VoedingsmachinesPremium

REVOLUTIE IN OVENTECHNOLOGIE SCHEPT NIEUWE 

OPPORTUNITEITEN

Leventi Me
Leventi me professionele combisteamer

Tal van opties zorgen voor groter gebruiksgemak

De combisteamer is een onmisbaar instrument in de moderne keuken, geschikt voor alle bereidingsmethodes en -technieken, toepassingen en producten. U werkt sneller en met minder stress, en benut de tijd optimaal. Bovendien smaken de gerechten uitstekend. Het aanbod van toestellen is zeer divers; laat u daarom altijd leiden door de belangrijkste parameters. Naast de basisfunctionaliteiten heeft u keuze uit bijkomende opties op maat: van het handmatig programmeren tot het volautomatisch koken. Ten slotte zijn er ook speciale uitvoeringen voor specifieke omgevingen, van kleine ruimtes tot banketfaciliteiten.


DE COMBISTEAMER IN 'T KORT  

Een combisteamer is een oven met diverse klimaten: droge hete lucht (convectie) en vochtige hete lucht (stoom). Stoom vormt een condenslaag over het product, waardoor de warmte tot 75% sneller wordt doorgegeven en het gaarproces dus sneller verloopt.

Het oorspronkelijke doel van de combisteamer was het aantal handelingen en het gewichtsverlies van de ingrediënten te beperken, in combinatie met voordelen qua smaak, geur en uitzicht.

Nadien is daar de automatisering van gespecialiseerde functies bij gekomen. Vandaag zijn er ongelimiteerde bereidingsmogelijkheden dankzij nieuwe technologieën: intelligente klimaatbeheersing, ruime temperatuurrange, be- en ontluchting, bevochtiging ... Resultaat: pakweg 80 kg broccoli in acht minuten, 96 kippen in dertig minuten en 320 bladerdeegproducten in achttien minuten. Perfect gegaard.



OPTIMALE EFFICIENTIE

Geschikt voor alle kooktechnieken

De combisteamer is geschikt voor alle bereidingsmethodes en -technieken, toepassingen en producten. Een combisteamer vervangt tot 40% van traditionele gaarsystemen in de keuken.

  • Hete lucht (convectie) op 30 tot 300 °C en 0% vocht (o.a. bakken, braden, grillen, gratineren);
  • Stomen op 98 tot 100 °C en 100% vocht (o.a. stomen, koken, blancheren);
  • Lagetemperatuurstomen op 30 tot 99 °C en 100% vocht (o.a. pocheren);
  • Geforceerd stomen op 120 °C en 100% vocht (o.a. voor stevige producten);
  • Combistomen op 70 tot 250 °C en tot 100% vocht (o.a. voor het combinatiebraden);
  • Lagetemperatuurcombistomen op 30 tot 99 °C en tot 100% vocht (o.a. voor het vacuümgaren);
  • Regenereren op 20 tot 180 °C en tot 100% vocht;
  • Bereiden op kerntemperatuur voor convectie, stomen en combistomen (Delta-T-functies, behoedzaam koken, ook 's nachts, en Cook&Hold, koken en warm houden in één proces);
  • Rijzen: ideale vochtinstelling op lage temperatuur om broodproducten te bakken.

TAL VAN VOORDELEN

Combisteamers hebben onovertroffen troeven. Kortere gaarprocessen, dus sneller werken en een lager energieverbruik. Het behoud van kleur, textuur en voedingstoffen. Het opvangen van daluren door de dubbelfunctie productie en regenereren. Nauwkeurige, consistente bereidingen dankzij de geavanceerde programmering. Daarnaast is er de ruimtebesparing, want een combisteamer beslaat weinig vloeroppervlakte (ca. 1 m²).

BELANGRIJKE AANKOOPCRITERIA

Er zijn criteria waarmee u het best rekening houdt bij uw keuze. Onder meer betrouwbaarheid, bekendheid van het product en de leverancier, waarborg, mogelijkheid tot het bijwonen van demonstraties ...

HET JUISTE FORMAAT

Android besturing zorgt voor een overzichtelijke interface en snelle bediening
Android besturing zorgt voor een overzichtelijke interface en snelle bediening

Het bepalen van het formaat hangt af van uw keuken en de nodige capaciteit. De verschillende merken bieden een ruime keuze aan modellen en opties, waardoor iedereen een geschikt model vindt, afhankelijk van de productie per lading, het mogelijke aantal ladingen, het type van gelijktijdige bereidingen, variabele hoeveelheden of niet ...

