
27/6/2023
Met de schartong als Vis van het Jaar 2023 organiseerden de visserijsector en VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) eind juni voor de 35e keer al deze verkiezing. Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits deed de bekendmaking.

24/1/2023
Het liefste eet de consument zijn stukje vis puur natuur, maar enkele kleine smaaktouches in de vorm van klassieke kruiden of marinades op basis van olie kunnen het geheel alleen maar meer op smaak brengen.

25/11/2022
Op 21 november 2022 vond de finale plaats van de Nationale Horecawedstrijd in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in gent. Winnaar werd Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau in Wielsbeke.

20/9/2022
De onbekende en onbeminde Noordzeevissen die dit seizoen volop voorradig zijn en extra aandacht verdienen zijn wijting, tongschar en noordzeekrab.

2/9/2022
VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw, heeft samen met de Vlaamse visserijsector voor de 34e keer een Vis van het Jaar gekozen. Als opvolger van de rog valt de keuze dit jaar op de grijze garnaal.

20/12/2021
Kabeljauw en zalm zijn samen goed voor meer dan de helft van de visverkoop. Met Raky Tsoumpoulis, hoofd van de visafdeling bij Carrefour België, focussen we op deze en andere bewegingen in de verkoop van vis en schaal- en schelpdieren.

29/11/2021
Eind 2021 vond de finale plaats van de Nationale Horecawedstrijd in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. De Oost-Vlaamse chef Piet Vande Casteele (24 jaar!) van Duchateau Catering bereidde het lekkerste gerecht en werd Viskok van het Jaar.

5/11/2021
Kruiden en marinades garanderen een afwisselend kleuren- en smakenpalet in uw barbecue-assortiment. (Zuid-)Amerikaanse invloeden spelen al langer een prominente rol; vandaag worden ook Aziatische toetsen merkbaar.

17/8/2021
VLAM heeft samen met de Vlaamse visserijsector voor de 33ste keer een Vis van het Jaar gekozen. Vorig jaar was dat de pladijs, dit jaar viel het oog op de rog, die de top drie sluit van de meest aangevoerde vissoorten in Vlaanderen.

28/5/2020
Dossier vis

8/4/2019
Oosterse kruiden

8/4/2019
Vers, vriesvers of gedroogd?

8/4/2019
Trends kruiden

8/4/2019
De kruidentuin is een geweldige inspiratiebron voor de keuken. Met geur, kleur en smaak zorgen kruiden voor dat ietsje meer pit in elk gerecht. Voor wie niet kan plukken uit de eigen kruidentuin zijn er perfecte alternatieven: vers op maat, gevriesdroogd of als kruidenpasta.