dossier HAMMEN
gelabelde hammen
Elke dag op de menu
Hamspecialiteiten
spaanse hammen
DEZE SLAGERS ZWEREN TROUW AAN GELABELDE HAMMEN
Veel slagerijen hebben tegenwoordig hammen en vlees met labels in de toonbank liggen. Een ham met label staat garant voor vlees dat afkomstig is van varkens die door lokale leveranciers gehouden worden met respect voor het dierenwelzijn. Heel veel van hun aandacht gaat naar de juiste voeding en verzorging van de dieren. Deze manier van werken resulteert in een kwaliteitsvoller product met een rijkelijke smaak. Ondanks de meerprijs gaat de consument toch steeds vaker op zoek naar duurzaam vlees en aangezien de vraag ernaar groter wordt, springen slagers maar al te graag mee op de kar.
HAM KAN ELKE DAG OP HET MENU DANKZIJ HAAR VEELZIJDIGHEID
Ham is een onuitputtelijke bron voor creatieve geesten om gevarieerde recepten en bereidingen te verzinnen voor elke dag of voor een feestelijke gelegenheid. Dit veelzijdige product verrast telkens opnieuw de smaakpapillen, in rauwe vorm, gekookt, gedroogd of gerookt, gemarineerd, gegrild of gebakken … Dit artikel helpt u op weg met enkele ideetjes voor aperitiefhapjes, snacks, salades, barbecue of culinaire voor- of hoofdgerechten.HAMSPECIALITEITEN BOEZEMEN UW KLANTEN VERTROUWEN IN
Stem uw aanbod vooreerst af op de portemonnee van uw klant. Bent u gevestigd in een niet-residentiële buurt waar u overwegend mensen met een doorsneebestedingsbudget over de vloer krijgt, dan volstaat een mix van drie à vier gedroogde en vier à vijf gekookte hamspecialiteiten, aangevuld met één afwisselende seizoenspecialiteit. In een eerder residentiële buurt biedt u het best twee extra gedroogde en gekookte specialiteiten aan. Dit en nog tien andere tips om hammen succesvol aan de man te brengen.
SPAANSE KWALITEITSHAM IS VERWENPRODUCT BIJ UITSTEK
De uitstekende reputatie van Spaanse ham is te danken aan de smaak, de textuur en vooral de traditionele bereiding: met zout ingewreven en gedroogd en gerijpt in het uitstekende bergklimaat. Serrano - van witte rassen - is het best gekend, terwijl iberico afkomstig is van raszuivere of minstens 50% zwarte varkens. Diverse keurmerken zijn een garantie voor zowel de herkomst als de productiemethode. Die verklaren meteen ook de prijsverschillen; laat niet na de consument daarop te wijzen tijdens uw verkoopverhaal.



