Chef's Choice - Laat je inspireren
Dit najaar slaan we de handen in elkaar met 3 chefs, stuk voor stuk top in hun vak, en dezelfde vraag: werk een recept uit met onze jambonneau. De chefs zijn actief in verschillende sectoren, wat meteen de veelzijdigheid van jambonneau onderstreept.
Laat je verrassen door de recepten!

Rob Van Rompuy
Diensthoofd Voeding in de Kliniek Sint-Jozef Pittem
Met zijn cateringteam staat Rob dagelijks in voor de maaltijden van een 250tal patiënten en 120 medewerkers.
“In de zorgsector moeten we uitkijken naar producten die heel gemakkelijk én efficiënt zijn, en dat is zeker het geval met dit hammetje. Het is makkelijk te bereiden op grote schaal, met een minimum aan input en een maximum aan output. En: het wordt goed geportioneerd aangeleverd, wat ook interessant is naar foodcostberekening toe, wat zeker in de zorgsector een belangrijk element is”, aldus nog Rob Van Rompuy.

Manon Schenk
Sterrenchef
"De ham van Impérial is heel gemakkelijk te verwerken in de keuken. Hij smaakt uitstekend, is vacuüm verpakt en gebruiksklaar: je neemt precies de hoeveelheid die je nodig hebt. De bijbehorende kookgelei was ideaal om te voorkomen dat mijn kroketten te droog werden. Met wat ik heb gekregen, is het zeker: binnenkort vind je kroketten van hammetje met zeewier als amuse-bouche in het restaurant!"
"Ik wilde een land- en zeegerecht maken, wat een beetje mijn handelsmerk is. De ham is op twee manieren verwerkt: lichtjes verkruimeld om de textuur van het vlees te behouden en in kroketvorm voor een knapperig effect."

