SnacksPremium

Snacking

Snacking ofwel het eten van tussendoortjes, wint steeds meer aan belang in buitenhuisverbruik van voeding. De traditionele momenten dat mensen enkel 's morgens, ’s middags en ’s avonds een eten, vervagen steeds meer. We snacken uit verveling of voor de gezelligheid. En door h het ruime aanbod is er voor elk wat wils. Het aandeel smaken uit de wereldkeuken en de vegetarische opties nemen toe. Daarbij komt ook dat snacks snel en makkelijk te bereiden zijn. Afbakken of dikwijls simpelweg ontdooien, en klaar. De topper bij uitstek is het worstenbroodje en de variaties daarop. Ook premium burgers en haute dogs populaire nieuwkomers. Frituursnacks blijven populair, maar worden steeds kritischer bekeken.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Heleen Castel 13 september 2018

Meer weten over

Gerelateerde artikels

DEZE TRENDS HEBBEN EEN INVLOED OP UW OMZET

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Slagerijschool organiseerde Ter Groene Poorte een slagerfestival met een symposium. Erik Leenaers van Weber Shandwick kwam er spreken over nieuwe trends en tendensen in voeding. Hij had het onder meer over de invloed van media op de consumentenkijk op voeding en haalde de vijf grootste voedingstrends aan.

Meerwaarde creëren met originele, (half)harde kazen

Door kazen van lokale, Belgische kaasmakerijen te combineren met authentieke, buitenlandse soorten kan u als slager net dat extraatje bieden. Speelt u daarnaast in op extra eetmomenten, dan weet u de kaasliefhebbers anno 2024 ongetwijfeld te bekoren.

Hartige creaties ideale manier om snel extra omzet te genereren

De snacking- en to-gotrend is alomtegenwoordig. Het is voor u als slager dan ook erg interessant om hier een graantje van mee te pikken. Dit kunt u onder meer doen door het aanbieden van hartige taarten in al hun vormen. Denk maar aan quiches, focaccia's, pizza's of groentetaarten. Heel wat fabrikanten bieden kant-en-klare gerechten of bodems aan, waar u zelf creatief mee kunt omspringen en u kunt onderscheiden van de conculega's. Zo kunt u op een snelle manier extra omzet genereren en hoeft u geen compromis te sluiten tussen snelheid en kwaliteit.

Harde kazen worden ruim gesmaakt

De verkoop van harde kazen ligt na de onnavolgbare coronaperiode nog steeds bijna 2% hoger dan 2 jaar geleden. De consument grijpt terug naar de basics en kiest resoluut voor voeding met een duidelijke oorsprong.

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine