Winkelier aan het woordPremium

Meat Boutique in Ezelstraat

MEAT BOUTIQUE BRENGT OPNIEUW SLAGERIJ NAAR BRUGSE BINNENSTAD

Slagerij Van Den Berghe opent tweede winkelpunt

In de Ezelstraat in Brugge kunnen de omwonenden sinds de zomer terecht in een nieuwe slagerij. Meat Boutique valt op door zijn gewaagd interieur en door het aanbod met focus op vers en huisbereid. De zaak is al de tweede zaak in vier jaar tijd van slagerskoppel Anneleen De Meyer en Geert Van Den Berghe. Zij kozen bewust voor deze buurt, die dankzij andere zelfstandige handelszaken momenteel opnieuw opleeft en waar er bovendien in de directe omgeving geen andere slagerijen zijn.

TWEEDE ZAAK IN VIER JAAR TIJD

Vier jaar na de opening van hun zaak in Sint-Andries (bij Brugge), openden Anneleen De Meyer en Geert Van Den Berghe vorige zomer een tweede winkelpunt in het centrum van Brugge.

Meat Boutique - Van Den Berghe is gelegen in de Ezelstraat. “We wilden per se een zaak in deze straat", vertelt Anneleen. “We hadden eerst ons oog laten vallen op een ander pand in deze straat maar dat ging uiteindelijk niet door. Dit is momenteel een opkomende straat, de place to be, met andere zelfstandige zaken, met nog veel bewoning en gemakkelijk bereikbaar vanuit Sint-Andries. Bovendien zijn er in de directe omgeving geen andere slagerijen."

Opvallend interieur

OOK KLANTEN VAN DE MARKT

De winkel kreeg de naam Meat Boutique, met als onderschrift Van Den Berghe. “Een nieuwe naam hebben we in de eerste plaats voor onszelf en onze leveranciers gekozen, om verwarring te voorkomen. We hebben er bewust een onderschrift aan toegevoegd, om de link tussen beide zaken duidelijk te maken."

Tot vier jaar geleden stond Geert met vers vlees en charcuterie op markten. Die klanten vinden nu de weg terug naar Anneleen en Geert. “Voor veel klanten vanop de markt was Sint-Andries te ver maar nu herkennen ze ons opnieuw en komen ze terug. Ook productnamen, zoals 'Schelle van de zeuge' die we op de markt aanboden, zorgen voor die herkenning."

OPVALLENDE WINKELINRICHTING

Over de winkelinrichting is goed nagedacht. Alles wat je ziet is nieuw, zelfs de winkeldeur werd opnieuw - mooi in het midden van de gevel - geplaatst, maar wel met de uitstraling van een authentieke slagerij. “Decoratie en inrichting is mijn ding. En nadat we vier jaar geleden onze eerste zaak inrichtten, weet ik wat het inhoudt. In samenspraak met de winkelbouwer (Wimag, n.v.d.r.) zijn we dan gegaan voor het gewaagd groen." Authentieke elementen, zoals de deur achteraan naar het atelier en de klinken vond Anneleen via handelaars van oude bouwmaterialen.

Anneleen De Meyer en Geert Van Den Berghe

LOGISTIEK: PRODUCTIE OP EEN LOCATIE

Bij de opening van een tweede winkelpunt, werd het team van Slagerij Van Den Berghe uitgebreid. Anneleen: “We hebben 1,5 werkkracht bij. Iemand die helpt voor de extra productie en een verkoopster voor de winkel in Brugge. Bijna alles wordt in Sint-Andries geproduceerd. In de namiddag geven we de bestellingen door, elke ochtend wordt er geleverd. In de Ezelstraat worden er wel kleine bereidingen gemaakt, voor salades bijvoorbeeld. Zo hebben we de hele dag wel iets om handen."

SPECIALITEITEN

Eigen rundvlees

In beide zaken ligt de nadruk op verse en eigen bereidingen. “Het rundvlees komt vanop de boerderij van Geert zijn ouders, het varkensvlees van bij een bevriende slager die zelf varkens kweekt. We kopen alles op karkas. Op het vlak van charcuterie wordt er heel veel huisbereid, net zoals voor de salades en bereide gerechten."

Delicatessen

In Meat Boutique kunnen de klanten ook terecht voor heel wat delicatessen. “Hiervoor werken we samen met de firma Bleuzé, die in de regio exclusief aan ons levert. Zo kunnen we ons onderscheiden met een kwalitatief en exclusief aanbod."

Kaasambassadeur

Meat Boutique is ook kaasambassadeur van Brugge Kaas. “Brugge Kaas bestond tien jaar en was op zoek naar tien ambassadeurs. Wij bieden in onze winkel in Brugge dan ook het volledig assortiment van Brugge Kaas aan en maken ook kaasplanken met het volledige assortiment van Brugge Kaas."

WEBSHOP

15 november komt de nieuwe website met webshop online. “Hiervoor werken we samen met het bestelplatform van Slagersonline. Wie op de website komt, zal kunnen kiezen uit de twee locaties."

FOCUS OP VERDERE GROEI

Slagerij Van Den Berghe en Meat Boutique zien de toekomst positief tegemoet. “We leggen nu onze focus op dit winkelpunt dat we nog willen laten groeien. Ondertussen weten we wel wat er werkt en zo willen we verder doen."

Foto's: © Ekkow photography

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine