
13/11/2025
* Kom je tijd en handen tekort? RTH is gebruiksklaar en snel opgewarmd. * Lopen je kosten op? RTH garandeert een consistente cost-per-portion. * Moet je (te) veel weggooien? RTH heeft een ideale portiegrootte en is lang houdbaar. Kortom: we nemen je zorgen weg en geven je meer tijd om te doen wat je het beste doet: een smaakmaker zijn.

13/11/2025
Dit najaar slaan we de handen in elkaar met 3 chefs, stuk voor stuk top in hun vak, en dezelfde vraag: werk een recept uit met onze jambonneau. De chefs zijn actief in verschillende sectoren, wat meteen de veelzijdigheid van jambonneau onderstreept. Laat je verrassen door de recepten!

4/11/2025
Een perfect stukje kookham. Een fijn sneetje beenham. Een sappige beet Leielander. Bij Imperial lijken die producten misschien vanzelfsprekend, maar achter elk van onze vleeswaren zit een proces van zorg, tijd en vakmanschap. Al meer dan 70 jaar maken we bij Imperial kwaliteitsvolle vleeswaren, gedragen door een visie die vandaag nog even sterk is als vroeger: ambacht en traditie, gecombineerd met moderne technieken.
16/10/2025
Van 12 t.e.m. 15 oktober 2025 vond in het stadion van AA Gent voor de tweede maal de Huppa Food Fair plaats. Een jaar na de fusie van twee grote voedingsleveranciers kon Huppa uitpakken met een parcours langsheen 95 standen vol delicatessen.

17/9/2025
De almaar oplopende cijfers over mentale problemen en burn-out zetten de overheidsfinanciën zwaar onder druk en bezorgen ook ondernemers steeds meer kopbrekens. Meer inzetten op preventieve gezondheid zou voor heel wat soelaas kunnen zorgen. En dat begint met gezonde lokale voeding die afkomstig is van een gezonde bodem.

21/8/2025
Sinds 2009 serveert Gourmet Selection smaakvolle inspiratie voor verdelers, detailhandelaars en buurtwinkeliers die op zoek zijn naar de nieuwste referenties om hun aanbod te spijzen. De Franse beurs voor kwaliteitskruidenierswaren is hét onmisbare ontmoetingspunt met het grootste aanbod van hedendaagse en toekomstige producten, uit binnen- en buitenland.

7/7/2025
Vlees blijft populair op het Belgische bord. In 2024 steeg het thuisverbruik van vlees en gevogelte voor het tweede jaar op rij met 1%, goed voor 28,1 kg per Belg. Ook kant-en-klaar en plantaardig winnen terrein, maar vlees blijft dominant.

6/6/2025
Met zijn karaktervolle smaak, zuiderse toetsen en artisanale look is Fiorino een veelzijdige smaakmaker die moeiteloos zijn plaats vindt bij elke zomerse gelegenheid – van aperitiefhapjes tot creatieve grillgerechten. Deze heerlijke schimmelsalami laat zich perfect combineren met zomerse ingrediënten en brengt dat tikkeltje extra flair op de tafel.

3/6/2025
Stel je eigen Fiorino apéro box samen en laat je verrassen door de veelzijdige smaakcombinaties. Hiermee zet je in een handomdraai een originele én smaakvolle selectie op tafel. Je tilt elk hapje naar een hoger niveau – ideaal voor een zomerse borrel, een feestelijke brunch of een gezellige avond met vrienden.

3/6/2025
Met Fiorino voeg je een pittige, mediterraanse toets toe aan je gerechten. Ontdek hoe je met Fiorino drie originele zomerrecepten op tafel tovert: van een heerlijke BBQ-focaccia tot een frisse pastasalade en elegante hapjes voor bij speciale gelegenheden.

3/6/2025
Fiorino is een als ciabatta gevormde schimmelsalami met enkel en alleen maar de beste stukken varkensvlees en -spek. Het vakmanschap en drie weken intense rijping maken van Fiorino een ware smaaksensatie met een licht zuiderse smaak. En dat zonder toegevoegde smaakversterkers. Elke Fiorino wordt met de hand afgewerkt en zo krijg hij zijn unieke vorm, karakter en uitstraling.

23/5/2025
Kookham is en blijft voor de Belgische slager een belangrijk product. Enerzijds is het onmisbaar in het standaardassortiment van de fijne vleeswaren, anderzijds kan je jezelf als vakman onderscheiden door het gebruik van kwaliteitsvlees of specialiteiten in huisgemaakte bereidingen en kant-en-klare gerechten op basis van ham.

8/5/2025
De gemiddelde Belg geniet vrijwel dagelijks van een stukje vlees. Samen met charcuterie en traiteurartikelen heeft dit rayon echter nog onbenut potentieel. Optimaliseer de zelfbediening en verstoog in 12 stappen.

29/8/2023
Een recent rapport van VLAM over het thuisverbruik van charcuterie legt een paar te verwachten en nieuwe tendenzen bloot. Delicatesse vroeg enkele marktspelers naar hun bevindingen.

25/8/2023
Ambacht en passie zijn van 24 t.e.m. 27 september dé kernwoorden in Kortrijk Xpo. De beursterreinen bundelen er 4 dagen lang niet 1, niet 2 maar wel liefst 3 beurzen. Op Broodway vinden bakker, banketbakker, chocolatier en ijsbereider hun gading, terwijl Meat Expo de slagers en traiteurs kan boeien. Taste of Tavola is dan weer de nationale (Belgische) variant van de internationale delicatessenbeurs Tavola. In 5 beurshallen zullen zo maar liefst 350 exposanten hun nieuwigheden tonen, inspireren en passioneren.

9/8/2023
Duurzaam en lokaal gekweekt varkensvlees zit in de lift. De consument, die steeds meer oog heeft voor dierenwelzijn, besteedt er graag meer geld aan omdat het vlees gegarandeerd mals is en een bijzondere smaak heeft.
4/8/2023
Langs de Ardooisestraat bevindt zich Slagerij Verscheure. Peter Verscheure en zijn vrouw Maureen zijn er de derde generatie die een slagerij uitbaten. Naast zijn erkenning als ambachtelijke slager is Peter ook zeer trots op zijn trouw klantenbestand.

8/10/2021
Na anderhalf jaar zonder fysieke bijeenkomsten was Meat Expo 2021 voor iedereen een grote opluchting. Vol verlangen keek de sector uit naar dit unieke moment waarop we elkaar weer zouden ontmoeten. En onze verwachtingen werden volledig ingelost.

12/5/2021
Had varkensvlees misschien wat te lijden onder de trend ‘eet minder vlees’ een aantal jaren geleden, dan is de verkoop intussen weer stabiel. Of beter: consumenten zijn de laatste jaren lokaal en duurzaam gekweekt varkensvlees bijzonder gaan appreciëren, zodanig dat de verkoop ervan eerder in stijgende lijn zit.