Poeder als broodverbeteraar voor Bakkerij Manus
Betere Broodkwaliteit dankzij Maestro Premium Poeder van Zeelandia
Herman Janssens, zaakvoerder van Bakkerij Manus, biedt al dertig jaar een uitgebreid assortiment aan bakkerijproducten aan. Niet alleen brood en koffiekoeken behoren tot het arsenaal, maar ook chocolade, roomijs en pralines. Hij zocht een manier om het niveau van zijn broodproducten naar een hoger niveau te tillen, en vond met Maestro Premium Poeder de ideale oplossing.
"Bij Bakkerij Manus was het brood de zwakke schakel, de rest was van een hoger niveau", stelt Herman. De opdracht was duidelijk: een broodkwaliteit die kan wedijveren met de rest van de producten. "Daarom besloten we om Maestro Premium Poeder van Zeelandia uit te testen", vult Herman aan.
Gunstige testresultaten
"Zeelandia is Maestro Premium Poeder komen voorstellen als broodverbeteraar", vertelt Herman. Hij merkte meteen een verschil op. "Door het poeder te testen, merkten we meteen een verbetering qua broodkwaliteit", vult hij aan. En dat op verschillende vlakken, benadrukt Herman: "De geur is anders dan de meeste andere verbeteraars en het resultaat is duidelijk beter."
Soepel deeg
Erik Torfs, proefbakker bij Zeelandia, geeft aan dat het poeder gunstig inwerkt op het deeg. "Het zorgt voor de soepelheid van het deeg om mee te werken", legt hij uit. "Daarnaast zorgt het voor een mooi volume, en mooie bakaard", stelt Erik.
Langer genieten
"Na twee dagen kan je nog van het brood eten, wat voor de klant belangrijk is", stelt Herman. Een lange versheid is essentieel voor de bakker. "Klanten kopen brood voor de boterhammen van de volgende dag en de dag nadien", verduidelijkt hij. Ook Erik onderstreept de kwaliteiten van het Maestro Premium Poeder als het gaat over malsheid: "Het poeder beschikt over een sterke malsheidsscore, waardoor de klant minder weggooit."
E2-technologie
Het grote wapenfeit van Maestro Premium Poeder is de E2-technologie. Kris Dierckx, Marketing Director bij Zeelandia Belux, legt uit: "De combinatie van enzymen en emulgatoren werkt in op het deeg en eindproduct." De enzymen en emulgatoren hebben elk een werking op een aparte eigenschap van het brood. Op elke parameter kon op die manier een enzym of emulgator ingezet worden. "Zo werken ze onder andere in op de korst, de malsheid en de versheid", vertelt Kris.
Geen extra grondstoffen nodig
Volgens Erik Torfs, proefbakker en technisch adviseur bij Zeelandia, is het Maestro Premium Poeder gemakkelijk te verwerken. "Er zijn geen extra grondstoffen nodig om ondersteuning te geven aan het poeder", legt hij uit. De ingrediënten blijven bestaan uit bloem, gist, water, zout en tot slot de verbeteraar. "Je doseert enkel twee à drie procent van de verbeteraar op het bloemgewicht", voegt Erik toe. "We moeten het recept niet aanpassen, enkel de broodverbeteraar wordt geïmplementeerd", treedt Herman bij.
Hygiënisch en efficiënt
"We prefereren poeder omdat het gemakkelijk en hygiënisch werkt. Pasta is veel vettiger", stelt Herman, die vindt dat je met beide varianten hetzelfde resultaat bekomt. Een propere werkplek met poeder enerzijds, maar ook efficiënter om mee te werken. "Het poeder wordt sneller opgenomen in het deeg", voegt hij eraan toe.
Toekomstperspectief
Voor Herman opent het poeder alvast toekomstperspectieven naar de bakkerijwereld. "Wijzelf en de klanten zijn tevreden, dus ik raad het andere bakkers ook aan", besluit hij.

