16/10/2025
Van 12 t.e.m. 15 oktober 2025 vond in het stadion van AA Gent voor de tweede maal de Huppa Food Fair plaats. Een jaar na de fusie van twee grote voedingsleveranciers kon Huppa uitpakken met een parcours langsheen 95 standen vol delicatessen.

9/10/2025
Horeca Expo is al jaren een vaste waarde in de Belgische voedingssector, en dat geldt ook voor zelfstandige versspecialisten. Van 16 tot 19 november 2025 brengt de beurs opnieuw een rijk aanbod aan producten, apparatuur, inrichting, trends en inspiratie naar Flanders Expo.

8/10/2025
Van 16 tot en met 19 november opent Bonduelle opnieuw de deuren van haar Bistro, op Horeca Expo in Gent. De locatie? Stand 8413, intussen een vaste waarde voor wie op zoek is naar culinaire inspiratie, slimme oplossingen en plantaardige innovatie.

25/9/2025
Naar jaarlijkse gewoonte reikt Horeca Expo de Innovation Awards uit, dé prijzen voor de meest vernieuwende ideeën en producten in de horecasector. Een professionele jury boog zich over talloze inzendingen en selecteerde de winnaars in zes verschillende categorieën.

23/9/2025
Horeca Expo reikt jaarlijks Innovation Awards uit aan de producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken of verswinkels. In dit artikel lichten we de belangrijkste trends uit die bij de inzendingen opvielen en stellen we uiteraard ook de winnende producten voor.

17/9/2025
De almaar oplopende cijfers over mentale problemen en burn-out zetten de overheidsfinanciën zwaar onder druk en bezorgen ook ondernemers steeds meer kopbrekens. Meer inzetten op preventieve gezondheid zou voor heel wat soelaas kunnen zorgen. En dat begint met gezonde lokale voeding die afkomstig is van een gezonde bodem.

21/8/2025
Sinds 2009 serveert Gourmet Selection smaakvolle inspiratie voor verdelers, detailhandelaars en buurtwinkeliers die op zoek zijn naar de nieuwste referenties om hun aanbod te spijzen. De Franse beurs voor kwaliteitskruidenierswaren is hét onmisbare ontmoetingspunt met het grootste aanbod van hedendaagse en toekomstige producten, uit binnen- en buitenland.

6/8/2025
Groen, lekker én winstgevend: Bonduelle’s geroosterde aardappelen maken duurzaam koken makkelijk. Culinair adviseur Steve Passchyn laat zien hoe dit nieuwe product chefs ondersteunt in de keuken.

2/7/2025
Tijdens de laatste week van juni 2025 werden de winnaars van de Groente- en Fruitambassadeur 2025 gelauwerd in de categorieën buurtsupers, speciaalzaken/marktkramers en hoevewinkels. De wedstrijd is ondertussen al aan zijn elfde editie toe.

21/10/2024
Om de twee jaar, halverwege oktober, vindt in Parijs de SIAL plaats, het belangrijkste evenement in de voedingswereld. Uiteraard waren wij aanwezig om vast te stellen dat de beurs gekenmerkt werd door een hernieuwde dynamiek en een recordaantal bezoekers.

24/9/2024
In de Antwerpse Fruithoflaan onderging de voormalige supermarkt van het echtpaar Lambrecht een metamorfose tot een buurtwinkel met delicatessen. Met Atelier N°11 zet Karel Lambrecht in op beleving. Die winkelbeleving wil hij nu ook via franchise elders in Vlaanderen brengen.

19/6/2024
In juni werden de winnaars van de Groente- en fruitambassadeur 2024 gelauwerd in drie categorieën: buurtsupers, speciaalzaken/marktkramen en nieuw in deze editie is de categorie hoevewinkels.

23/6/2023
Greenyard, toonaangevende en wereldwijde leverancier van groenten en fruit, wil de transitie naar duurzame en gezonde voeding een serieuze versnelling hoger krijgen. Om dat doel te bereiken, sloot het bedrijf een vijfjarencontract af met We're Smart.

11/4/2023
De prijs-/kwaliteitverhouding van exotisch diepvriesfruit is het jaar door optimaal. De voedingswaarde is uitstekend, er is geen verlies en de individueel diepgevroren stukjes zijn goed portioneerbaar.
11/7/2022
In 2021 werd in heel België 992 miljoen euro aan bio gespendeerd, en dat betekent dat de bioverkoop er met 4% op vooruit gaat. De groei van bio in Vlaanderen gaat sneller dan in heel België.

22/6/2022
Carrefour Market Scheldewindeke kaapte dit jaar de prijs van 'Groentevakman' weg. De buurtwinkel werd daardoor beloond voor de vriendelijkheid van het personeel en voor de nadruk die gelegd wordt op vers en lokaal in de afdeling groenten en fruit.

2/2/2022
Het hoeft niet te verbazen dat we het best voldoende aandacht schenken aan groeten en fruit. Saren Vermeeren van Vita Veggie, winnaar van Groentevakman 2021, zet de laatste trends op een rijtje en geeft tips voor een aantrekkelijke presentatie.

13/7/2021
Groentechef Frank Fol is een duivel-doet-al. Al jaar en dag staat de voormalige sterrenchef van restaurant Sire Pynnonck uit Leuven bekend voor zijn filosofie ‘Denk Groenten! Denk Fruit!. “Mijn doel was om groenten de plaats te geven die ze verdienen, namelijk de hoofdrol op het bord.”

24/6/2021
Bereide aardappelproducten blijven het goed doen in de retail, zelfs nu buitenshuis eten opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Lekker genieten is ook na corona de leuze. Vooral het assortiment voor oven en airfryer zit in de lift.

20/4/2021
Als slagers groenten en fruit aanbieden, doen ze dat vooral als service naar hun klanten toe. Die vinden het fijn als ze ‘op één plaats’ alles voor de hoofdmaaltijd kunnen kopen.