ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
    • Kruiden & specerijen
    • Sauzen
    • Biosauzen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Kruiden & specerijen
  • Premium

Aardappelvariaties vormen solide basis voor menucreatie

30/10/2025

Aardappelproducten zijn een bijzonder geliefde maaltijdcomponent bij onze landgenoten. Artisanaal ogende bereidingen genieten de voorkeur bij de consument. Die laat zich verder graag verrassen met toetsen uit de wereldkeuken en ‘sharing’ concepten.

  • Premium

Geen compromis op de kwaliteit van delicatessen

24/9/2025

In Parijs was Gourmet Sélection midden september 2025 aan zijn 16e editie toe. Dé beurs voor de fijne kruidenierswaren bewees eens te meer dat kwalitatieve producten het verschil maken wanneer ze hun beloftes kunnen inlossen.

  • Premium

Aziatische toetsen worden zeker gesmaakt

22/9/2025

Voor consumenten staat variatie centraal; er is dan ook veel interesse in schotels met een Aziatisch tintje. Leveranciers inspireren met receptideeën en tonen de multidimensionaliteit van dit rijke palet.

  • Premium

Maak het verschil met verrassende snacksauzen

19/2/2025

Leveranciers maken u het leven makkelijk met een hele waaier aan koude sauzen. Gebruik ze creatief, en verander elke snack in een feestje. Geef de voorkeur aan kwaliteitsmerken, die zeker ook bij de consument in de smaak vallen.

  • Premium

Wereldkeuken maakt furore in het condimentenschap

18/2/2025

Smaakmakers doen het prima in de retail en tekenen elk jaar groei op. De wereldkeuken heeft de deuren opengegooid naar een breed palet, van mediterraan tot Latijn-Amerikaans, Aziatisch, Noord-Afrikaans en midden-oosters.

  • Premium

Geen salade zonder koude saus, dressing of vinaigrette

6/2/2025

Koude sauzen veroveren een centrale plaats in de keuken. Ze tillen al uw salades naar een hoger niveau, van romige dressing tot delicate vinaigrette. Diverse leveranciers spelen hierop in met een waaier aan producten.

  • Premium

Populaire pasta's, veel meer dan tomatensaus

13/5/2024

Succesvolle Italiaanse pastarecepten worden al generaties lang verfijnd. Fabrikanten van conveniencesauzen hebben de geheimen achterhaald en leveren vandaag een constante kwaliteit.

3 opvallende trends in kruiden en kruidenmixen

14/3/2024

Kruiden doorstonden een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken aanwezige smaakmakers en kruiden uit de wereldkeuken vandaag de kar. Drie kruidentrends- en tips om te onthouden!

  • Premium

Sauzen voor visbereidingen

9/2/2024

Een goed gekozen saus geeft de smaak en kwaliteit van het hoofdingrediënt een extra boost en zorgt voor een perfecte balans tussen de delicate smaak van de vis, de bereidingswijze en eventuele bijgerechten.

  • Premium

Consument verwacht andere sauzen bij u dan thuis

6/2/2023

Een lekkere koude saus is de finishing touch voor elk gerecht. Naast de klassiekers mayonaise, cocktail en tartaar, zijn vooral varianten met extra pit in trek. Verder beïnvloedt de wereldkeuken het aanbod.

  • Premium

Kruiden en marinades: beste smaakmakers voor vis

24/1/2023

Het liefste eet de consument zijn stukje vis puur natuur, maar enkele kleine smaaktouches in de vorm van klassieke kruiden of marinades op basis van olie kunnen het geheel alleen maar meer op smaak brengen.

  • Premium

Barbecuegerechten schitteren pas echt met specerijen en marinades

5/11/2021

Kruiden en marinades garanderen een afwisselend kleuren- en smakenpalet in uw barbecue-assortiment. (Zuid-)Amerikaanse invloeden spelen al langer een prominente rol; vandaag worden ook Aziatische toetsen merkbaar.

  • Premium

Lamsvlees: minder bekende delen die ook een plaats in uw aanbod verdienen

5/11/2021

Uw assortiment hoeft zeker niet alleen uit duurdere snitten van het lam te bestaan. Ook in het voorkwartier zitten enkele minder bekende, daardoor goedkopere, maar daarom niet minder interessante vleesdelen. Laat ons u inspireren met enkele recepten.

  • Premium

Lam biedt verkoopsmogelijheden voor alle seizoenen

3/9/2021

Omdat er meer interessante stukken zijn aan een lam dan de kroon, de filet en de kotelet, geven we in dit artikel een overzicht van de mogelijkheden die lamsvlees biedt.

  • Premium

Welkom in de geurige wereld van aziatische kruiden

13/7/2021

Populaire oosterse gerechten voorschotelen, bereid met Aziatische kruiden en specerijen? Dat is vandaag een goed idee, want wereldsmaken vallen almaar meer in de smaak.

  • Premium

Trends in dressings en vinaigrettes

20/4/2021

Koude sauzen treden steeds meer op het voorplan. Vinaigrettes en de vastere dressings gaan immers een harmonieus huwelijk aan met groenten, vis- én vleessalades. Leveranciers hebben een gevarieerd aanbod, dat jaarlijks uitgebreid wordt met nieuwigheden en seizoensspecialiteiten. Gebruik ze creatief en geef er een eigen twist aan. Nieuwe gebruiksmomenten scheppen verder tal van mogelijkheden: de vraag naar kleine, gezondere snacks groeit. Speel daarop in met eigen bereide salades en geef de consument die variatie en die nieuwe smaaksensatie waar hij op belust is.

  • Premium

Vraag naar Aziatische smaken blijft stijgen

3/2/2021

Aziatische toetsen zijn dankzij hun toegankelijkheid en brede toepasbaarheid niet meer weg te denken uit de professionele keuken. Het zijn heuse allrounders, perfect combineerbaar met groenten en eventueel vis of vlees.

  • Premium

Boost het humeur van uw klanten

14/12/2020

Je hebt het ongetwijfeld al horen waaien, de ‘je bent wat je eet’-gedachtegang. Consumenten zien voedsel steeds vaker als stimulator van het humeur. Dankzij chocolaatjes met vulling van specifieke ingrediënten kunt u meesurfen op de hype.

  • Premium

Kant-en-klare Warme Sauzen veelzijdiger en hipper dan ooit

17/11/2020

Hoogwaardige kant-en-klare sauzen bieden niets dan voordelen. De recepturen zijn vaak zo ontwikkeld dat u er desgewenst nog uw eigen creatieve stempel op kan drukken. Anno 2020 bestaat er voor elk type klant een kant-en-klare saus naar wens!

Appenzeller®, de pittigste kaas van Zwitserland

26/10/2020

Appenzeller® is een halfharde rauwmelkse kaas, ivoor tot lichtgeel, met mooie regelmatige gaatjes van 3 tot 6 mm. De korst is roodbruin. Qua karakter mild pittig tot extra pittig, afhankelijk van de variëteit. Deze smaaksensatie is een van de grootste Zwitserse specialiteiten.