Brood Partnercontent

Poeder als broodverbeteraar voor Bakkerij Manus

Betere Broodkwaliteit dankzij Maestro Premium Poeder van Zeelandia

Herman Janssens, zaakvoerder van Bakkerij Manus, biedt al dertig jaar een uitgebreid assortiment aan bakkerijproducten aan. Niet alleen brood en koffiekoeken behoren tot het arsenaal, maar ook chocolade, roomijs en pralines. Hij zocht een manier om het niveau van zijn broodproducten naar een hoger niveau te tillen, en vond met Maestro Premium Poeder de ideale oplossing.

"Bij Bakkerij Manus was het brood de zwakke schakel, de rest was van een hoger niveau", stelt Herman. De opdracht was duidelijk: een broodkwaliteit die kan wedijveren met de rest van de producten. "Daarom besloten we om Maestro Premium Poeder van Zeelandia uit te testen", vult Herman aan. 

Zeelandia 1
Bij Bakkerij Manus was het brood de zwakke schakel, de rest was van een hoger niveau

Gunstige testresultaten

"Zeelandia is Maestro Premium Poeder komen voorstellen als broodverbeteraar", vertelt Herman. Hij merkte meteen een verschil op. "Door het poeder te testen, merkten we meteen een verbetering qua broodkwaliteit", vult hij aan. En dat op verschillende vlakken, benadrukt Herman: "De geur is anders dan de meeste andere verbeteraars en het resultaat is duidelijk beter."

zeelandia poeder maestro
"Door het poeder te testen merkten we meteen een kwaliteitsverbetering", stelt zaakvoerder Herman

Soepel deeg

Erik Torfs, proefbakker bij Zeelandia, geeft aan dat het poeder gunstig inwerkt op het deeg. "Het zorgt voor de soepelheid van het deeg om mee te werken", legt hij uit. "Daarnaast zorgt het voor een mooi volume, en mooie bakaard", stelt Erik. 

Langer genieten

"Na twee dagen kan je nog van het brood eten, wat voor de klant belangrijk is", stelt Herman. Een lange versheid is essentieel voor de bakker. "Klanten kopen brood voor de boterhammen van de volgende dag en de dag nadien", verduidelijkt hij. Ook Erik onderstreept de kwaliteiten van het Maestro Premium Poeder als het gaat over malsheid: "Het poeder beschikt over een sterke malsheidsscore, waardoor de klant minder weggooit."

0/1
Zeelandia brood
Het brood blijft langer vers waardoor de klant minder weggooit.

E2-technologie

Het grote wapenfeit van Maestro Premium Poeder is de E2-technologie. Kris Dierckx, Marketing Director bij Zeelandia Belux, legt uit: "De combinatie van enzymen en emulgatoren werkt in op het deeg en eindproduct." De enzymen en emulgatoren hebben elk een werking op een aparte eigenschap van het brood. Op elke parameter kon op die manier een enzym of emulgator ingezet worden. "Zo werken ze onder andere in op de korst, de malsheid en de versheid", vertelt Kris.

Geen extra grondstoffen nodig

Volgens Erik Torfs, proefbakker en technisch adviseur bij Zeelandia, is het Maestro Premium Poeder gemakkelijk te verwerken. "Er zijn geen extra grondstoffen nodig om ondersteuning te geven aan het poeder", legt hij uit. De ingrediënten blijven bestaan uit bloem, gist, water, zout en tot slot de verbeteraar. "Je doseert enkel twee à drie procent van de verbeteraar op het bloemgewicht", voegt Erik toe. "We moeten het recept niet aanpassen, enkel de broodverbeteraar wordt geïmplementeerd", treedt Herman bij.

Erik torfs zeelandia
"Je doseert enkel twee à drie procent van de verbeteraar op het bloemgewicht", stelt profbakker Erik Torfs

Hygiënisch en efficiënt

"We prefereren poeder omdat het gemakkelijk en hygiënisch werkt. Pasta is veel vettiger", stelt Herman, die vindt dat je met beide varianten hetzelfde resultaat bekomt. Een propere werkplek met poeder enerzijds, maar ook efficiënter om mee te werken. "Het poeder wordt sneller opgenomen in het deeg", voegt hij eraan toe.

Toekomstperspectief

Voor Herman opent het poeder alvast toekomstperspectieven naar de bakkerijwereld. "Wijzelf en de klanten zijn tevreden, dus ik raad het andere bakkers ook aan", besluit hij.

ZEELANDIA
NIJVERHEIDSSTRAAT 58 60
2160 WOMMELGEM
+3233542068
info@zeelandia.be
www.zeelandia.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Bert De Busschere25 april 2023

Meer weten over

company corner

ZEELANDIA

NIJVERHEIDSSTRAAT 58 60, WOMMELGEM 2160Meer info
BiscuiterieChocolade afgewerkte productenArtisanale chocoladeChocolade decoratiesChocolade grondstoffenConfiserieProducenten artisanale patisserieGroothandel bakkerijproductenBroodBroodmixenPatisseriedecoratiesPatisserieViennoisserie vullingenViennoiserie
Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine