Bereide vleeswaren Partnercontent

Kip aan 't Spit: traditie op het bord

kip aan't spit imperial

Snel klaar, lekker en voedzaam. Wat wil je nog meer? De gegrilde kip aan 't spit krijgt de hoofdrol, en wordt ondersteund door couscous met groentjes. Een heerlijk BBQ gerecht dat je bovendien het hele jaar door kunt presenteren.

Ambachtelijke Kip aan ’t Spit

Vleeswarenspecialist Imperial stelt voor: Kip aan ’t Spit, een natuurlijk gevogelteproduct met een opvallend aroma. De 100% kipfilet van Belgische kwaliteit krijgt eerst een badje in een marinade van een gebalanceerde kruidenpekel. Het langzame kookproces daarna garandeert de zachte, rijke smaak. Ten slotte wordt de filet in de braadoven geroosterd. Tijdens deze unieke grill- en braadbereiding krijgt de kip een echt bakrandje voor een authentieke look. Het proces vergt geen kleurstoffen, smaakversterkers of toegevoegd water.

Quick-serve Dikke Sneden

De dikke sneden Kip aan ’t Spit zijn een slim quick-serve product dat u in staat stelt in een mum van tijd een bijzonder gerecht op tafel te zetten. De naturelle vleesstructuur en de onovertroffen sappigheid zorgen voor een feestje in de mond. De kant-en-klare Dikke Sneden zijn veelzijdig: gegrild, gebakken of opgewarmd. In ieder geval een meerwaarde in elke keuken.

Dikke sneden Gegrilde kip aan 't spit met couscous en gegrilde groenten

Ingrediënten voor 10 personen

gegrilde kip imperial

  • 10 plakken kip aan 't spit 10mm
  • 1,5 kg diepgevroren gegrilde groentemix Ardo
  • 600 gr couscous
  • 800 ml groentebouillon
  • 15 gr kruidenmengeling chimichurri

Bereidingswijze

  1. Verdeel de groenten over een bakplaat, besprenkel met olie en plaats in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 à 20 min. Roer geregeld om.
  2. Verwarm de bouillon, voeg kruiden toe.
  3. Doe de couscous in een diepe schaal, besprenkel met olie en roer om.
  4. Overgiet de couscous met de warme bouillon en laat wellen.
  5. Meng de gegrilde groenten met de couscous.
  6. Grill de kip op de BBQ gedurende 1 min aan elke zijde. Kruid met wat peper.
  7. Serveer met BBQ saus van Knorr.

Zelf de dikke sneden ontdekken?

Vraag hier je gratis staal aan

IMPERIAL MEAT PRODUCTS
GROTE BAAN 200
9920 LIEVEGEM
+3293700211
deli@imperial.be
www.imperial.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

company corner

IMPERIAL MEAT PRODUCTS

GROTE BAAN 200, LIEVEGEM 9920Meer info
Groothandel vleeswarenCharcuterieVerse vleeswarenVers vlees

Gerelateerde artikels

Slagerij Burms kiest bewust voor Fiorino

Ambacht, authenticiteit en kwaliteit: het zijn woorden die bij Slagerij Burms al twee generaties lang betekenis hebben. De slagerij in Schelle staat bekend om haar verfijnde, huisgemaakte charcuterie, en sinds vijf jaar zet zoon Dave die traditie met trots voort.

Ambacht in elke stap: het productieproces achter onze kookhammen

Een perfect stukje kookham. Een fijn sneetje beenham. Een sappige beet Leielander. Bij Imperial lijken die producten misschien vanzelfsprekend, maar achter elk van onze vleeswaren zit een proces van zorg, tijd en vakmanschap. Al meer dan 70 jaar maken we bij Imperial kwaliteitsvolle vleeswaren, gedragen door een visie die vandaag nog even sterk is als vroeger: ambacht en traditie, gecombineerd met moderne technieken.

Gekookte ham: klassieker met culinaire toekomst

Gekookte ham is terug van (nooit helemaal) weggeweest. Wat ooit gold als een standaardartikel in de koeltoog, wint opnieuw aan populariteit – maar dan als smaakvol en ambachtelijk paradepaardje. Consumenten waarderen deze vertrouwde klassieker, zeker als ze kwaliteit proeven en erdoor geïnspireerd raken.

Een ham voor elke klant

Kookham is en blijft voor de Belgische slager een belangrijk product. Enerzijds is het onmisbaar in het standaardassortiment van de fijne vleeswaren, anderzijds kan je jezelf als vakman onderscheiden door het gebruik van kwaliteitsvlees of specialiteiten in huisgemaakte bereidingen en kant-en-klare gerechten op basis van ham.

Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine