BRUGGE KAAS, VEELZIJDIG EN 100% BELGISCH GENIETEN

Brugge Kaas, dat is op elk moment heerlijk genieten van een gevarieerd smakenpalet. Zacht, pittig tot zelfs uitgesproken. Helemaal Belgisch bovendien, van melk tot kaas. En CO2-neutraal, zonder netto-impact op het klimaat. Moederbedrijf Milcobel zet stappen in de richting van een circulaire productie door gebruik van restwarmte en groene stroom. Deelname aan klimaatprojecten compenseert de resterende uitstoot. Hierdoor draagt Brugge Kaas het CO2-neutrale label. Een feit waar ook ù als duurzame winkelier trots op mag zijn.
BOURGONDISCH ASSORTIMENT
Dagelijks genieten
De topreferenties van Brugge Kaas zijn vermaard. Zo is Brugge Oud een klassieker. De kaasmakers gunnen hem volop de tijd om te ontwikkelen. Aan het einde van dit rijpingsproces dat zo’n 10 maanden duurt, is het resultaat een bijzonder pittige, smaakvolle variant met karakteristieke kristallen aan de randen. Brugge Belegen is op zijn beurt gegeerd omwille van zijn volstevige textuur en romige toetsen. Hierdoor schittert hij ook in tal van hartige recepten, bijvoorbeeld in combinatie met het friszurige van tomaten. Uiteraard is er ook Brugge Jong. Na een rijpperiode van vijf weken in de allerbeste omstandigheden heeft de kaas een uitzonderlijke en authentieke uitstraling. Een heuse fijnproeverskaas is Brugge d’Or. Deze smaakt romig, fruitig, zoet en lichtjes nootachtig. Deze lekkernij voor echte gastronomen wordt zowel in sneetjes als in blokjes gedegusteerd.
Voor bijzondere momenten
De kaasmeesters zijn bijzonder fier op Brugge Blomme, een ware delicatesse. De verfijnde, fluweelzachte typering ontstaat door rijping in een vochtige omgeving. Deze specialiteit is heerlijk uit het vuistje, maar in de keuken steelt hij de show, bijvoorbeeld als gratineerlaagje op gegrilde oesters. Voor wie op zoek is naar een unieke ervaring, is Brugge Prestige een revelatie. Een exceptionele kaas die slechts in beperkte oplage geproduceerd wordt van meimelk, de allerlekkerste zuivel. Vervolgens rijpt deze voorjaarskaas maar liefst 18 maanden, geheel op natuurlijke wijze. Na uitputting van de voorraad is het helaas telkens weer wachten tot het volgende jaar voor de volgende editie.
Unieke smaaksensaties
Brugge Kaas heeft nog veel meer in petto, met een smaak voor iedere gelegenheid en voor elk wat wils. Jong en oud, fan van afsmakende abdijkaas of liefhebber van een uiterst geraffineerd karakter. Alle variaties garanderen telkens een buitengewone kwaliteit en een geprononceerde smaaksensatie: perfect om samen van te genieten.
Veelzijdig en inspirerend
Onderscheid u met professioneel advies over de kazen van Brugge, de meest veelzijdige lekkernijen van Belgische bodem. Een stukje ambachtelijk afgerijpte kaas verschaft altijd zuiver culinair plezier. Als broodbeleg, snack tussendoor of in het middelpunt van de belangstelling op de kaasplank. Dankzij de romige textuur en het complexe palet is Brugge Kaas ook dé component bij uitstek voor een hele waaier aan warme bereidingen. Met recepten voor minipasteitjes met fluweelzachte Brugge Blomme, een kruidige chili mac & cheese met Brugge Oud of een kaassoepje met Brugge d’Or doet u de consument verlangen naar meer. Neem een kijkje op www.bruggekaas.be om uw klanten telkens weer nieuwe, originele en lekkere receptideeën aan te reiken.
een hele waaier aan warme bereidingen

