VerpakkingenPremium

BENODIGDHEDEN

Inmaakpot, deksel, ring

Inmaakbokalen bestaan in uiteenlopende formaten en vormen, voor elke bereiding is er een aangepaste vorm. De uitbreiding van het gamma met kleinere maten (80, 140, 160 ml) beantwoordt perfect aan de hedendaagse behoeften. De mini'tjes zijn bijvoorbeeld prima voor ajuinconfituur, ganzenleverpastei ... De moderne designs zijn bovendien stabiel en gemakkelijk stapelbaar, zowel leeg als gevuld. Wellicht is voor u het zogenoemde conische stortmodel het meest interessant voor vleesproducten breder bovenaan dan onderaan, zodat het vlees er gemakkelijker uitglijdt. Voor meer vloeibare producten als sauzen en soepen speelt de vorm niet zo'n belangrijke rol. Wat de formaten betreft, is voor paté1/4 liter en eventueel 1/2 liter het meest aangewezen, en voor soepen de bokalen van 1 liter.

Weinig verpakkingen worden na gebruik teruggebracht; daarom vraagt u het best een waarborg die de kostprijs dekt.Worden ze niet ingeleverd, dan verliest u ook weinig tijd aan het grondig schoonmaken van de glazen. Er is een groot verschil in prijzen tussen consumenten- en industrieverpakkingen; die laatste liggen ongeveer 30% lager dan de eerste.Naast de bokaal hebt u ook een glazen deksel en een ring nodig en voor glazen zonder beugel een paar clips.

Accessoires

De accessoires die u nodig hebt voor de voorbereiding van de gerechten, zoals een vleesmolen, groenterasp, messen, lookpers ... heeft u al in huis. Een praktische vultrechter met opzetrand en dezelfde diameter als de bokalen is ideaal voor het snel en efficiënt vullen. Verder komt een speciale handige tang van pas om de hete bokalen te hanteren.

Inmaaktoestellen

De klassieke volautomatische inmaakketels in verschillende materialen (email, rvs) en inhouden zijn voor de slagerij wellicht al snel te klein. U bent waarschijnlijk voldoende uitgerust zodat een aparte inmaakketel overbodig is. Zo kunt u ook uw drukketel of combisteamer gebruiken, zolang die een tijdlang een temperatuur van 100° kan aanhouden en u de tijd in acht neemt, afhankelijk van het recept. 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Leerlingen Ter Groene Poorte schitteren op IFFA-wedstrijd

Woensdag 7 mei 2025 was een dag om nooit te vergeten voor zes leerlingen van de slagerijschool Ter Groene Poorte. Samen met hun coaches Nico Neyt en Gerdi Termote namen ze deel aan de prestigieuze IFFA-wedstrijd in Frankfurt. In amper twee uur tijd moesten de jonge slagers zich bewijzen tegenover hun Duitse collega’s-in-opleiding. Het resultaat? Een medaille-oogst om u tegen te zeggen én een onvergetelijke ervaring.

Tal van opties voor langere houdbaarheid

Om uw bereide gerechten efficiënt en voedselveilig te verpakken, hebt u de keuze tussen verschillende verpakkingsmethoden. Van klassiek verpakken in een pot met een al dan niet te verzegelen deksel, over sealen waarbij u de voeding in een bakje/schaaltje afgedekt met folie bewaart, tot het vacuümverpakken. Zowel bij het sealen als vacuümverpakken kunt u ook nog kiezen voor verpakken onder MAP. U bewaart uw bereide gerecht dan onder een aangepaste atmosfeer. Wat zijn de voordelen en aandachtspunten van deze methoden? En op welke investeringskost moet u rekenen?

Maak van uw zaak een onmisbaar on-the-goverkooppunt

Ten gevolge van de haastige consument zijn on-the-goproducten vandaag de dag immens populair. Hij is vaker onderweg, waardoor gemak en efficiëntie een grote rol spelen. Veel slagers spelen in op deze trend door broodjes, soepen en dagschotels aan te bieden. Maar daar blijft het niet bij. Het gamma wordt steeds meer uitgebreid met vegetarische alternatieven, dranken en desserts, zodat de consument alle benodigdheden in één keer kan aankopen. Sommige slagers werken zelfs met een bestellings- en afhaalsysteem voor een vlottere bediening.

Roken als alternatief voor BBQ

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine