ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
    • Bereide gerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Biobereidingen
    • Biogerechten
    • Diepvries bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Bereide gerechten
  • Premium

Duurzaamheid in Vlaamse Foodservice: waar staan we en waar liggen de kansen?

28/11/2025

Het onlangs gepubliceerde onderzoek FutureFit Foodservice (AP Hogeschool, 2025) werpt een helder licht op wat horeca-, catering- en conveniencebedrijven vandaag al doen, waar de grootste impact zit en welke concrete stappen ondernemers kunnen zetten.

Voedingswaren Leveranciersgids

25/11/2025

Voedingswaren Leveranciersgids

Video: de hoogtepunten van Horeca Expo 2025

20/11/2025

Van culinaire wedstrijden tot inspirerende talks en innovaties: Horeca Expo 2025 bracht vier dagen vol beleving voor de foodprofessional. Bekijk alle video's van dag 1 tot 4.

Colruyt Professionals opent nieuwe winkel in Anderlecht

5/11/2025

Met de opening van deze nieuwe winkel voor professionele klanten test de Group ook een uitbreiding van het assortiment. Het gaat om meer dan 100 artikelen specifiek voor de frituren, pita- en broodjeszaken.

Dawsongroup al 85 jaar partner in slimme koel- en vriesoplossingen

23/10/2025

Bedrijven binnen de voedingsindustrie helpen groeien zonder grote investeringen; dat is al decennia lang waar Dawsongroup voor staat. Met mobiele koel- en vriesoplossingen, Reefercontainers als efficiënte instapmodellen en shockvriezers voor producenten die de hoogste kwaliteit willen;

  • Premium

La vita è bella met pizza, lasagne en pastasauzen

15/10/2025

Pizza en lasagne gaan door recente lanceringen verder op een nieuw elan. Pasta is favoriet bij de Belgen, de bijhorende sauzen maken hen het leven makkelijk.

Winnaars Innovation Awards van Horeca Expo 2025

25/9/2025

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Horeca Expo de Innovation Awards uit, dé prijzen voor de meest vernieuwende ideeën en producten in de horecasector. Een professionele jury boog zich over talloze inzendingen en selecteerde de winnaars in zes verschillende categorieën.

FROSTIQUE - Your partner in next level, frozen meal creations for food professionals

23/9/2025

Frostique, een jong Belgisch foodbedrijf opgericht door Siel Vermote & Eva Van Compernolle, brengt hedendaagse, vriesverse maaltijden met zorgvuldig geselecteerde, kwalitatieve ingrediënten van over de hele wereld, op maat van de klant.

Nieuwe trends in food, drinks en foodservice supplies

23/9/2025

Horeca Expo reikt jaarlijks Innovation Awards uit aan de producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken of verswinkels. In dit artikel lichten we de belangrijkste trends uit die bij de inzendingen opvielen en stellen we uiteraard ook de winnende producten voor.

  • Premium

Scoren met Aziatische voeding

18/9/2025

De oosterse keuken sluit naadloos aan op de grote consumententrends van spicy food en bewuster eten, en biedt tegelijk veel avontuur en inspiratie. Deze zeven tips helpen je om het potentieel van Aziatische producten volop te benutten.

"Zorginstellingen willen steeds meer ontzorging bij catering"

27/8/2025

“Convenience is geen luxe meer, het is een noodzaak”, zegt bestuurder bij Fribona Laurens Theys. “Het is zaak een breed aanbod van kant-en-klare componenten te leveren om zo de keukenproductie te versnellen en te vereenvoudigen.”

Hoe spelen food retailers in op het eindejaar 2025?

21/8/2025

Binnenkort beginnen we eraan: lijstjes maken voor de feesttafels in de eindejaarsperiode. Wij hoorden al eens rond bij enkele retailers welke accenten ze leggen.

Slimme technologie biedt kansen voor gepersonaliseerde maaltijdaanpak

13/8/2025

Artificiële intelligentie (AI) en data zijn niet meer weg te denken in de zorgsector. Ook binnen de grootkeukens van een zorginstelling zijn deze tools steeds vaker onmisbaar.

Beenhouwerij met superette op maat van de buurt

11/8/2025

Een combinatie van hard werken, de opportuniteiten grijpen wanneer ze zich voordien en zo nu en dan dat tikkeltje geluk, dat is wat Lies Vandenbroucke en Jan-Klaas Decupere ervaren met hun beenhouwerij en superette in Beselare. Als fanatiek lid van de Belgian Butcher Bulls breekt de ambachtelijke beenhouwer ook een lans voor de sector.

Morris: verhoog uw omzet met fast casual-concepten

15/7/2025

Bidfood is u wellicht bekend, het Morris merk – dat deel uitmaakt van de groep – misschien nog niet. Het merk ontwikkelt fast casual-concepten zoals de Morris Smash burger en de Morris Karaage bites.

Slimme weegschalen tegen voedselverspilling in Gent

23/1/2025

Voedselverspilling is een steeds urgenter probleem binnen de horeca en grootkeukens. In Gent wordt een innovatieve oplossing getest: slimme weegschalen die restauranthouders inzicht geven in de hoeveelheid en het type voedsel dat ze verspillen.

  • Premium

Beste Grootkeukenkok 2024 - 2025 aan het woord

2/12/2024

Tijdens de jongste editie van Horeca Expo in Gent sleepte Stefan Geldhof de titel van Beste Grootkeukenkok van België 2024-2025 in de wacht. “Ook in de grootkeuken moet je kunnen zorgen voor beleving en nieuwe ervaringen”, zegt hij.

De gevestigde waarde van Mutti op de Europese markt

25/11/2024

Al 120 jaar verwerkt het Italiaanse familiebedrijf Mutti tomaten van topkwaliteit vanuit haar thuisbasis in Parma. Dankzij deze jarenlange expertise in ingeblikte tomaten breidt Mutti uit naar premium pastasauzen.

Bekendmaking van Innovation Awards op Horeca Expo

18/11/2024

Dag één van Horeca Expo bracht innovatie én spanning met de bekendmaking van de felbegeerde Innovation Awards.

SIAL 2024: innovatie op elk niveau

21/10/2024

Om de twee jaar, halverwege oktober, vindt in Parijs de SIAL plaats, het belangrijkste evenement in de voedingswereld. Uiteraard waren wij aanwezig om vast te stellen dat de beurs gekenmerkt werd door een hernieuwde dynamiek en een recordaantal bezoekers.