- 20 september 2018
Kalfskoek is Vlaams streekproduct
Kalfskoek is Vlaams streekproduct Keurslager Schalck uit Wetteren krijgt een erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct De lokaal erg gewaardeerde kalfskoek van Keurslager Schalck uit Wetteren krijgt een erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct. Slager Steven Schalck mag voortaan het label streekproduct.be gebruiken. In Wetteren is men gek op “kalfskoek” of “fricandon”. Blokjes kalfskoek zijn vaste prik op zo goed als elke receptie. Het gaat inderdaad niet om een louter Wetters stukje vlees; in heel Vlaanderen, maar ook in Brussel en Wallonië lust men dunne sneetjes kalfskoek op de boterham. In Brussel en Wallonië heet het “pain de veau”. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden wordt kalfskoek niet enkel gemaakt van kalfsvlees. Traditionele kalfskoek bevat 50% kalfsvlees en 50% varkensvlees. Een belangrijk detail is dat het vlees wordt gemalen en niet fijn gecutterd. Slager Steven Schalck kruidt het gehakt onder andere met muskaatnoot, foelie en ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.