Bereide gerechtenPremium

Pasta

Een populair mediterraans product

pasta

Van alle mediterraanse producten en gerechten vallen de Italiaanse varianten het meest in de smaak. Pasta behoort tot de grootste categorie. In België is de beetgare spaghetti de favoriet. Deze markt is nog steeds aan het groeien en er worden nu ook gezonde alternatieven aangeboden zoals volkoren-, spelt- en haverpasta of bereide pastagerechten met enkel groenten. 

Populariteit

De Belg eet vandaag 5,5 kilogram pasta per jaar, omgerekend zo’n twee keer per week, volgens een onderzoek van Nielsen. 75% van de Belgen eet het liefst beetgare pasta – de echte ‘al dente’ dus. België is voornamelijk een spaghettiland, maar penne is met een serieuze opmars bezig in Wallonië. Verder blijven spirelli, macaroni en capellini ook heel populair.

Groei

Volgens Nielsen zijn de pastamaaltijden in 2019 met 1% gestegen in totale waarde. De markt groeit dus langzamerhand, grotendeels dankzij de jongeren die meer pasta eten. Door onze Belgische aardappelcultuur blijft deze groei echter beperkt. Om in te spelen op de gezondheidstrends worden er alternatieven aangeboden, zoals volkoren-, spelt- en haverpasta.

Diepvries

Romy Tourné, head of trade marketing, IGLO: “Het pastasegment is nog ondervertegenwoordigd in diepvriesmaaltijden. Daarom komen we met drie nieuwe pastamaaltijden. En omdat we continu de kwaliteit van onze maaltijden naar een hoger niveau tillen, worden de spaghettien lasagnerecepten vernieuwd. De kwaliteit van het vlees, de saus en de pasta wordt verhoogd. En we gaan tevens voor een perfecte garing van de pasta vanuit de diepvries. Daarom hebben we ook voor een iets dikkere en nog betere kwaliteit van pasta gekozen.”

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Tara Van Den Neste27 februari 2020

Gerelateerde artikels

De Rode Zegel Club verenigt Belgische kaasverkopers

Wist u dat het Rode Zegel, het trotse keurmerk dat prijkt op de authentieke Noord-Hollandse Gouda, veel meer is dan alleen een belofte van kwaliteit? Het zegel staat ook symbool voor De Rode Zegel Club, een hechte community van onafhankelijke Belgische kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers, marktkramers, traiteurs en andere handelaars die Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel verkopen.

De smaak van écht kaasvakmanschap herken je aan het Rode Zegel!

Wist u dat Lutjewinkel, in Noord-Holland, de bakermat is van een van de lekkerste kazen ter wereld? Al bij de eerste hap van onze Noord-Hollandse Gouda proeft u meer dan alleen de rijke, romige smaak – u proeft een eeuwenoude traditie, een vakmanschap dat van generatie op generatie werd (en nog steeds wordt) doorgegeven.

Insalatas del mundo: een vleugje frisheid in de herfst

De herfst is daar. Het seizoen van warme kleuren en gezellige avonden, maar ook het moment om hartige gerechten te combineren met frisse en kleurrijke salades!

De smaak van écht kaasvakmanschap, herken je aan het Rode Zegel!

Wist u dat Lutjewinkel, in Noord- Holland, de bakermat is van een van de lekkerste kazen ter wereld? Al bij de eerste hap proeft u meer dan alleen de rijke, romige smaak van onze oer-Hollandse kaas – u proeft een eeuwenoude traditie. En laat dat ook net de essentie van Het Rode Zegel zijn, het keurmerk dat trots prijkt op elke kaas die de strikte kwaliteitseisen van onze kaasmeesters heeft doorstaan. Ontdek het unieke verhaal van het Rode Zegel!

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine