De veelzijdigheid van het Imperial hammetje
Laat je inspireren
Dit najaar hebben we twee chefs uitgenodigd om hun creativiteit los te laten op de jambonneau, het hammetje. De insteek? De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van dit product in de kijker zetten. En of dat gelukt is!
Veelzijdig en tijdloos

Alexandre Lerouge, chef en medeoprichter van Les Secrets du Chef, ging aan de slag met het mini hammetje. Hij ontwikkelde een heerlijk winters gerecht, maar is ervan overtuigd dat ham in elk seizoen kan: “Ik ben volledig overtuigd van het vierseizoenenkarakter van hammetje. Varkensvlees en gerookte bereidingen passen heel goed bij allerlei ingrediënten. In het voorjaar denk je aan groene lentegroenten, voor een lichte, dynamische maaltijd. In de zomer past het uitstekend bij zonnige groenten, zoals gegrilde paprika’s. Zelf voeg ik er graag een vleugje citrus aan toe: sinaasappel, bijvoorbeeld, geeft het gerecht pit en maakt het vlees minder vet. In de herfst combineer je het met pompoen of paddenstoelen, en in de winter kun je er rond de feestdagen volop mee aan de slag. Het is een product waarmee je echt kunt ‘spelen’ met de seizoenen.”
Het mini-hammetje vindt chef Lerouge ook een aangenaam product om mee aan de slag te gaan. “De mini Jambonneau behoudt het karakter van een hammetje, maar in een meer geschikte portie. Je herkent het product op je bord en dat is zeer aangenaam.

Voor de gelegenheid heeft chef Lerouge het hammetje in een cocotte bereid, bijna als een Provençaals stoofpotje. “Het idee is dat van een traag gegaard gerecht dat heerlijk geurt. Het hammetje leent zich ook heel goed voor andere bereidingswijzen: een mooi gebraad, gelakt… Het biedt veel mogelijkheden.”
Snel, lekker en van topniveau
Chef Rob Van Rompuy is diensthoofd Voeding in de Kliniek Sint-Jozef Pittem. Dagelijks voorziet hij met zijn cateringteam de maaltijden van een 250tal patiënten en 120 medewerkers. Ze sleepten in 2025 de Food Personality Award voor Catering team of the year in de wacht. Voor Chef Van Rompuy is gebruiksgemak belangrijk in zijn keuken, iets waar het hammetje zeker aan voldoet:
“In de zorgsector moeten we uitkijken naar producten die heel gemakkelijk én efficiënt zijn, en dat is zeker het geval met dit hammetje. Het is makkelijk te bereiden op grote schaal, met een minimum aan input en een maximum aan output. En: het wordt goed geportioneerd aangeleverd, wat ook interessant is naar foodcostberekening toe, wat zeker in de zorgsector een belangrijk element is”, aldus nog Rob Van Rompuy.
Ready to heat
Ready-to-Heat: snel geserveerd, altijd chefwaardig
Win tijd in je keuken & garandeer kwaliteit op het bord
Efficiënter werken in je keuken, zonder in te boeten op kwaliteit en smaak? Dat doe je met ons voorgegaarde assortiment. Ontdek onze voorgegaarde producten, de voordelen ervan en inspiratie voor heerlijke gerechten!
Bezoek Imperial op Horeca Expo, bij stand 8625

