ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Vers vlees
    • Rundsvlees
    • Varkensvlees
    • Lamsvlees
    • Wild & gevogelte
    • Paardenvlees
    • Biovlees
  • chevron_right Vleeswaren
  • chevron_right Vleesvervangers
  • chevron_right Vis & schelpdieren
  • chevron_right Bereide gerechten
  • chevron_right Sauzen & specerijen
  • chevron_right Zuivel
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Groenten & fruit
  • chevron_right Droge voeding
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Streekproducten
Rundsvlees

Veel potentieel voor duurzaam gekweekt rundvlees

16/10/2024

Kwalitatief rundvlees kan de consument best pruimen. Hij staat open voor duurzaam vlees, maar dat mag dan niet té veel kosten. Toch is er een mooie toekomst weggelegd voor duurzaam en lokaal gekweekt rundvlees en kunnen slagers en traiteurs daar hun steentje toe bijdragen.

  • Premium

Wagyu: het rundvlees dat alle zintuigen prikkelt

4/10/2022

De laatste jaren is het Wagyu rundvlees enorm in opmars. Het van oorsprong Japanse rund staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en uitzonderlijke smaak. Wat is de reden voor de populariteit en waarom hangt hier zo’n hoog prijskaartje aan vast?

  • Premium

Speel in op specifieke thema's met panklaar vlees

8/3/2019

De consument heeft steeds minder tijd om te koken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat panklare vleesproducten het goed doen. Verras uw klant met een ruim en wisselend aanbod, met ruimte voor thematische producten en aandacht voor de allerkleinsten. Bied meerwaarde door te kiezen voor kwalitatief vlees, waarbij traditie en herkomst centraal staan.

  • Premium

Kalfsvlees past in 'gezondheidsdieet' moderne consument

11/9/2018

Kalfsvlees is een subtiele vleessoort, die perfect past in het 'gezondheidsdieet' van de moderne consument. Het vlees mag dan al in een hogere prijsklasse vallen, de slager kan de verkoop van kalfsvlees opkrikken met versneden en verwerkte stukken zoals kalfsblanquette, kalfsburgers, cordon bleu of kalfslapjes. Ook orgaanvlees past helemaal in het verhaal van snuit tot staart. We lichten kalfsvlees in al zijn glorie nader toe.

  • Premium

Franse runderrassen verzekeren constante kwaliteit

27/2/2018

Het Franse rundvee is zeer divers en ongezien populair bij fijnproevers. Hier beschrijven we deze vijf continentale runderrassen, die elk over uitgesproken kenmerken en bepaalde smaakeigenschappen beschikken. Ze komen ook uit geografisch verschillende gebieden, wat bepalend is voor hun spiermassa, die op haar beurt onderhevig is aan het in de natuur geplukte krachtvoer.

  • Premium

Topkwaliteit van Britse runderrassen

29/11/2017

Als er veertig jaar geleden al exquis rundvlees aangeboden werd aan retail en restaurant, dan kwam het vaak uit Het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Runderrassen zoals Angus (Aberdeen), Schotse Hooglanders, Galloway, Hereford en in mindere mate Devon en Jersey waren toen al veelbesproken en geroemd om hun kwaliteit. De meeste rassen zijn superieur in vlees, de andere zoals Jersey staan bekend om een sterke boter- en melkproductie.