ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
    • Charcuterie
    • Smeersalades
    • Delicatesses
    • Bereide vleeswaren
    • Vers vlees
    • Verse vleeswaren
    • Diepvriesvlees
    • Diepvries wild & gevogelte
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Vers vlees
  • Premium

Op ontdekking langs 95 delicatesseproducenten

16/10/2025

Van 12 t.e.m. 15 oktober 2025 vond in het stadion van AA Gent voor de tweede maal de Huppa Food Fair plaats. Een jaar na de fusie van twee grote voedingsleveranciers kon Huppa uitpakken met een parcours langsheen 95 standen vol delicatessen.

Ontdek de winnende persoonlijkheden & chocolade creaties

13/10/2025

Op Artisan 2025 werden zowel de Food Personality Awards als de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Bekijk hier het sfeerverslag en ontdek alle winnaars.

Chocolade & persoonlijkheden bekroond op Artisan

2/10/2025

Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards én de Belgium Chocolate Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke persoonlijkheden werden in de bloemetjes gezet, net als 6 winnaars in de chocoladecategorieën.

Beenhouwerij met superette op maat van de buurt

11/8/2025

Een combinatie van hard werken, de opportuniteiten grijpen wanneer ze zich voordien en zo nu en dan dat tikkeltje geluk, dat is wat Lies Vandenbroucke en Jan-Klaas Decupere ervaren met hun beenhouwerij en superette in Beselare. Als fanatiek lid van de Belgian Butcher Bulls breekt de ambachtelijke beenhouwer ook een lans voor de sector.

Vleesconsumptie thuis stijgt opnieuw lichtjes

7/7/2025

Vlees blijft populair op het Belgische bord. In 2024 steeg het thuisverbruik van vlees en gevogelte voor het tweede jaar op rij met 1%, goed voor 28,1 kg per Belg. Ook kant-en-klaar en plantaardig winnen terrein, maar vlees blijft dominant.

Imperial Fiorino verovert ook het BBQ-seizoen

6/6/2025

Met zijn karaktervolle smaak, zuiderse toetsen en artisanale look is Fiorino een veelzijdige smaakmaker die moeiteloos zijn plaats vindt bij elke zomerse gelegenheid – van aperitiefhapjes tot creatieve grillgerechten. Deze heerlijke schimmelsalami laat zich perfect combineren met zomerse ingrediënten en brengt dat tikkeltje extra flair op de tafel.

Apéro op z’n best: verfijnde hapjes met de Fiorino apéro box

3/6/2025

Stel je eigen Fiorino apéro box samen en laat je verrassen door de veelzijdige smaakcombinaties. Hiermee zet je in een handomdraai een originele én smaakvolle selectie op tafel. Je tilt elk hapje naar een hoger niveau – ideaal voor een zomerse borrel, een feestelijke brunch of een gezellige avond met vrienden.

Fiorino-recepten die je zomer compleet maken

3/6/2025

Met Fiorino voeg je een pittige, mediterraanse toets toe aan je gerechten. Ontdek hoe je met Fiorino drie originele zomerrecepten op tafel tovert: van een heerlijke BBQ-focaccia tot een frisse pastasalade en elegante hapjes voor bij speciale gelegenheden.

Perfecte blend van kwaliteit en ambacht

3/6/2025

Fiorino is een als ciabatta gevormde schimmelsalami met enkel en alleen maar de beste stukken varkensvlees en -spek. Het vakmanschap en drie weken intense rijping maken van Fiorino een ware smaaksensatie met een licht zuiderse smaak. En dat zonder toegevoegde smaakversterkers. Elke Fiorino wordt met de hand afgewerkt en zo krijg hij zijn unieke vorm, karakter en uitstraling.

Leerlingen Ter Groene Poorte schitteren op IFFA-wedstrijd

15/5/2025

Woensdag 7 mei 2025 was een dag om nooit te vergeten voor zes leerlingen van de slagerijschool Ter Groene Poorte. Samen met hun coaches Nico Neyt en Gerdi Termote namen ze deel aan de prestigieuze IFFA-wedstrijd in Frankfurt. In amper twee uur tijd moesten de jonge slagers zich bewijzen tegenover hun Duitse collega’s-in-opleiding. Het resultaat? Een medaille-oogst om u tegen te zeggen én een onvergetelijke ervaring.

  • Premium

Haal meer rendement uit de slagerijafdeling

8/5/2025

De gemiddelde Belg geniet vrijwel dagelijks van een stukje vlees. Samen met charcuterie en traiteurartikelen heeft dit rayon echter nog onbenut potentieel. Optimaliseer de zelfbediening en verstoog in 12 stappen.

  • Premium

Zeker gerookt paardenvlees mag in delicatessenzaak niet ontbreken

16/4/2025

Het ene paard of het ene ras is niet altijd beter dan het andere voor consumptie. De paardenvleesverwerkers kunnen díé stukken voor u selecteren die aan uw noden voldoen. Met het aanbieden van paardenvlees kunt u bovendien het verschil maken met andere slagers/traiteurs.

Schouwspel om ambacht in de kijker te zetten

10/4/2025

Op 30 en 31 maart 2025 nam met de Belgian Butcher Bulls voor het eerst een Belgisch team deel aan de World Butchers' Challenge. Het strijdtoneel was voor deze editie Paris Expo Porte de Versailles. De 6 Belgische slagers namen er het op tegen teams uit alle uithoeken van de wereld.

Belgian Butcher Bulls klaar voor titelstrijd

20/3/2025

Eind maart strijden 6 traditionele Vlaamse slagers als de Belgian Butcher Bulls om de wereldtitel op de World Butchers' Challenge in Parijs. België neemt voor het eerst deel aan deze competitie.

  • Premium

BBQ-trends 2025

13/2/2025

In 2025 draait qua BBQ alles om de balans tussen authentiek vakmanschap en innovatieve trends. Van klassieke stukken tot wereldse smaken, van slow-cooked tot live-fire cooking...

Mobiele barbecuecateringspecialist staat voor kwaliteit

16/1/2025

Op menig feest of bedrijfsevent sprongen al de smokers van Burning Butchers in het oog. Al die indrukwekkende barbecues hebben hun uitvalsbasis in Wingene. Delicatesse ging langs voor een goed gesprek met het ondernemende koppel Mathijs & Ann-Sophie.

Vers vlees versterkt vertrouwen

16/10/2024

In Lochristi werken in Slagerij De Clercq Stefan en dochter Laure zij aan zij. Beiden delen de passie voor het ambacht... passie die Stefan recent nog de titel van Butcher Personality of the Year opleverde.

Interview Geert Ally - CEO Meat&More

5/8/2024

Wat maakt een slagerijafdeling in een supermarkt succesvol? Waar moet ze rekening mee houden tegenwoordig? Niemand beter dan Geert Ally kan onze vragen beantwoorden.

Uitstervend beroep, maar groeiend respect

14/3/2024

Een viervoudige winnaar van de Kristallen Kroon (wedstrijd van Belgische Keurslagers vzw) is geen gewone slagerij. Ben Somers viel in 2023 in de prijzen met zijn boerenpaté, maar had ook al eerder succes met zijn chipolata, hespenworst en préparé. Delicatesse sprak met de bekroonde slager.

  • Premium

Voordelen voorgegaard vlees

24/11/2023

Ook meer hoogwaardige vleessoorten, zoals biefstuk, worden steeds vaker voorgegaard ingekocht. Het biedt niets dan kosten- en efficiëntievoordelen