ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
    • Rundsvlees
    • Varkensvlees
    • Lamsvlees
    • Wild & gevogelte
    • Paardenvlees
    • Biovlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Varkensvlees

Belgisch varkensvlees: minder volume, meer waarde

27/8/2025

De Belgische varkenssector krimpt, maar het vlees blijft wereldwijd gewaardeerd. Export (70%) blijft cruciaal voor de rendabiliteit. Joris Coenen (BMO/VLAM) schetst hoe Vlaanderen zich staande houdt ondanks kosten, regels en veranderende voorkeuren.

Glorius: het favoriete varken van de ambachtelijke vakslager

19/3/2025

Glorius staat voor puur vakmanschap in de korte keten. Op de boerderij van Bart en Herlinde worden de varkens geboren, gekweekt en gevoed met zorg, kennis en aandacht voor dierenwelzijn.

  • Premium

Laat je inspireren: varkensvlees op de barbecue

7/1/2025

Varkensvlees is een geliefd product omdat je er oneindig veel kanten mee uit kan. Tijdens wintermaanden past het perfect thuis in een stoofpotje, terwijl het in de zomer perfect te garen is op de grill.

Bewuste consument kiest kwaliteit

27/9/2024

Varkensvlees verkoopt sowieso goed omwille van de veelzijdigheid en de aantrekkelijke prijs. Wie zich wil onderscheiden, verkoopt enkel snijvast kwaliteitsvlees met een uitstekende smaak en prima bewaareigenschappen. Labels en zeker traceerbare producten die een duurzaam verhaal vertellen, overtuigen zelfs de meest kritische consument.

  • Premium

Belgisch, rasecht varkensvlees met een verhaal

9/8/2023

Duurzaam en lokaal gekweekt varkensvlees zit in de lift. De consument, die steeds meer oog heeft voor dierenwelzijn, besteedt er graag meer geld aan omdat het vlees gegarandeerd mals is en een bijzondere smaak heeft.

  • Premium

Bereide gerechten met varkensvlees

21/4/2023

Varkensvlees is nog altijd een van de favoriete stukjes vlees van de Belgen: het is bijzonder smaakvol en je kan er werkelijk alle kanten mee uit. Een grote troef is dat veel onderdelen van het varken, de zogenaamde 'vergeten stukken', makkelijk ...

  • Premium

Culinaire hoogstandjes met varkensvlees

12/5/2021

Had varkensvlees misschien wat te lijden onder de trend ‘eet minder vlees’ een aantal jaren geleden, dan is de verkoop intussen weer stabiel. Of beter: consumenten zijn de laatste jaren lokaal en duurzaam gekweekt varkensvlees bijzonder gaan appreciëren, zodanig dat de verkoop ervan eerder in stijgende lijn zit.

  • Premium

Waarom u authentiek varkensvlees in uw toog moet hebben

8/9/2020

Varkensvlees blijft een vaste waarde in onze West-Europese keuken én het biedt een waaier aan mogelijkheden. Slagers en traiteurs die kiezen voor een kwaliteitslabel en die hun klanten meenemen in het dierenverhaal van zaadje tot karbonaadje zullen zich makkelijk onderscheiden van concurrenten die opteren voor vlees afkomstig van de grote industriële spelers. De hedendaagse consument is kritisch, en niet ongevoelig voor dierenwelzijn. Hij wil de herkomst kennen, vindt het een must dat dieren met respect worden behandeld en dat ze gezonde voeding krijgen. Dat vertaalt zich dan ook in de smaak …

  • Premium

Speel in op specifieke thema's met panklaar vlees

8/3/2019

De consument heeft steeds minder tijd om te koken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat panklare vleesproducten het goed doen. Verras uw klant met een ruim en wisselend aanbod, met ruimte voor thematische producten en aandacht voor de allerkleinsten. Bied meerwaarde door te kiezen voor kwalitatief vlees, waarbij traditie en herkomst centraal staan.

Varkensvlees boordevol vitamines van porc qualité ardenne

24/8/2018

Porc Qualité Ardenne, of kortweg PQA, beheert zonder tussenschakels de hele ketting van a tot z, van riek tot vork: van de varkens die opgroeien in familiale boerderijen tot de levering bij de slagers. Absolute prioriteit gaat naar het dierenwelzijn en naar het respectvol behandelen van de varkens en de karkassen. De boeren beoefenen hun stiel met passie. PQA heeft drie gecertificeerde labels, waar strenge lastenboeken aan vasthangen.

  • Premium

Kwaliteitsvolle varkensrassen verzekeren meerverkoop

22/6/2018

  • Premium

Varkensvlees van kwaliteitslabel is zijn meerprijs waard

21/6/2018

  • Premium

Varkensvlees

21/6/2018

Varkensvlees is als veelzijdig product nog steeds een vaste waarde in menig keuken. Het ene type varkensvlees is echter het andere niet. Naast het vlees dat voortkomt uit de massa-industrie, bestaat er immers een resem aan kwaliteitslabels die naast een grotere focus op de juiste smaak zich ook meer toespitsen op een specifieke manier van kweken. Elk ras heeft immers zijn eigen geschiedenis, kenmerken en eigenschappen.

  • Premium

10 varkensvleeslabels die vertrouwen scheppen

29/11/2017

De laatste jaren zetten steeds meer gemotiveerde varkenskwekers toprassen met specifieke eigenschappen op de kaart onder hun eigen label of merknaam. Die labels scheppen herkenbaarheid en vertrouwen tussen kweker, slager en consument.

  • Premium

Video: Duroc lanceert Rouge

27/4/2017

Video: Duroc lanceert Rouge Een vijftal jaar geleden brachten varkenshouders Bart Mouton en Filip Van Laere het merk Duroc d’Olives op de markt. Hun drijfveer was om tegen de gangbare stroom van het zo goedkoop mogelijk produceren in te varen en regelrecht te kiezen voor kwaliteit en gezondheid. Altijd op zoek naar beter begonnen Mouton en Van Laere vorig jaar te experimenteren met een Duroc-Duroc-kruising. De eerste tests van deze zuivere kruising resulteerden in vlees met een nog intensere smaak. Met die 100 procent Duroc-formule wil het team een belangrijke groep mensen aanspreken: vleesliefhebbers met fijnproeversambities, slagers die hun klanten altijd iets speciaals willen bieden, chefs die graag uitpakken met iets unieks op de menukaart. Zo is Duroc d’Olives Rouge geboren.Op 24 april stelden ze dan ook heel graag hun Rouge voor in Boury in Roeselare.