Dossier wintergroenten
KNOLSELDER

Knolselder is de verdikte eetbare wortel van de selderplant. Je kan hem zowel koud als warm eten en de smaak is pittig, lekker kruidig en aromatisch.
PASTINAAK

Pastinaak is een echte wintergroente. De specifieke smaak krijg je pas nadat de vorst er overheen is gegaan. Tegenwoordig is deze groente wat in de vergetelheid geraakt. Hoog tijd om pastinaak terug op het hoofdpodium te hijsen.
RAAP

De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen. De wortelsoort is het hele jaar beschikbaar. Door de sterke smaak wordt raap niet vaak los gegeten, maar meestal in combinatie met andere groenten, in zowel koude als warme bereidingen.
RODE BIET

De rode biet is het kleine broertje van de suiker- en de voederbiet. Ze zijn meestal rond, maar er bestaan ook variëteiten met langwerpige vormen en geel en wit vruchtvlees. Uw klant kan ze op diverse manieren combineren.
SPRUITJES

Spruitjes zijn een typisch Vlaams product. Ze groeien niet op de grond, maar in de okselholten van een rechtopstaande koolplant. Spruitjes zijn een karakteristieke wintergroente en hebben een zeer uitgesproken smaak.

