
30/10/2025
Aardappelproducten zijn een bijzonder geliefde maaltijdcomponent bij onze landgenoten. Artisanaal ogende bereidingen genieten de voorkeur bij de consument. Die laat zich verder graag verrassen met toetsen uit de wereldkeuken en ‘sharing’ concepten.
16/10/2025
Van 12 t.e.m. 15 oktober 2025 vond in het stadion van AA Gent voor de tweede maal de Huppa Food Fair plaats. Een jaar na de fusie van twee grote voedingsleveranciers kon Huppa uitpakken met een parcours langsheen 95 standen vol delicatessen.

25/9/2025
Naar jaarlijkse gewoonte reikt Horeca Expo de Innovation Awards uit, dé prijzen voor de meest vernieuwende ideeën en producten in de horecasector. Een professionele jury boog zich over talloze inzendingen en selecteerde de winnaars in zes verschillende categorieën.

24/9/2025
In Parijs was Gourmet Sélection midden september 2025 aan zijn 16e editie toe. Dé beurs voor de fijne kruidenierswaren bewees eens te meer dat kwalitatieve producten het verschil maken wanneer ze hun beloftes kunnen inlossen.

22/9/2025
Voor consumenten staat variatie centraal; er is dan ook veel interesse in schotels met een Aziatisch tintje. Leveranciers inspireren met receptideeën en tonen de multidimensionaliteit van dit rijke palet.

25/6/2025
Ambachtelijke graanmosterd uit Roeselare, met liefde gemaakt volgens het traditionele koude maalproces voor een authentieke smaakbeleving.

21/5/2025
Ook in het gamma van de koude sauzen, dressings en vinaigrettes is de roep naar 'gezond' groot. Veel jongeren zweren al bij veganvariëteiten. Nog typerend voor deze categorie is de vraag naar pikante versies.

8/4/2025
Of je nu kiest voor klassieke favorieten of wereldse invloeden: een saus of vinaigrette is nooit zomaar een detail. Het is het element dat smaken verenigt, gerechten tot leven brengt en jouw signatuur zichtbaar maakt op elk bord.

19/2/2025
Leveranciers maken u het leven makkelijk met een hele waaier aan koude sauzen. Gebruik ze creatief, en verander elke snack in een feestje. Geef de voorkeur aan kwaliteitsmerken, die zeker ook bij de consument in de smaak vallen.

18/2/2025
Smaakmakers doen het prima in de retail en tekenen elk jaar groei op. De wereldkeuken heeft de deuren opengegooid naar een breed palet, van mediterraan tot Latijn-Amerikaans, Aziatisch, Noord-Afrikaans en midden-oosters.

6/2/2025
Koude sauzen veroveren een centrale plaats in de keuken. Ze tillen al uw salades naar een hoger niveau, van romige dressing tot delicate vinaigrette. Diverse leveranciers spelen hierop in met een waaier aan producten.

25/11/2024
Al 120 jaar verwerkt het Italiaanse familiebedrijf Mutti tomaten van topkwaliteit vanuit haar thuisbasis in Parma. Dankzij deze jarenlange expertise in ingeblikte tomaten breidt Mutti uit naar premium pastasauzen.

13/5/2024
Succesvolle Italiaanse pastarecepten worden al generaties lang verfijnd. Fabrikanten van conveniencesauzen hebben de geheimen achterhaald en leveren vandaag een constante kwaliteit.

14/3/2024
Kruiden doorstonden een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken aanwezige smaakmakers en kruiden uit de wereldkeuken vandaag de kar. Drie kruidentrends- en tips om te onthouden!

9/2/2024
Een goed gekozen saus geeft de smaak en kwaliteit van het hoofdingrediënt een extra boost en zorgt voor een perfecte balans tussen de delicate smaak van de vis, de bereidingswijze en eventuele bijgerechten.

16/8/2023
Het aanbod aan kant-en-klare bereide sauzen groeit: van de populaire tomatensaus tot wereldsmaken met een Aziatische of Zuid-Amerikaanse toets. Het gebruik van voorgemaakte sauzen biedt tal van voordelen. Ontdek hier de belangrijkste tips en trends.

6/2/2023
Een lekkere koude saus is de finishing touch voor elk gerecht. Naast de klassiekers mayonaise, cocktail en tartaar, zijn vooral varianten met extra pit in trek. Verder beïnvloedt de wereldkeuken het aanbod.

24/1/2023
Het liefste eet de consument zijn stukje vis puur natuur, maar enkele kleine smaaktouches in de vorm van klassieke kruiden of marinades op basis van olie kunnen het geheel alleen maar meer op smaak brengen.

5/11/2021
Kruiden en marinades garanderen een afwisselend kleuren- en smakenpalet in uw barbecue-assortiment. (Zuid-)Amerikaanse invloeden spelen al langer een prominente rol; vandaag worden ook Aziatische toetsen merkbaar.

5/11/2021
Uw assortiment hoeft zeker niet alleen uit duurdere snitten van het lam te bestaan. Ook in het voorkwartier zitten enkele minder bekende, daardoor goedkopere, maar daarom niet minder interessante vleesdelen. Laat ons u inspireren met enkele recepten.