VARKENSVLEES

Varkensvlees is als veelzijdig product nog steeds een vaste waarde in menig keuken. Het ene type varkensvlees is echter het andere niet. Naast het vlees dat voortkomt uit de massa-industrie, bestaat er immers een resem aan kwaliteitslabels die naast een grotere focus op de juiste smaak zich ook meer toespitsen op een specifieke manier van kweken. Elk ras heeft immers zijn eigen geschiedenis, kenmerken en eigenschappen.
KWALITEITSVOLLE VARKENSRASSEN VERZEKEREN MEERVERKOOP
dat rijk is van smaak
Elk varkensras heeft zijn unieke geschiedenis, uiterlijke kenmerken en bepaalde karaktereigenschappen. In deze bijdrage bespreken we vier van de voornaamste Belgische varkensrassen en hun selectiedoel. Daarnaast belichten we eveneens varkensvlees dat onder een label wordt gecommercialiseerd. Deze labels scheppen vertrouwen tussen kweker, slager en consument.
LABELS VARKENSVLEES SCHEPPEN HERKENBAARHEID EN VERTROUWEN
De laatste jaren zetten steeds meer gemotiveerde varkenskwekers toprassen met specifieke eigenschappen op de kaart onder hun eigen label of merknaam. Die labels scheppen herkenbaarheid en vertrouwen tussen kweker, slager en consument.
TIEN SLAGERS OVER HUN ERVARINGEN MET GELABELD VARKENSVLEES
België telt heel wat kwaliteitslabels. In dit artikels laten we tien slagers aan het woord over hun ervaringen met het label waaraan ze trouw zweren.