ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
    • Groenten & fruit
    • Biogroenten & -fruit
    • Diepvries groenten
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Groenten & fruit
  • Premium

Op ontdekking langs 95 delicatesseproducenten

16/10/2025

Van 12 t.e.m. 15 oktober 2025 vond in het stadion van AA Gent voor de tweede maal de Huppa Food Fair plaats. Een jaar na de fusie van twee grote voedingsleveranciers kon Huppa uitpakken met een parcours langsheen 95 standen vol delicatessen.

  • Premium

Horeca Expo inspireert ook de moderne versspecialist

9/10/2025

Horeca Expo is al jaren een vaste waarde in de Belgische voedingssector, en dat geldt ook voor zelfstandige versspecialisten. Van 16 tot 19 november 2025 brengt de beurs opnieuw een rijk aanbod aan producten, apparatuur, inrichting, trends en inspiratie naar Flanders Expo.

Bistro Bonduelle heropent de deuren op Horeca Expo!

8/10/2025

Van 16 tot en met 19 november opent Bonduelle opnieuw de deuren van haar Bistro, op Horeca Expo in Gent. De locatie? Stand 8413, intussen een vaste waarde voor wie op zoek is naar culinaire inspiratie, slimme oplossingen en plantaardige innovatie.

Winnaars Innovation Awards van Horeca Expo 2025

25/9/2025

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Horeca Expo de Innovation Awards uit, dé prijzen voor de meest vernieuwende ideeën en producten in de horecasector. Een professionele jury boog zich over talloze inzendingen en selecteerde de winnaars in zes verschillende categorieën.

Nieuwe trends in food, drinks en foodservice supplies

23/9/2025

Horeca Expo reikt jaarlijks Innovation Awards uit aan de producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken of verswinkels. In dit artikel lichten we de belangrijkste trends uit die bij de inzendingen opvielen en stellen we uiteraard ook de winnende producten voor.

Tweede studiedag “Bodem-Buik-Brein”

17/9/2025

De almaar oplopende cijfers over mentale problemen en burn-out zetten de overheidsfinanciën zwaar onder druk en bezorgen ook ondernemers steeds meer kopbrekens. Meer inzetten op preventieve gezondheid zou voor heel wat soelaas kunnen zorgen. En dat begint met gezonde lokale voeding die afkomstig is van een gezonde bodem.

Gourmet Selection 2025: onmisbare ontmoeting voor fijne kruidenierswaren

21/8/2025

Sinds 2009 serveert Gourmet Selection smaakvolle inspiratie voor verdelers, detailhandelaars en buurtwinkeliers die op zoek zijn naar de nieuwste referenties om hun aanbod te spijzen. De Franse beurs voor kwaliteitskruidenierswaren is hét onmisbare ontmoetingspunt met het grootste aanbod van hedendaagse en toekomstige producten, uit binnen- en buitenland.

Groene en smaakvolle menu's met meer marge, met de hulp van Bonduelle!

6/8/2025

Groen, lekker én winstgevend: Bonduelle’s geroosterde aardappelen maken duurzaam koken makkelijk. Culinair adviseur Steve Passchyn laat zien hoe dit nieuwe product chefs ondersteunt in de keuken.

Winnaars Groente- en Fruitambassadeur 2025

2/7/2025

Tijdens de laatste week van juni 2025 werden de winnaars van de Groente- en Fruitambassadeur 2025 gelauwerd in de categorieën buurtsupers, speciaalzaken/marktkramers en hoevewinkels. De wedstrijd is ondertussen al aan zijn elfde editie toe.

SIAL 2024: innovatie op elk niveau

21/10/2024

Om de twee jaar, halverwege oktober, vindt in Parijs de SIAL plaats, het belangrijkste evenement in de voedingswereld. Uiteraard waren wij aanwezig om vast te stellen dat de beurs gekenmerkt werd door een hernieuwde dynamiek en een recordaantal bezoekers.

  • Premium

Atelier N°11

24/9/2024

In de Antwerpse Fruithoflaan onderging de voormalige supermarkt van het echtpaar Lambrecht een metamorfose tot een buurtwinkel met delicatessen. Met Atelier N°11 zet Karel Lambrecht in op beleving. Die winkelbeleving wil hij nu ook via franchise elders in Vlaanderen brengen.

  • Premium

Winnaars van de Groente- en fruitambassadeur 2024

19/6/2024

In juni werden de winnaars van de Groente- en fruitambassadeur 2024 gelauwerd in drie categorieën: buurtsupers, speciaalzaken/marktkramen en nieuw in deze editie is de categorie hoevewinkels.

  • Premium

Leverancier en groentekok willen 'pure plant food' op trapje hoger

23/6/2023

Greenyard, toonaangevende en wereldwijde leverancier van groenten en fruit, wil de transitie naar duurzame en gezonde voeding een serieuze versnelling hoger krijgen. Om dat doel te bereiken, sloot het bedrijf een vijfjarencontract af met We're Smart.

  • Premium

Exotisch diepvriesfruit

11/4/2023

De prijs-/kwaliteitverhouding van exotisch diepvriesfruit is het jaar door optimaal. De voedingswaarde is uitstekend, er is geen verlies en de individueel diepgevroren stukjes zijn goed portioneerbaar.

  • Premium

Vlamingen kopen steeds vaker bio

11/7/2022

In 2021 werd in heel België 992 miljoen euro aan bio gespendeerd, en dat betekent dat de bioverkoop er met 4% op vooruit gaat. De groei van bio in Vlaanderen gaat sneller dan in heel België.

  • Premium

Carrefour Scheldewindeke Groentevakman 2022

22/6/2022

Carrefour Market Scheldewindeke kaapte dit jaar de prijs van 'Groentevakman' weg. De buurtwinkel werd daardoor beloond voor de vriendelijkheid van het personeel en voor de nadruk die gelegd wordt op vers en lokaal in de afdeling groenten en fruit.

  • Premium

Seizoensgroenten moeten opnieuw ingeburgerd worden

2/2/2022

Het hoeft niet te verbazen dat we het best voldoende aandacht schenken aan groeten en fruit. Saren Vermeeren van Vita Veggie, winnaar van Groentevakman 2021, zet de laatste trends op een rijtje en geeft tips voor een aantrekkelijke presentatie.

  • Premium

Groenten knipogen naar de charmes van seizoenen

13/7/2021

Groentechef Frank Fol is een duivel-doet-al. Al jaar en dag staat de voormalige sterrenchef van restaurant Sire Pynnonck uit Leuven bekend voor zijn filosofie ‘Denk Groenten! Denk Fruit!. “Mijn doel was om groenten de plaats te geven die ze verdienen, namelijk de hoofdrol op het bord.”

  • Premium

Duurzamere aardappelproducten veroveren rayon

24/6/2021

Bereide aardappelproducten blijven het goed doen in de retail, zelfs nu buitenshuis eten opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Lekker genieten is ook na corona de leuze. Vooral het assortiment voor oven en airfryer zit in de lift.

  • Premium

Groenten en fruit bij slager voor onestopshopping

20/4/2021

Als slagers groenten en fruit aanbieden, doen ze dat vooral als service naar hun klanten toe. Die vinden het fijn als ze ‘op één plaats’ alles voor de hoofdmaaltijd kunnen kopen.