ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
    • Charcuterie
    • Smeersalades
    • Delicatesses
    • Bereide vleeswaren
    • Vers vlees
    • Verse vleeswaren
    • Diepvriesvlees
    • Diepvries wild & gevogelte
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Bereide vleeswaren

Imperial: Food Personality Awards 2025 sponsor

8/10/2025

Een woordje vanwege de sponsor van de Food Personality Awards 2025

Nieuwe trends in food, drinks en foodservice supplies

23/9/2025

Horeca Expo reikt jaarlijks Innovation Awards uit aan de producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken of verswinkels. In dit artikel lichten we de belangrijkste trends uit die bij de inzendingen opvielen en stellen we uiteraard ook de winnende producten voor.

Beenhouwerij met superette op maat van de buurt

11/8/2025

Een combinatie van hard werken, de opportuniteiten grijpen wanneer ze zich voordien en zo nu en dan dat tikkeltje geluk, dat is wat Lies Vandenbroucke en Jan-Klaas Decupere ervaren met hun beenhouwerij en superette in Beselare. Als fanatiek lid van de Belgian Butcher Bulls breekt de ambachtelijke beenhouwer ook een lans voor de sector.

De veelzijdigheid van het Imperial hammetje

10/6/2025

Dit najaar hebben we verschillende chefs uitgenodigd om hun creativiteit los te laten op de jambonneau, het hammetje. De insteek? De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van dit product in de kijker zetten. En of dat gelukt is!

Kip aan 't Spit: traditie op het bord

10/6/2025

Snel klaar, lekker en voedzaam. Wat wil je nog meer? De gegrilde kip aan 't spit krijgt de hoofdrol, en wordt ondersteund door couscous met groentjes. Een heerlijk BBQ gerecht dat je bovendien het hele jaar door kunt presenteren.

De Imperial Jambonneau brengt smaak en variatie in het BBQ-seizoen!

10/6/2025

De Imperial Jambonneau is een culinair erfstuk dat traditionele ambacht en verfijnde smaak samenbrengt. Met zorg geselecteerd, subtiel gekruid en langzaam gegaard, biedt dit stukje vlees een rijke en veelzijdige basis voor zowel klassieke bereidingen als creatieve gerechten.

Gemak, kwaliteit en vakmanschap in elke keuken met Imperial Foodservice

10/6/2025

Of je nu een druk restaurant runt, een grootkeuken aanstuurt of een broodjeszaak uitbaat: je wilt jouw gasten steeds verrassen met smaak en kwaliteit, zonder in te boeten op efficiëntie. Precies daar maakt Imperial Foodservice het verschil.

Partner in kwaliteit en gemak

10/6/2025

Al meer dan 70 jaar voorziet Imperial slagers van kwaliteitsvolle vleeswaren, van klassieke favorieten tot innovatieve oplossingen. Maar Imperial is meer dan een leverancier. We zijn een partner die oplossingsgericht meedenkt, die ondersteunt en inspireert.

Partner in kwaliteit en gemak

10/6/2025

Al meer dan 70 jaar voorziet Imperial slagers van kwaliteitsvolle vleeswaren, van klassieke favorieten tot innovatieve oplossingen. Maar Imperial is meer dan een leverancier. We zijn een partner die oplossingsgericht meedenkt, die ondersteunt en inspireert.

De veelzijdigheid van het Imperial hammetje

10/6/2025

Dit najaar hebben we twee chefs uitgenodigd om hun creativiteit los te laten op de jambonneau, het hammetje. De insteek? De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van dit product in de kijker zetten. En of dat gelukt is!

Select Ham: nieuw in het gamma, klaar voor jouw toonbank

10/6/2025

Soms heb je gewoon een ham nodig die alles kan. Eentje die mooi snijdt, zacht smaakt, en betaalbaar blijft, zonder in te boeten aan kwaliteit. Maak kennis met de Select Ham, de nieuwste toevoeging aan het Imperial-gamma kookhammen.

Kookham kiezen? Hier moet je op letten

10/6/2025

Kookham is misschien een vertrouwd product, maar de juiste kiezen vraagt meer dan je denkt. Want of je nu sneetjes verkoopt aan de toonbank of werkt met bereidingen: de juiste ham maakt het verschil in smaak, structuur én rendement

  • Premium

Haal meer rendement uit de slagerijafdeling

8/5/2025

De gemiddelde Belg geniet vrijwel dagelijks van een stukje vlees. Samen met charcuterie en traiteurartikelen heeft dit rayon echter nog onbenut potentieel. Optimaliseer de zelfbediening en verstoog in 12 stappen.

  • Premium

Atelier N°11

24/9/2024

In de Antwerpse Fruithoflaan onderging de voormalige supermarkt van het echtpaar Lambrecht een metamorfose tot een buurtwinkel met delicatessen. Met Atelier N°11 zet Karel Lambrecht in op beleving. Die winkelbeleving wil hij nu ook via franchise elders in Vlaanderen brengen.

Interview Geert Ally - CEO Meat&More

5/8/2024

Wat maakt een slagerijafdeling in een supermarkt succesvol? Waar moet ze rekening mee houden tegenwoordig? Niemand beter dan Geert Ally kan onze vragen beantwoorden.

Uitstervend beroep, maar groeiend respect

14/3/2024

Een viervoudige winnaar van de Kristallen Kroon (wedstrijd van Belgische Keurslagers vzw) is geen gewone slagerij. Ben Somers viel in 2023 in de prijzen met zijn boerenpaté, maar had ook al eerder succes met zijn chipolata, hespenworst en préparé. Delicatesse sprak met de bekroonde slager.

  • Premium

Ben Somers wint opnieuw Kristallen Kroon

16/10/2023

Voor de vierde keer al kon Keurslager Ben Somers uit Boechout de Kristallen Kroon op zak steken. Deze 16e editie gingen Keurslagers de strijd aan om de beste boerenpaté van het land te maken. Nieuw in 2023 is dat er ook een nationale scholenwedstrijd doorging, gewonnen door COOVI (Anderlecht).

  • Premium

Paté: nieuwigheden om uw klanten te overtuigen

30/8/2023

U weet het ongetwijfeld al, maar zeg nooit zomaar paté tegen paté. De fabrikanten en groothandels breidden de voorbije jaren hun aanbod sterk uit met allerlei recepten en verrassende smaken, voor elk moment van de dag. Zo opent zich een wijde wereld aan boeiende combinaties met andere voeding: dranken, konfijten ...

  • Premium

Automaten zorgen voor voortdurende verkoop

28/8/2023

De klok rond kunnen verkopen zodat praktisch alles wat gemaakt is over de toonbank gaat? Ortwin & Patricia uit Veurne slagen erin na hun investeringen in verkoopautomaten. Bovendien garanderen ze met het Keurslagerlabel de kwaliteit naar hun klanten toe. Delicatesse sprak met Ortwin Degroote, 'a man with a plan'.

  • Premium

3 generaties slagers & klanten

4/8/2023

Langs de Ardooisestraat bevindt zich Slagerij Verscheure. Peter Verscheure en zijn vrouw Maureen zijn er de derde generatie die een slagerij uitbaten. Naast zijn erkenning als ambachtelijke slager is Peter ook zeer trots op zijn trouw klantenbestand.