Diepvries productenPremium

DIEPVRIESGROENTEPUREES ZORGEN VOOR TIJDWINST

Glad of met brokjes, monopurees of mixen ... er is voor elk wat wils

Gepureerde groenten zijn niet meer weg te denken uit de creatieve keuken. Ze bereiden vraagt echter veel tijd en inspanning. Maar met diepvriesgroentepurees kunt u flink wat tijd winnen. En dat is nog maar een van de vele voordelen die diepgevroren purees bieden. Bovendien kunnen ze gebruikt worden als een volwaardige groentecomponent in een maaltijd, maar ook als een basis voor allerhande andere bereidingen en als garnituren.

FLINK WAT VOORDELEN

Tijdbesparend

Groenten wassen, schillen, pureren, ... Met een kant-en-klare voorgegaarde diepvries groentepuree bespaart u flink wat tijd; u hoeft hem enkel nog op te warmen. Deze purees zijn direct klaar voor gebruik en gemakkelijk en snel op te warmen/te bereiden.

Altijd beschikbaar

Purees worden meteen na oogst ingevroren en zijn dus het hele jaar door beschikbaar. En dat met behoud van vitamines. Want net zoals bij diepvriesgroenten worden de vitamines optimaal bewaard tot op het moment van de consumptie. Uiteraard kunt u ook eenvoudig variëren met groentepurees en inspelen op de verschillende seizoenen.

Gemakkelijk te doseren

Diepvries groentepurees hebben een lange houdbaarheid en worden in porties (blokjes of pello's) ingevroren. Dit maakt het mogelijk om perfect te doseren en te werken zonder verlies. U werkt dus ook mee aan het terugdringen van de waste, doordat u alleen ontdooit wat u nodig heeft en niets hoeft weg te gooien.

Pure groenten

Onder de diepvriesgroentepurees vinden we heel wat natuurlijke varianten. Zij bevatten geen additieven en bestaan voor de volle 100% uit pure groenten. Ook de meeste 'bereide' purees bevatten geen additieven, maar wel natuurlijke ingrediënten om de smaak te versterken zoals kruiden, room … Kortom, met diepvriesgroentepuree is het heel makkelijk om groenten toe te voegen en een gezonde creatie te prepareren.

What you pay is what you get

1 kg diepvries groentepuree is ook effectief 1 kg groentepuree. Door de lange houdbaarheid en het beperkte verlies kunt u alles waarvoor betaald werd ook effectief consumeren/serveren.

Breed gebruik

Groentepurees kunnen zeer breed gebruikt worden. Vaak zijn ze geknipt als basis voor soepen en sauzen, als onderdeel van een smoothie, als groentecomponent of om de creatie mee af te werken op het bord.

UITGEBREID AANBOD

Verschillende soorten

Eén groentesoort

Er zijn diverse soorten diepvriesgroentepurees op de markt. Eerst en vooral zijn er purees van één groentesoort (broccoli, bloemkool, courgettes, doperwten, pompoen, knolselder, sperziebonen, spinazie, wortelen, zoete aardappelen ...). Deze purees bestaan voor de volle 100% uit groenten.

Mixen

Daarnaast zijn er ook mixen van verschillende groenten met smaken die elkaar aanvullen, zoals wortelen met pompoen of nog courgettes met knolselder, broccoli, doperwten en sperziebonen.

Met aardappelen

Uiteraard zijn er ook purees van groenten en aardappelen, van gladde bereidingen tot aardappelpuree met stukjes groenten.

Op smaak gebracht

En tot slot bestaan er nog purees die verder op smaak gebracht zijn met kruiden of room, zoals een wortelpuree en een zoete aardappelpuree met kruiden en room.

Gladde bereidingen

Diepvriesgroentepurees kunnen ook dienen als basis voor personen die geen brokjes kunnen eten. De gladde bereidingen bevatten immers geen brokjes en zijn dus perfect geschikt voor mensen met slik- en kauwproblemen.

Beschikbaarheid

Voor het foodservicekanaal worden de diepgevroren groentepurees meestal aangeboden in zakken van 1 kg, 2,5 kg of groter. De deelblokjes zelfvariëren van 7 tot 30 gram.

Populaire smaken

Hardlopers onder de purees zijn wortel, selder, broccoli, erwten, sperzieboontjes en bloemkool. Maar ook pompoen staat momenteel volop in de picture. Andere nieuwkomers die het vandaag goed doen, zijn zoete aardappel, spinazie en bloemkool.

ALLERHANDE TOEPASSINGEN

Diepvriesgroentepurees kunt u verwerken in allerlei soorten gerechten. U kunt ze uiteraard gebruiken als volwaardige groentecomponent in een maaltijd maar ook als basis voor soepen en sauzen, als onderdeel van een smoothie, om een groentepap te maken voor baby's en kinderen, als zalfje (garnituur) ...

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
06 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine