Klein elektro Partnercontent

Bespaar tijd en rommel in jouw atelier

Met behulp van de Kenwood Cooking Chef XL en Titanium Chef Patissier XL keukenrobots

Kenwood
De Cooking Chef XL, een betrouwbare bakhulp die tijdrovende taken in het bakproces voor jou overneemt

Als patissier of chocolatier haal je nog eer uit de ambacht van kneden, maar we kunnen ook niet heen om het feit dat deze handelingen in het bakproces onnodig veel tijd in beslag nemen – en bovendien een boeltje maken in het atelier. In de Cooking Chef XL en de Titanium Chef Patissier XL van Kenwood vind je een betrouwbare bakhulp terug die tijdrovende taken voor jou kan overnemen. Zo kan al jouw aandacht gaan naar het bedenken van en experimenteren met nieuwe creaties.

Cooking Chef XL

De Cooking Chef XL is de meest geavanceerde keukenrobot in het Kenwood-gamma. Deze keukenrobot biedt niet alleen oneindig veel handige functies, hij vormt ook een ware eyecatcher in het atelier en is daarom niet voor niets bekroond tot 'Best of the Best' in de prestigieuze Red Dot Awards 2021. Enkele handige features op een rij.

Inductieverwarming

Met de inductieverwarmingstechnologie kan je de temperaturen regelen van 20 °C tot 180 °C in nauwkeurige stappen van 1 °C. Dit brede temperatuurbereik stelt jou in staat om een breed scala aan patisserie te creëren: van Italiaanse meringue en karamel tot crème anglaise. Met de Cooking Chef XL kan je smelten, laten rijzen, stomen, langzaam koken, braden, sauteren en zelfs chocolade tempereren.

EasyWeigh-weegschaal

Het wegen van de ingrediënten doe je rechtstreeks in de mengkom, een ander accessoire of eender waar op de keukenrobot zelf dankzij de nauwkeurige geïntegreerde EasyWeigh-weegschaal. Dit spaart tijd en materiaal uit en houdt jouw atelier bovendien netjes en rommelvrij. 

Cooking Chef XL
Geen extra potten meer vuil maken dankzij de geïntegreerde EasyWeigh-weegschaal

CookAssist touchscreen

De Cooking Chef XL is makkelijk te bedienen vanaf het intuïtieve CookAssist 4.3” touchscreen. Met een druk op het scherm zet je de weegschaal op nul, bedien je de timer en stel je roerintervallen, temperatuur en voorgeprogrammeerde functies in.

Kenwood World-app

Connecteer via de smartphone met de Kenwood World-app en ontdek er tal van zoete en hartige gerechten. Vanuit de app kan je de instructies rechtstreeks naar je keukenrobot sturen. 

Titanium Chef Patissier XL

Ook de Titanium Chef Patissier XL ondersteunt de meest complexe recepten dankzij enkele vernufte eigenschappen.

EasyWarm-mengkom

Met de EasyWarm-kom kan je makkelijk deeg laten rijzen of ingrediënten laten smelten zonder gedoe. De mengkom smelt chocolade 33% sneller dan au bain-marie en vermindert de tijd om deeg te laten rijzen met een derde.*

*Deeg rijst 33% sneller dan in een standaard Kenwood-kom en chocolade smelt 33% sneller dan au bain-marie. Interne test met 500 g deeg en 100 g chocolade.

Kenwood Titanium Chef Patissier XL

DuoBowl-mengkommen

De Titanium Chef Patissier XL wordt geleverd met een 7 liter mengkom alsook daarin passend een kleinere 5 liter mengkom. Zo heb je altijd twee mengkommen bij de hand en kan er makkelijk worden gewisseld tussen de twee voor een zo vlot mogelijk bakproces zonder rommel.

EasyWeigh-weegschaal

Net zoals de Cooking Chef XL, heeft ook de Titanium Chef Patissier XL een geïntegreerde weegschaal.

6 SimpleTouch voorinstellingen

Ondersteuning bij het bakproces is binnen handbereik met het BakeAssist 2.4” touchscreen. Je gaat aan de slag met een simpele tik dankzij de 6 SimpleTouch voorinstellingen: deeg laten rijzen, chocolade smelten, deeg kneden, deeg voor cake maken, eiwit opkloppen en Zwitserse meringue maken.

Titanium Chef Patissier XL
De Titanium Chef Patissier XL ondersteunt de meest complexe recepten

 

WhisperMotor

De Titanium Chef Patissier XL is bovendien de stilste keukenrobot in het Kenwood assortiment. De WhisperMotor is gecertificeerd met het Quiet Mark. De BowlBright-verlichting in de kom biedt bovendien 14 keer betere helderheid in de kom dan een niet-verlichte robot. Dit toestel staat dus letterlijk dag en nacht klaar om mee aan de slag te gaan.

