Dobio gaat resoluut voor duurzame maaltijdverpakking
Groen en biologisch imago trekt bewuste consumenten aan
Sinds 2005 is Dobio gespecialiseerd in het verwerken van biologisch natuurvlees tot convenience food en panklare producten. Hierbij wordt het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau nagestreefd. De onovertroffen geur, kleur en bovenal de heerlijke smaak zijn daarvan het bewijs. Voortaan worden beide categorieën bovendien aangeboden in een duurzame verpakking met een milieuvriendelijke uitstraling. Beslist een extra troef om de bewuste consument over de streep te trekken.
Artisanale traditie
Dit mooie verhaal start bij Natuurvlees Dobbelaere, opgericht in 1980 door Rudy Dobbelaere. Daarnaast begint de huidige zaakvoerder Koen Gevaert in 2005 biologische maaltijden en maaltijdcomponenten te ontwikkelen onder de naam Dobio. Vier jaar later komt er ook een volledig gamma vers biovlees bij onder leiding van Iwan Dobbelaere. Laatstgenoemde specialisten zien streng toe op de kwaliteitseisen en ontwikkelen continu nieuwe smaken met nog betere producteigenschappen.
Topkwaliteit tegen de beste prijs
Dobio werkt niet alleen op een ambachtelijke manier via traditionele processen. Er worden bovendien uitsluitend biologische kruiden en hulpstoffen gebruikt. De ingrediënten worden zelf gemaakt, of aangekocht bij betrouwbare leveranciers die gegarandeerd geen additieven toevoegen. Dobio bestrijkt daarmee de hele keten en controleert het volledige proces. Dit resulteert in een eerlijke prijs.
Breed assortiment
Het assortiment van Dobio bestaat uit ovenschotels zoals lasagne en moussaka, en klassieke bereide gerechten waaronder goulash, balletjes in tomatensaus, spaghetti bolognaise, vol-au-vent, stoofvlees op z’n Vlaams,... Vegetariërs en flexitariërs worden verwend met een aanbod veggie. De panklare producten omvatten hamburgers, baconburgers, blinde vinken, chipolata,...
Nieuw: duurzame verpakking
Dobio produceert in harmonie met natuur en milieu. De innovatieve maaltijdverpakking past perfect in dit plaatje. De menuschaal met barrière is attractief, met een naturelle look. Het kraftkarton bestaat uit meer dan 90% hernieuwbare grondstoffen. Deze verpakking is geschikt voor uiteenlopende producten, zowel diepgevroren, koelverse als vers bereide. Het geheel bevat geen aluminium en mag, ontdaan van de topseal, in de oven en in de microgolf.
Milieuwinst
- de menuschaal bevat 95% minder plastic in vergelijking met pp/cpet; een forse reductie aan fossiele grondstoffen
- de verpakking is 25% lichter dan vergelijkbare trays, wat een vermindering van het verpakkingsafval betekent
- de inhoud is langer houdbaar, wat staat voor minder voedselverspilling
- volledige recyclage is mogelijk, waarvan meer dan 90% composteerbaar
Gecertificeerd biologisch
Consumenten prefereren alternatieven met aandacht voor milieu en dierenwelzijn. Biologisch vlees is de meest duurzame variant. De dieren krijgen voldoende ruimte en gezonde voeding, wat voor een betere weerstand zorgt. Dit vertaalt zich in de kwaliteit van het vlees: het heeft een betere structuur, bevat minder water en is voedzamer.
Allerhoogste kwaliteitscertificeringen
Door de hoge kwaliteit die Dobio stelt aan productontwikkeling, voedselveiligheid en hygiëne draagt het bedrijf de certificering HACCP. Daarnaast draagt Dobio al jaren het BE-BIO-01 Certisys keurmerk. Verder heeft Dobio ook een IFS label.