Basisfunctionaliteiten

De meeste toestellen bieden een grote waaier van temperaturen, zowel met hete lucht en stoom als een combinatie van beide. De temperatuurmeting gebeurt in de kamer en in de kern van het voedsel.

De vochtigheidscontrole vindt plaats door de werkelijke meting met een lambdasonde of een berekening volgens temperaturen, luchtcirculatie en condensatie. Een andere functionaliteit is de programmatie van recepten in diverse stappen, eventueel met pauzes.

Afhankelijk van het merk en het model heeft de oven standaard tot 200 bakprogramma's en is er een capaciteit tot 500 programma's.En met behulp van speciale accessoires zijn bereidingen op spit en gerookte bereidingen mogelijk.

Opties voor een groter gebruiksgemak

  • HACCP-logboek voor de controle en documentatie van bereidingsgegevens;
  • Volledig personaliseerbare gebruikersinterface op het vlak van tekst (keuze tussen dertig talen), beelden, symbolen en met Android touchbediening zoals een smartphone of tablet;
  • Afladen en uitwisselen van recepten via USB;
  • Controle en programmatie op afstand via pc;
  • Multitimer: verschillende bereidingen met verschillende bereidingstijden worden samen weergegeven;
  • Automatische kookpiloot: productherkenning en aanpassing bereidingswijze, het toestel zorgt voor het perfecte bereidingsproces en de optimale instellingen;
  • Uitgebreid geheugen tot 1.000 recepten in meerdere stappen;
  • Voorzien van een boiler voor een rechtstreekse stoominjectie en in bulk koken van groenten en aardappelen.




    file://fileserver/Magbeelden/MFSBE/MFSBE0037/A13/150421BDM0006.jpgfile://fileserver/Magbeelden/MFSBE/MFSBE0037/A13/150421BDM0008.jpg

     

Reiniging en onderhoud

Over het algemeen is schoonmaken zeer eenvoudig dankzij de beschikbaarheid van stoom. De reiniging gebeurt half- of volautomatisch, bij enkele modellen naar keuze in eco-, express- of regularmodus. Een volledig automatisch systeem staat gelijk aan een laag verbruik van water en zeep, en u komt niet in contact met chemicaliën. Sommige modellen zijn uitgerust met de mogelijkheid tot technische zelfdiagnose, foutmelding voor gebruikers en technici; soms on-screenhulp met een thema-ondersteunende videofunctionaliteit. Hierdoor worden een probleemloos gebruik en een lange levensduur gegarandeerd. Daarnaast is het meestal mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

Duurzaamheid

Moderne combisteamers zijn ontwikkeld om maximaal te presteren met een minimum aan verbruik van water en elektriciteit. Een laag energieverbruik is gegarandeerd door innovatieve constructies met keramische isolatie, speciaal glas e.d., een intelligent klimaatbeheersingssysteem en ClimaOptima voor de ideale bereidingsomstandigheden. Bovendien worden ze dikwijls op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd met de beste materialen, onderdelen en componenten voor een probleemloze en lange levensduur.

Keuze van platen en recipiënten

Er is een grote waaier van accessoires, zoals manden, spitten, brochetten ... Verder roosters, effen of geribde platen, bakken (in rvs, email of met antikleeflaag en verschillende coatings of in iPinium - een gepatenteerde aluminiumlegering) in GN-afmetingen en als bakkerijmaat. Sommige ovens zijn standaard uitgerust met rekken, geschikt voor Euronormplaten, waardoor er meer producten tegelijkertijd kunnen worden bereid.

Moderne combisteamers herkennen de specifieke eisen en de omvang van een product, en de gevulde hoeveelheid. De bereidingstijd, de temperatuur en het ideale ovenklimaat worden berekend en voortdurend aangepast

SPECIALE UITVOERINGEN VOOR SPECIFIEKE OMGEVINGEN
Er zijn ook speciale uitvoeringen op de markt, zoals zeer compacte modellen, ideaal voor kleine keukens met een beperkte ruimte, standaard gastronorm (1/1 en 2/3). Of toestellen voor snackbars en ketens met eenvoudige bedieningen, en met verborgen of beveiligde werkingsparameters. Modellen voor de bakkerij, speciaal met 400 x 600mm-bakplaten. Of voor in een supermarktomgeving met autonome, geurloze luchtafzuiging. Bepaalde merken voorzien duplomogelijkheden (twee ovens boven elkaar), pass-through of 'doorgeefovens', een model voor scheepsbouw en offshore, en een speciale banketuitvoering met een grotere capaciteit.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine