Nieuw kwaliteitslabel 'Rouge'  

Nieuw kwaliteitslabel 'Rouge'

Nieuw kwaliteitslabel 'Rouge' Varkensvleesproducent Duroc d’Olives lanceert kwaliteitslabel 'Rouge' Een vijftal jaar geleden brachten varkenshouders Bart Mouton en Filip Van Laere het merk Duroc d’Olives op de markt. Hun drijfveer was om tegen de gangbare stroom van het zo goedkoop mogelijk produceren in te varen en regelrecht te kiezen voor kwaliteit en gezondheid. Op zoek naar de varkenssoort die vlees van de beste kwaliteit levert, kwamen ze bij het Duroc varken terecht, dat opvalt door zijn bruinrode vacht. Dit ras heeft relatief meer intramusculair vet, wat het vlees malser en sappiger maakt. Omdat ook het varkensvoer de kwaliteit van het vlees bepaalt, gingen Mouton en Van Laere te rade bij de Gentse universiteit. Zo stelden ze een menu samen dat gebaseerd is op zuivere granen en olijfolie. Daarmee lag ook de naam van het varkensvlees vast: Duroc d’Olives. Olijfolie bevat weinig verzadigde vetten, die schadelijk zijn voor de gezondheid, maar des te meer onverzadigd ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Delicatesse 

Delicatesse maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.