Dossier vis
Duurzame vis
Viskruiden en marinades
visbuffetten voor elk budget
vis van het jaar
Duurzame vis
Grootkeukenplanners kiezen steeds vaker voor duurzame vis in hun aanbod, en hebben daar terechte redenen voor. De visproducenten zetten ook volop in op communicatie om de duurzame gedachte te verspreiden, geholpen door tal van labels.
Viskruiden en marinades
De consument is veeleisender dan ooit als het op smaak en variatie aankomt. Gelukkig kunt u ook met natuurfilets en schaal- en schelpdieren eindeloos veel kanten uit, dankzij het enorme aanbod droge (gevriesdroogde) kruiden, kant-en-klare kruidenmengelingen en marinades.
Visbufetten voor elk budget
Het samenstellen van een evenwichtig visbuffet kan een moeilijke oefening zijn, zeker omdat de visprijzen enorm kunnen variëren. Hier geven we u enkele bruikbare tips om uw aanbod van visbuffetten en -schotels optimaal aan te pakken.
vis van het jaar 2022

VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw, heeft samen met de Vlaamse visserijsector voor de 34ste keer een Vis van het Jaar gekozen. Als opvolger van de rog valt de keuze dit jaar op grijze garnaal, een product van de Belgische kustvisserij die een steuntje in de rug kan gebruiken. ”De grijze garnaal is een absolute lekkernij en een culinaire topper in onze keukens”, aldus Hilde Crevits, Vlaams minister van Zeevisserij.



