DelicatessesPremium

GEROOKTE VLEESWAREN

Het roken van vlees is een oude bewaarmethode. Het vlees wordt in de rook van smeulend hout gehangen, waardoor het zijn specifieke geur en smaak krijgt. Het rookproces kan op zo goed als alle vleessoorten worden toegepast, van varkensvlees, bijvoorbeeld gerookte ham of salami, naar gevogelte, tot paarden- of rundvlees, zoals Filet d'Anvers.

gerookt vlees EquinoxGEROOKT VLEES, VAN BEWAARMETHODE TOT DELICATESSE

Ook al hadden onze voorouders niet de allernieuwste keukensnufjes in huis, toch wisten ze als de beste hoe ze eten lang konden bewaren. Ze kenden heel wat technieken die ze hiervoor konden gebruiken, van pekelen tot roken. Heel vroeger werd roken vooral toegepast door mensen die zich geen zout om te pekelen konden permitteren. Nu is het een bewaartechniek die vooral wordt geapprecieerd door de bijzondere rooksmaak.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door EVERGREEN29 april 2019

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine