voor glazen zonder beugel een paar clips.
Accessoires
De accessoires die u nodig hebt voor de voorbereiding van de gerechten, zoals een vleesmolen, groenterasp, messen, lookpers ... heeft u al in huis. Een praktische vultrechter met opzetrand en dezelfde diameter als de bokalen is ideaal voor het snel en efficiënt vullen. Verder komt een speciale handige tang van pas om de hete bokalen te hanteren.
Inmaaktoestellen
De klassieke volautomatische inmaakketels in verschillende materialen (email, rvs) en inhouden zijn voor de slagerij wellicht al snel te klein. U bent waarschijnlijk voldoende uitgerust zodat een aparte inmaakketel overbodig is. Zo kunt u ook uw drukketel of combisteamer gebruiken, zolang die een tijdlang een temperatuur van 100° kan aanhouden en u de tijd in acht neemt, afhankelijk van het recept.