Recept: frangipanetaart met peer en chocolade
Frangipanetaart Kenwood
Ingrediënten:
Sap van 1 citroen
4 Conference peren
325g boter
4 eieren
150 g pure chocolade
2 el abrikozenjam
30 g hazelnoten
1 liter water
600 g suiker
100 g muscovado suiker
2 el oploskoffie
1 el amaretto
1 ½ tl vanille extract
125 g poedersuiker
1 tl zout
310 g gewone bloem
160 g amandelmeel
30 g cacaopoeder
Chocoladevlokken

Vet een schone taartvorm in en zet opzij
Doe water, suiker, moscovado, instant koffie, citroen, amaretto en vanille-extract in een schone steelpan
Breng aan de kook - middelhoog vuur
Roer tot de suiker is opgelost
Verminder het vuur en laat sudderen - middelhoog vuur
Voeg de conference peren voorzichtig toe aan de pan
Kook ze zacht - 20 minuten, middelhoog vuur
Bekleed een schoon bord met keukenpapier en zet opzij
Haal de pan van het vuur en laat de peren afkoelen in de siroop
Haal de afgekoelde peren uit de siroop en laat ze uitlekken op het bord met keukenpapier
Bevestig de K-klopper
Doe boter, poedersuiker, zout en bloem in de Kenwood-kom
Meng - ongeveer 2 minuten, roersnelheid 1
Voeg ei en vanille-extract toe aan de Kenwood-kom terwijl het toestel draait
Meng tot een glad geheel - ongeveer 1 minuut, snelheid 1
Leg het deeg op het werkvlak. Kneed
Pak in plastic folie in
Laat afkoelen in de koelkast - 30 minuten
Leg het deeg op een licht bebloemd werkvlak. Kneed het tot het soepel is. Rol uit tot een cirkel (Ongeveer 30 cm diameter)
Beweeg en til het deeg regelmatig op zodat het niet gaat kleven
Leg het deeg in de taartvorm. De vorm moet volledig bedekt zijn
Gebruik een restje deeg dat je even in de bloem gerold hebt om het deeg goed tot in de randen te duwen
Snijd overtollig deeg weg en prik de bodem in met een vork
Zet de taartvorm op een bakplaat
Laat afkoelen in de koelkast - 30 minuten
Verwarm de oven voor - 190 °C
Haal de taartvorm uit de koelkast
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met de bakparels
Bak - 15 minuten, 190 °C
Haal uit de oven
Verwijder voorzichtig de bakparels en het bakpapier
Verminder de temperatuur van de oven tot 180°C
Bak gaar - 5 minuten, 180 °C
Haal uit de oven en zet opzij
Bevestig de flexiklopper
Doe pure chocolade in de EasyWarm-kom
Meng tot gesmolten - ongeveer 10 minuten, 7, roersnelheid 1
Of gebruik de functie Chocolade smelten
Verwijder de kom van het toestel en zet opzij
Maak de Kenwood-kom schoon
Bevestig de K-klopper
Doe boter en suiker in de Kenwood-kom
Meng tot een licht en luchtig geheel - ongeveer 3 minuten, snelheid 4
Voeg gemalen amandelen, cacaopoeder, ei en bloem toe aan de Kenwood-kom
Giet de gesmolten chocolade in de Kenwood-kom
Meng tot een glad geheel - snelheid 4
Verwarm de oven voor - 180 °C
Neem de gepocheerde peren
Snijd elke peer in de lengte door, en verwijder het klokhuis met behulp van een lepel
Keer de peer om, snijd in plakjes in de lengte, maar snijd bovenaan niet helemaal door zodat je de plakjes als een waaier uiteen kunt vouwen. Doe dit met alle peren
Lepel de inhoud van de Kenwood-kom op de taartvorm. Leg de peren er mooi op
Bak - 30 minuten, 180 °C
Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart uit de vorm
Strijk in met abrikozenjam. Bestrooi met hazelnoten
Versier met chocoladekrullen en dien op.

KENWOOD WORLD
GENERAAL DE WITTELAAN 17A
2800 MECHELEN
+3215280840
www.kenwoodworld.com

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
company corner

DE LONGHI BENELUX

GENERAAL DE WITTELAAN 17A, MECHELEN 2800Meer info
Klein elektroKeukenaccessoiresKeukenartikelen
Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine