
16/10/2024
Kwalitatief rundvlees kan de consument best pruimen. Hij staat open voor duurzaam vlees, maar dat mag dan niet té veel kosten. Toch is er een mooie toekomst weggelegd voor duurzaam en lokaal gekweekt rundvlees en kunnen slagers en traiteurs daar hun steentje toe bijdragen.

4/10/2022
De laatste jaren is het Wagyu rundvlees enorm in opmars. Het van oorsprong Japanse rund staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en uitzonderlijke smaak. Wat is de reden voor de populariteit en waarom hangt hier zo’n hoog prijskaartje aan vast?

8/3/2019
De consument heeft steeds minder tijd om te koken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat panklare vleesproducten het goed doen. Verras uw klant met een ruim en wisselend aanbod, met ruimte voor thematische producten en aandacht voor de allerkleinsten. Bied meerwaarde door te kiezen voor kwalitatief vlees, waarbij traditie en herkomst centraal staan.
11/9/2018
Kalfsvlees is een subtiele vleessoort, die perfect past in het 'gezondheidsdieet' van de moderne consument. Het vlees mag dan al in een hogere prijsklasse vallen, de slager kan de verkoop van kalfsvlees opkrikken met versneden en verwerkte stukken zoals kalfsblanquette, kalfsburgers, cordon bleu of kalfslapjes. Ook orgaanvlees past helemaal in het verhaal van snuit tot staart. We lichten kalfsvlees in al zijn glorie nader toe.

27/2/2018
Het Franse rundvee is zeer divers en ongezien populair bij fijnproevers. Hier beschrijven we deze vijf continentale runderrassen, die elk over uitgesproken kenmerken en bepaalde smaakeigenschappen beschikken. Ze komen ook uit geografisch verschillende gebieden, wat bepalend is voor hun spiermassa, die op haar beurt onderhevig is aan het in de natuur geplukte krachtvoer.

29/11/2017
Als er veertig jaar geleden al exquis rundvlees aangeboden werd aan retail en restaurant, dan kwam het vaak uit Het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Runderrassen zoals Angus (Aberdeen), Schotse Hooglanders, Galloway, Hereford en in mindere mate Devon en Jersey waren toen al veelbesproken en geroemd om hun kwaliteit. De meeste rassen zijn superieur in vlees, de andere zoals Jersey staan bekend om een sterke boter- en melkproductie.