- 04 november 2019
Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen krijgt erkenning
Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen krijgt erkenning 'Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen' erkend als Europese 'Beschermde Oorsprongsbenaming' Het 'vlees van het rood van West-Vlaanderen' heeft een Europese erkenning als 'Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) gekregen. Het staat nu mee in het rijtje topstreekproducten als Prosciutto di Parma en de Volaille de Bresse. Strikte voorwaarden Er gelden echter strenge voorwaarden om de benaming 'vlees van het rood ras van West-Vlaanderen te mogen gebruiken. De term is enkel toegelaten voor het vers vlees van vrouwelijke dieren tussen de 3,5 en de 8 jaar oud en van ossen tussen de 2 en de 3,5 jaar oud die behoren tot het ras ‘Rood’ en die gefokt en gekweekt werden in de provincie West-Vlaanderen. Waarin maakt het vlees nu zo speciaal? De streekgebonden kwaliteit van het vlees is enerzijds te danken aan het ras “Rood”. Deze grote, zware dieren met een donkere egaalrode haarkleur staan bekend om hun donkerrood ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.