Diepvries productenPremium

EXOTISCH DIEPVRIESFRUIT

TIJDWINST, GEEN VERLIES EN PRIJS/KWALITEIT ZIJN ENORME TROEVEN

exotische tiramisu van Ardo
Exotisch fruit laat je toe om creatief uit de hoek te komen zoals deze exotische tiramisu van Ardo

De prijs-/kwaliteitverhouding van exotisch diepvriesfruit is het jaar door optimaal. De voedingswaarde is uitstekend, er is geen verlies en de individueel diepgevroren stukjes zijn goed portioneerbaar. Fabrikanten maken het u zo gemakkelijk mogelijk met gesneden blokjes in diverse formaten, kant-en-klare mengelingen en puree. Al deze producten zijn gemakkelijk te verwerken en bieden uitgebreide mogelijkheden voor de grootkeuken, zowel voor de drie hoofdmaaltijden als voor een heerlijk tussendoortje.

VOORDELEN VAN DIEPVRIESFRUIT

TOPKWALITEIT

De smaak van diepvriesfruit is echt top, omdat het geoogst wordt wanneer het op z'n best is. Ook de textuur blijft maximaal bewaard. De productie-eenheden zijn gelegen in de onmiddellijke nabijheid van de velden en plantages. De zongerijpte vruchten worden geselecteerd en ingevroren binnen 2 tot 24 uur na de oogst. Dit garandeert 100% natuurlijk fruit met een pure smaak, zonder kleurstoffen en additieven.

OPTIMALE VOEDINGSWAARDE

Vers exotisch fruit daarentegen legt vaak een lange reis af van de teler via de distributeur tot in uw koelcel. Studies tonen aan dat voedingswaarde en vitamines van vriesverse groenten en fruit hoger zijn dan deze van verse producten die enkele dagen in de koeling liggen. Vorsers van University of California-Davis toonden aan dat de voedingswaarde van vitamine B2 en C hetzelfde of groter is dan bij “verse" producten. Invriezen heeft een positief effect op vitamine E. Vijf mineralen (calcium, magnesium, zink, koper en ijzer), vezels en fenolen - gezondheidsbevorderende plantaardige bestanddelen - blijven overwegend goed bewaard.

Smoothies van Dirafrost
Diepvriesfruit is ideaal om te verwerken in heerlijke smoothies zoals deze van Dirafrost

UITSTEKENDE PRIJS-KWALITEIT

Vriesvers fruit kent het hele jaar door weinig prijsschommelingen. Het is consistent qua smaak, oogst na oogst. Een professionele gebruiker maakt de afweging: wanneer vers kiezen en wanneer diepvries? Kwaliteitsgewijs scoort diepvriesfruit uiteraard het best als het gebruikt wordt in bereidingen. Voor een vulling of een coulis opteert u zeker voor diepvries. Dit fruit is tot 50% goedkoper en het is zonde om duurder, vers fruit te pureren. Voor de decoratie van een dessert kiest u dan weer verse vruchten. Ze ogen mooier, dus is de meerkost verantwoord.

Kwaliteitsgewijs scoort diepvriesfruit uiteraard het best als het gebruikt wordt in bereidingen

STEEDS BESCHIKBAAR

Exotisch fruit wordt geoogst op het moment dat het daar optimaal is. Mango komt bijvoorbeeld uit verschillende streken: Peru, Mexico, India. De meeste merken leggen de jaarbehoefte van hun klanten vast, dus in principe is diepvriesfruit het hele jaar door beschikbaar. Het moment van rijpheid wordt 'vastgehouden' tot op het moment dat de consument beslist om het te eten.

Fruitpurees van Boiron
De fruitpurees van Boiron zijn ideaal in de verwerking van desserts

GEEN VERLIES, PERFECT PORTIONEERBAAR

Diepvriesfruit gebruiken betekent een grote tijdsbesparing in de keuken. Alles is vooraf zeer efficiënt en hygiënisch gewassen, geschild, eventueel ontpit of ontsteend en gesneden met zo weinig mogelijk voedselverlies. Dit is bovendien een milieuvriendelijke productiemethode, want enkel het bruikbare fruit wordt getransporteerd. De niet-bruikbare delen blijven op het veld of in de verwerkingsunit. 1 kg aangekocht product = 1 kg bruikbaar product. Daarbij komt nog de lange houdbaarheid. Vriesvers fruit wordt los diepgevroren. Het resultaat is geen klomp aan elkaar geplakt fruit, maar mooie losse stukjes. U neemt precies de portie die u nodig hebt en de rest gaat gewoon terug in de vriezer tot het volgende verbruiksmoment.

U neemt precies de portie die u nodig hebt en de rest gaat gewoon terug in de vriezer tot het volgende verbruiksmoment

TIJD BESPAREN

Dankzij het gebruik van diepvriesfruit, kan u heel wat tijd en arbeid uitsparen. Niet alleen hoeft u het fruit niet meer te wassen en te schillen, maar ook snijden en/of zeven dient u niet meer te doen. 

DIVERSE SNITTEN

Diepvriesfruit is meestal in verschillende snitten beschikbaar: van kubusjes tot schijfjes, van fruitpurees tot grotere stukken. Zo kan u afhankelijk van het gerecht, opteren voor het beste formaat voor de bereiding.

Fruitblokjes van Crop's
Mango en ananas blijven de populairste exotische fruitsoorten zoals deze fruitblokjes van Crop's

POPULAIRE EXOTISCHE SMAAKMAKERS

KLASSIEKERS

Onder exotisch fruit rekenen we ananas, kokos, banaan, mango, papaja, diverse meloensoorten, sinaasappel, mandarijn, grapefruit, perzik, kiwi, passievrucht, granaatappel, litchi, pitaja,...  Ananas en mango blijven bij iedereen de toppers.

NIEUWIGHEDEN

Momenteel zien we een trend in vooral exotische citrusvruchten: yuzu (Japanse citrus), Corsicaanse clementine, Syracuse citroen, gember. Ook citroengras en duindoornbes zijn nieuwkomers. Geen echte fruitsoort, maar ook avocado doet het erg goed.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Marie Verhulst11 april 2023

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine