ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
    • Kruiden & specerijen
    • Sauzen
    • Biosauzen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Sauzen & specerijen
  • Premium

Aardappelvariaties vormen solide basis voor menucreatie

30/10/2025

Aardappelproducten zijn een bijzonder geliefde maaltijdcomponent bij onze landgenoten. Artisanaal ogende bereidingen genieten de voorkeur bij de consument. Die laat zich verder graag verrassen met toetsen uit de wereldkeuken en ‘sharing’ concepten.

  • Premium

Op ontdekking langs 95 delicatesseproducenten

16/10/2025

Van 12 t.e.m. 15 oktober 2025 vond in het stadion van AA Gent voor de tweede maal de Huppa Food Fair plaats. Een jaar na de fusie van twee grote voedingsleveranciers kon Huppa uitpakken met een parcours langsheen 95 standen vol delicatessen.

Winnaars Innovation Awards van Horeca Expo 2025

25/9/2025

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Horeca Expo de Innovation Awards uit, dé prijzen voor de meest vernieuwende ideeën en producten in de horecasector. Een professionele jury boog zich over talloze inzendingen en selecteerde de winnaars in zes verschillende categorieën.

  • Premium

Geen compromis op de kwaliteit van delicatessen

24/9/2025

In Parijs was Gourmet Sélection midden september 2025 aan zijn 16e editie toe. Dé beurs voor de fijne kruidenierswaren bewees eens te meer dat kwalitatieve producten het verschil maken wanneer ze hun beloftes kunnen inlossen.

  • Premium

Aziatische toetsen worden zeker gesmaakt

22/9/2025

Voor consumenten staat variatie centraal; er is dan ook veel interesse in schotels met een Aziatisch tintje. Leveranciers inspireren met receptideeën en tonen de multidimensionaliteit van dit rijke palet.

Willy Good - scherp in de neus, zacht in de mond

25/6/2025

Ambachtelijke graanmosterd uit Roeselare, met liefde gemaakt volgens het traditionele koude maalproces voor een authentieke smaakbeleving.

  • Premium

Koude sauzen laten ruimte voor een eigen interpretatie

21/5/2025

Ook in het gamma van de koude sauzen, dressings en vinaigrettes is de roep naar 'gezond' groot. Veel jongeren zweren al bij veganvariëteiten. Nog typerend voor deze categorie is de vraag naar pikante versies.

Smaken die jouw keuken inspireren

8/4/2025

Of je nu kiest voor klassieke favorieten of wereldse invloeden: een saus of vinaigrette is nooit zomaar een detail. Het is het element dat smaken verenigt, gerechten tot leven brengt en jouw signatuur zichtbaar maakt op elk bord.

  • Premium

Maak het verschil met verrassende snacksauzen

19/2/2025

Leveranciers maken u het leven makkelijk met een hele waaier aan koude sauzen. Gebruik ze creatief, en verander elke snack in een feestje. Geef de voorkeur aan kwaliteitsmerken, die zeker ook bij de consument in de smaak vallen.

  • Premium

Wereldkeuken maakt furore in het condimentenschap

18/2/2025

Smaakmakers doen het prima in de retail en tekenen elk jaar groei op. De wereldkeuken heeft de deuren opengegooid naar een breed palet, van mediterraan tot Latijn-Amerikaans, Aziatisch, Noord-Afrikaans en midden-oosters.

  • Premium

Geen salade zonder koude saus, dressing of vinaigrette

6/2/2025

Koude sauzen veroveren een centrale plaats in de keuken. Ze tillen al uw salades naar een hoger niveau, van romige dressing tot delicate vinaigrette. Diverse leveranciers spelen hierop in met een waaier aan producten.

De gevestigde waarde van Mutti op de Europese markt

25/11/2024

Al 120 jaar verwerkt het Italiaanse familiebedrijf Mutti tomaten van topkwaliteit vanuit haar thuisbasis in Parma. Dankzij deze jarenlange expertise in ingeblikte tomaten breidt Mutti uit naar premium pastasauzen.

  • Premium

Populaire pasta's, veel meer dan tomatensaus

13/5/2024

Succesvolle Italiaanse pastarecepten worden al generaties lang verfijnd. Fabrikanten van conveniencesauzen hebben de geheimen achterhaald en leveren vandaag een constante kwaliteit.

3 opvallende trends in kruiden en kruidenmixen

14/3/2024

Kruiden doorstonden een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken aanwezige smaakmakers en kruiden uit de wereldkeuken vandaag de kar. Drie kruidentrends- en tips om te onthouden!

  • Premium

Sauzen voor visbereidingen

9/2/2024

Een goed gekozen saus geeft de smaak en kwaliteit van het hoofdingrediënt een extra boost en zorgt voor een perfecte balans tussen de delicate smaak van de vis, de bereidingswijze en eventuele bijgerechten.

  • Premium

Verras de consument met gepimpte kant-en-klare sauzen

16/8/2023

Het aanbod aan kant-en-klare bereide sauzen groeit: van de populaire tomatensaus tot wereldsmaken met een Aziatische of Zuid-Amerikaanse toets. Het gebruik van voorgemaakte sauzen biedt tal van voordelen. Ontdek hier de belangrijkste tips en trends.

  • Premium

Consument verwacht andere sauzen bij u dan thuis

6/2/2023

Een lekkere koude saus is de finishing touch voor elk gerecht. Naast de klassiekers mayonaise, cocktail en tartaar, zijn vooral varianten met extra pit in trek. Verder beïnvloedt de wereldkeuken het aanbod.

  • Premium

Kruiden en marinades: beste smaakmakers voor vis

24/1/2023

Het liefste eet de consument zijn stukje vis puur natuur, maar enkele kleine smaaktouches in de vorm van klassieke kruiden of marinades op basis van olie kunnen het geheel alleen maar meer op smaak brengen.

  • Premium

Barbecuegerechten schitteren pas echt met specerijen en marinades

5/11/2021

Kruiden en marinades garanderen een afwisselend kleuren- en smakenpalet in uw barbecue-assortiment. (Zuid-)Amerikaanse invloeden spelen al langer een prominente rol; vandaag worden ook Aziatische toetsen merkbaar.

  • Premium

Lamsvlees: minder bekende delen die ook een plaats in uw aanbod verdienen

5/11/2021

Uw assortiment hoeft zeker niet alleen uit duurdere snitten van het lam te bestaan. Ook in het voorkwartier zitten enkele minder bekende, daardoor goedkopere, maar daarom niet minder interessante vleesdelen. Laat ons u inspireren met enkele recepten.