Bereide vleeswarenPremium

dossier PAARDENVLEES

Traditie en gezondheid
Creatieve mogelijkheden
Troeven gefundeerd door experts
Voordelen paardenvlees
terugblik paardenvleesschandaal

 

PAARDENVLEES: TRADITIE EN GEZONDHEID VERKOOPT

paardenvlees

Paardenvlees is een van onze nationale lekkernijen, zowel op het bord als op de boterham. Met paardenvlees kan de slager zich onderscheiden door een ruim assortiment uit te bouwen dat loopt van vers vlees tot charcuterie. Op het gebied van charcuterie zijn er verschillende artisanale en smaakvolle (streek)producten beschikbaar die zeker een meerwaarde voor het aanbod betekenen. In dit artikel bekijken we welke charcuterieproducten er zoal beschikbaar zijn, en waar deze het best verkocht worden.

Creatieve mogelijkheden met paardenvlees

paardenvlees

De consumptie van paardenvlees is eerder beperkt. Vaak denken de consumenten er niet aan of is er een zekere terughoudendheid. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om als slager en traiteur creatief aan de slag te gaan met paardenvlees. In dit artikel krijgt u een ruime introductie over de diverse aspecten van paardenvlees en bieden we u een aantal creatieve mogelijkheden met paardenvlees.

troeven paardenvlees gefundeerd door experts

paardenvlees

terwijl paardenvlees heel wat troeven heeft, duiken hier regelmatig twijfels of misverstanden over op. In dit artikel geven wij een aantal leveranciers de mogelijkheid om vijf stellingen over paardenvlees te funderen. Aan het woord zijn Olivier Kemseke van Chevideco, Marie-Anne De Nil van De Nil Vleeswaren en Kristof Peeters van Equinox.

GEEFT U ALLE VORODELEN VAN PAARDENVLEES MEE?

paardenvlees

Versheid, rotatie en vakkennis in paardenvlees zijn van cruciaal belang bij iedere keuze van het soort paardenvlees, of het nu Belgisch, Europees of Zuid-Amerikaans is. Om in het variabele aanbod topkwaliteit te herkennen en de juiste selectie te maken, is vertrouwen tussen slager en leverancier een absolute must. Door ook de nadruk te leggen op het gezonde aspect van het licht verteerbare, magere paardenvlees, leert de consument het gezondheidsaspect rond paarden­vlees beter kennen. We halen enkele mogelijkheden aan om paardenvlees met succes te verkopen.

“aandacht voor paardenvlees deed verkoop met 30 procent stijgen”

paardenvlees

Begin 2013 bleek dat in diepvriesmaaltijden in het Verenigd Koninkrijk voor een deel paardenvlees zat en niet, zoals op de verpakking stond aangegeven, 100% rundvlees. Volledig los van dit schandaal is er natuurlijk de verkoop van vers paardenvlees en charcuterieproducten. Wij laten het woord graag aan de producenten van deze producten, en polsen even hoe zij – enkele maanden na de storm – terugkijken op dit 'schandaal'.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Jade Lambrecht13 juni 2019

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine